Hírmorzsák 2016-02-07 (21:45)

Durant szerint sem a Warriorstől, sem a Spurstől nem fél a Thunder. Kobe szerint a Lakers instabil helyzete miatt maradtak le az utóbbi időben a szabadügynökökről - szívesen játszott volna Popovich irányítása alatt. D'Angelo Russell visszakerülhet a kezdőbe az All-Star gála után, de Byron Scott ezt biztosan nem fogja megbeszélni vele. Egyelőre nem büntetik jobban a büntetőknél elkövetett "backpack"-hackelést az ennek ellentmondó hírek ellenére sem. Julius Randle játéka valószínű, Hibberté kérdéses holnap este.

Az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet a Golden State Warriors elleni találkozót követően kérdezték arról, hogy van-e aggódnivalójuk a Warriors és a San Antonio Spurs ellen - a két nyugati éllovasnak összeadva nincs annyi veresége, mint nekik -, amire annyit mondott a kiscsatár Anthony Slaternek (The Oklahoman), hogy egyiküktől sem félnek. A saját játékukat játsszák, és egyáltalán nem tartanak sem a San Antoniótól, sem a Golden State-től. Ahhoz, hogy elérjék a céljaikat, úgyis játszaniuk kell majd mindkét csapattal, úgyhogy nem próbálják és nem is akarják elkerülni őket.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy szerinte a csapat körüli instabil helyzet az oka annak, hogy az elmúlt három évben lemaradtak minden nagyobb szabadügynökről, például tavaly LaMarcus Aldridge-ről. Itt főleg a tulajdonosi körben és a vezetőségben végbement változásokra gondolt Kobe saját elmondása szerint, és azt is hozzátette, hogy nem kell ehhez zseninek lenni, hogy rájöjjön, ez volt a gond. Bryant beszélt arról is, hogy szívesen játszott volna Gregg Popovich irányítása alatt, illetve most, hogy látja, hogyan menedzselte a San Antonio Spurs Manu Ginobili, Tony Parker és Tim Duncan karrierjét, ő is nyitottabban állt volna ahhoz, hogy pályafutása korábbi szakaszában több mérkőzésen is pihentessék.

Az is a Lakershez tartozik, hogy Medina egy másik cikkben azt írta, D'Angelo Russell valószínűleg visszatér a kezdőkhöz az All-Star gála után, de ez nem rajta múlik, csak Byron Scott vezetőedzőn - a tréner úgy fogalmazott, hogy az irányító nem elég idős még ahhoz, hogy erről beszélhessen vele.

Délután a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt mondta Chris Mannixnek (The Vertical, Yahoo Sports), hogy változik majd a szabály a büntetőnél történő azonnali faultolásra, illetve ennek büntetésére - mint ismert, az utóbbi időben elszaporodtak azok a szabálytalanságok, mikor már a büntetőnél ráugranak a centerre a játékosok, ezzel pedig úgy tudnak hackelni, hogy nem telik idő. Stevens elmondása szerint a jövőben ezek azonnali flagrant szabálytalanságnak számítanak majd, de később a liga elmondta, hogy a szabály (egyelőre) nem változik - egy belsős infóról szólta el magát a tréner, úgyhogy valószínűleg azért lesz változás, maximum nem azonnal.

A Lakersnél Roy Hibbert bal bokája is kificamodott a Spurs ellen - játéka kérdéses a hétfő esti, Indiana Pacers elleni összecsapáson. Mint arról reggel írtunk, Julius Randle bal bokája is kiment a San Antonio ellen - az ő játéka viszont valószínűsíthető a Pacers ellen. A Los Angeles Clippersnél Pablo Prigioni még az Orlando Magic ellen szenvedett arcsérülést, de már ma este is játszik a Miami Heat elleni mérkőzésen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus