Hírmorzsák 2016-02-08 (12:00)

Popovich arra kérte Kobe-t, hogy legyen Kawhi Leonard mentora - Bryant beszélt Leonardról és Bruce Bowenről is. Doc Rivers szerint jobb lett a Heat kispadja azzal, hogy Whiteside-ot csereként játszatják. Amare volt a Clippers egyik B-terve arra az esetre, ha DeAndre Jordan mégis lelépett volna a Dallashoz. A Pistons valószínűleg nem fog cserélni a deadline előtt. Al Jefferson valószínűleg nem játszik már az All-Star szünet előtt. Elképzelhető, hogy Tyler Johnsonnak a teljes idényt ki kell hagynia. Jordan McRae még 10 napra a Sunsnál.

Vasárnap hajnalban, a San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers mérkőzés után Kobe Bryant a Spurs trénerével, Gregg Popovich-csal Kawhi Leonardről beszélgetett. Bryant elmondása szerint a vezetőedző azt akarta, hogy foglalkozzon egy kicsit a kiscsatárral, segítse tanácsokkal, amit meg is fog tenni. Kobe szerint Leonardben hatalmas lehetőségek vannak még és innen csak fejlődni fog, úgyhogy ha tud neki segíteni, meg is fogja tenni.

Kobe beszélt egy korábbi kiváló Spurs-védőről, Bruce Bowenről is. Bowent rengetegszer látta játszani, Leonard ellen pedig talán csak másfél alkalommal léphetett pályára, és ezek közül egyik se volt az az igazán magas szintű versengés már, ezért nem egyszerű a dolga, ha kettejüket próbálja összehasonlítani. Szerinte az a legnagyobb különbség, hogy Bowen sokkal inkább használta a hosszú végtagjait, hogy kizökkentse ellenfelét a ritmusból, Leonard pedig inkább a testi erejét használja és sokkal többet pozíciózik. Azt is hozzátette, hogy mindkettejüknek egészen kiváló keze van.

A Charlotte Hornets centere, Al Jefferson zöld utat kapott az orvosoktól, ütközések nélkül edzhetett már a hétvégén. Jefferson Bill Kisernek (Charlotte Observer) elmondta, hogy ha rajta múlna, 1-2 mérkőzésen még az All-Star szünet előtt pályára lépne, de most minden attól függ, hogy a futásra hogyan reagál a szervezete - a center jobb térdét kellett megműteni nemrég, mert volt egy szakadás a meniscusán. Mivel nagyon sokat hagyott ki a játékos, így nagy valószínűséggel az e heti, torontói AS-hétvége előtt nem látjuk már újra a parketten.

A Miami Heatnél Tyler Johnson lehet, hogy a teljes idényt kénytelen lesz kihagyni - jelentette Manny Navarro (Miami Herald). Johnson bal vállában a rotátor köpenyt nemrég műtötték, és maga az érintett mondta el, hogy az orvosok utasításai szerint nagyjából 2-3 hónap, mire elkezdhet újra ütközésekkel együtt edzeni. Elképzelhető, hogy a rájátszásra bevethető állapotban lesz már, de nem fognak siettetni semmit. Ha egészséges lesz, ténylegesen segíteni tudja a csapatot és nem a PO-ban kell még formába lendülnie, akkor játszani fog. A rájátszás azonban nem arról szól, hogy valaki azt próbálgassa, tud-e játszani vagy sem - ezt egy pár edzésen el fogja dönteni.

Az is a Heathez tartozik, hogy Doc Rivers Erik Spoelstrát dicsérte, amiért a floridaiak trénere kipróbálta Hassan Whiteside-ot csereként a center felépülését követően. Rivers Ira Windermannek (Sun Sentinel) azt nyilatkozta, hogy szerinte ettől jobb lett a Heat cserepadja - néha van ilyen, hogy ha valakit kivesznek a kezdőből és betesznek a cserék közé, akkor az jobb lehet a második ötössel a pályán, mint volt a kezdőkkel, vagy az is elképzelhető, hogy javul tőle a cseresor és ezáltal az egész csapat teljesítménye is.

A Heat-Clippers "kapcsolathoz" tartozik, hogy Ben Bolch (Los Angeles Times) forrásai szerint Amare Stoudemire volt az egyik B-terve Riverséknek arra az esetre, ha DeAndre Jordan nem változtatott volna a döntésén és tényleg eligazol tavaly nyáron a Dallas Maverickshez.

Keith Langlois (nba.com) szerint a Detroit Pistons nem nagyon fog mozgolódni a február 18-ai deadline előtt - nyáron több jó húzása is volt Stan Van Gundy elnök és vezetőedzőnek, ráadásul komolyabb sérültjük sem nagyon van. SVG azt mondta, hogy jelenlegi helyzetükben olyan ajánlatot kellene kapniuk ahhoz, hogy cseréljenek, amin nem sokat kell gondolkodniuk, mert kategóriát javulnak vele. Olyan lépést biztosan nem fognak meghúzni, amivel nagyjából hasonló szinten marad a gárda - egyetlen értékes cserealapjukat sem akarják feláldozni lejáró szerződésű emberért, aki aztán a nyáron ingyen leléphetne tőlük. Van Gundy szerint még mindig csak építik a csapatot, ezért akar megtartani minden értéket.

A Phoenix Suns egy második 10 napos szerződést is ad Jordan McRae-nek - a dobóhátvéd 5 meccsen 5.8 pontot átlagolt az első 10 nap alatt az arizonaiaknál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus