Hírmorzsák 2016-02-07 (12:30)

Ha Karlt kirúgja a Kings, Corliss Williamson lehet a helyettese, de Karl szerint nincs veszélyben az állása. A Spurs búcsúja Kobe Bryanttől (videó). Karl szerint nehéz Rondo edzőjének lenni. Byron Scott a szezon előtt úgy gondolta, D'Angelo Russell előrébb fog tartani mostanra. Vucsevics szerint a Magicnek semmi oka nincs cserélni. Durant megint elmondta, hogy csak a szezonnal foglalkozik most, Steve Kerr szerint sincs értelme a jövőről elmélkedni jelenleg. Blake Griffin nem eladó, a Clippers még hisz a bajnoki cím megnyerésében. 15-ről 17 főre nőhet a maximális keretlétszám a következő kollektív szerződésben. Austin Rivers 4-6 hétre kiesett (bal kéztörés). Tyreke Evans és Terrence Jones az All-Star gála előtt már nem játszanak. Duncan közel a visszatéréshez.

Mint arról tegnap reggel írtunk már, a Sacramento Kingsnél George Karl helye finoman szólva is bizonytalanná vált. Chris Forsberg (ESPN) értesülései ha menesztik Karlt, akkor egyik segédje, Corliss Williamson a legesélyesebb arra, hogy az utódja legyen - Nancy Lieberman is adná magát, hiszen a Kings szeret "újítani", Lieberman pedig az első női vezetőedző lenne az NBA történetében, de a hírek szerint ő nem lesz Karl utódja. Karl azt nyilatkozta, hogy szerinte nincs veszélyben - egy olyan csapattal találkoztak, amely a legutóbbi 6 hetet nézve a legjobb játékát nyújtotta. Ha valaki szeretné túlreagálni az utóbbi 4-5 meccset, akkor tegye, de ő nem fogja - úgy érzi, még mindig tudnak változtatni és jó csapat lehetnek.

Karl arról is beszélt Forsbergnek, hogy kihívás Rajon Rondo edzőjének lenni azért, mert Rondo ismeri a játékot, nagyon intelligens kosaras. Néha túlságosan a saját útját járja, neki pedig meg kell tanulnia edzőként, hogy mikor engedjen teret a játékmesternek, és mikor mondja meg ő az oldalvonal mellől, hogy mi legyen. Most is megy a huzavona köztük, próbálja rávenni Rondót például arra, hogy védekezésben kiegyensúlyozottabb legyen. A Nets ellen szerinte jól teljesített hátul az irányító - volt pár túlvállalása, amiből triplákat kaptak, de agresszív volt, és inkább ez legyen a helyzet, minthogy passzív legyen.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott is irányítójáról, D'Angelo Russellről nyilatkozott Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) - a tréner bevallotta, nem tart ott játékosa, ahol azt a szezon előtt gondolta. Scott azt hitte, előrébb fog járni Russell az idény ezen pontján, de 19 éves, ezt is figyelembe kell venni. Mindig emlékeztetnie kell önmagát rá, ha leszidja valami miatt a játékmestert, hogy még csak gyerek, nagyon fiatal, sokat kell még tanulnia és rá kell jönnie arra, hogy miről is szól ez a liga. Nagyon sok mindenben fejlődött egyébként az edzőtábor óta, például a labdás emberen és a labda nélküli védekezésben, de erre gondolta azt Scott, hogy kicsit jobb lesz mostanra Russell - azt ő és a játékos is tudja, hogy még nagyon sok munka van előtte. Azt is hozzátette a tréner, hogy néha olyan az irányító, mintha 14 éves lenne, néha pedig olyan, mintha 22-23.

Az Orlando Magic centere, Nikola Vucsevics Brian Schmitznek (Orlando Sentinel) elmondta, reményei szerint nem fognak cserélni a február 18-ai deadline előtt. A montenegrói játékos szerint semmi okuk sincs arra, hogy azt gondolják, változtatni kell a jelenlegi állapotokon. Egyszerűen a jelenlegi állománynak kell kitalálnia, hogyan tudnak visszatérni az év elején látott formájukhoz, túl kell jutniuk ezen a nehéz időszakon. A cserékkel nem foglalkozik és nem is fog soha, mert ez nem az ő feladata. 

Természetesen a ma hajnali Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder mérkőzés előtt is szó volt Kevin Durantről és az oaklandi együttesről. A kiscsatár sokadjára mondta el, hogy most csak a szezonnal foglalkozik, majd a nyáron gondolkodik azon, hol folytatja pályafutását és Steve Kerr vezetőedző szerint is a jelenre kellene koncentrálni. A Warriors trénere annyit mondott Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle), hogy 45-4-gyel állnak és egészen kiváló csapatuk van, nem tudja, miért beszélnének más felállásról, jövőbeli dolgokról és más játékosokról.

Közben az Orange County News jelentette, hogy Blake Griffin nem eladó. Az újság információi szerint több együttes is megkereste a Los Angeles Clipperst az erőcsatár miatt, de eddig mindenki érdeklődését elutasították Doc Riversék, mert még mindig úgy érzik, hogy megnyerhetik a bajnoki címet ebben az idényben.

Scott Howard-Cooper (nba.com) forrásai szerint a liga gondolkodik azon, hogy 15-ről 17 főre növeljék a csapatok maximális keretlétszámát a következő kollektív szerződésben - legkorábban tehát 2017/18-ban következhet ez be.

A sérültlistán ezúttal a Clippers hátvédjével, Austin Riversszel kezdünk, aki 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, mert eltört a bal keze - Griffinnel ellentétben ő nem ütött meg senkit. A Chicago Bullsnál megvizsgálták Jimmy Butlert, miután tegnap hajnalban, a Denver Nuggets ellen megsérült - elvileg nincs komolyabb baja, csak meghúzódott a bal térde, de hogy pontosan mikor térhet vissza, azt csak további vizsgálatok után tudják megmondani. A San Antonio Spursnél Tim Duncan egyre közelebb van a visszatéréshez - ő 7 mérkőzést hagyott már ki fájós jobb térde miatt. Gregg Popovich annyit mondott, az a kérdés csak, hogy akarják-e, hogy visszatérjen Duncan még az All-Star gála előtt.

A New Orleans Pelicansnél Tyreke Evans valószínűleg az All-Star hétvége előtt már nem játszik egy térdsérülés miatt - január 25-e óta maródi a hátvéd. A Houston Rocketsnél Terrence Jones esetében szintén elképzelhető, hogy nem lesz már az AS előtt - neki autóbalesete volt nemrég, és bár nem szenvedett súlyos sérülést, lehet, hogy nem kockáztatják játékát. A Lakersnél Julius Randle bal bokája ment ki ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen - azt nem tudni, mennyire súlyos a ficam.

A végére pedig ugyanez a meccs maradt, a Spurs így búcsúzott Kobe Bryanttől ma hajnalban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus