Hírmorzsák 2016-02-08 (21:15)

A Knicks menesztette Derek Fishert - részletek, többek között Matt Barnes reakciója. Rodman bejelentkezett Fisher helyére. Luke Walton az idényt mindenképpen a Warriorsnél akarja befejezni, addig nem is foglalkozik a vezetőedzői megkeresésekkel. A Lakers azonnal meneszti Scottot, ha úgy dönt Walton, hogy náluk folytatja. Tom Thibodeau álma mindig is a Knicks tréneri posztja volt. Phil Jackson szerint a Triangle-től nem fognak eltérni, de a legfontosabb a munkakapcsolat lesz közte és az új edző között. A Knicks a deadline előtt erősíteni akar, csak Melo és Porzingis nem eladó. Anthony bal térde miatt kétszer is át kellett esnie MRI-vizsgálaton az elmúlt három hét során. Tobias Harris elcserélésére nyitott az Orlando. A Kingsnél George Karl kezdi teljesen "elveszíteni az öltözőt". Lue szerint őrültség azt gondolni, hogy neki köze volt Blatt elküldéséhez. Ezelinek műtik bal térdét - a center nem a jó Manningnek gratulált.

A nap híre Derek Fisher menesztése volt - a New York Knicks ex-vezetőedzőjének elküldéséről külön is beszámoltunk délután. Matt Barnes ki is rakott egy képet instagramon a hírre reagálva - ezen a linken megnézhetitek, mennyire volt szomorú Barnes, hogy a felesége új barátja nem dolgozik már a ligában. Fisher 5 éves, 25 millió dolláros szerződéséből 4 év és 17 millió dollár volt garantálva - a csapat a következő két évben még 8.5 millió dollárt köteles neki kifizetni, éhenhalni tehát nem fog. Másfél év alatt 40-96-os mérleget hozott - ez a 29.4%-os győzelmi ráta Larry Brown 28%-a után a második legrosszabb a Knicks történetében.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Luke Walton mindenképpen a Golden State Warriorsnél akarja befejezni az idényt, addig egyetlen vezetőedzői ajánlatot sem hallgat meg, maximum a nyár folyamán foglalkozik ezzel a kérdéskörrel. Felmerült mellette és Brian Shaw mellett Tom Thibodeau neve is, aki Ian O'Connor (ESPN) értesülései szerint mindig is a Knicks vezetőedzője akart lenni, de nincs túl szoros kapcsolata Phil Jacksonnal - se rosszban, se jóban nincsenek -, márpedig a Knicks elnöke utalt arra, hogy fontos lesz a munkakapcsolat közte és az új vezetőedző között, ez pedig eléggé hátrasorolja a Chicago Bulls volt trénerét Shaw-ékkal szemben.

Az "új edző" témakör poénos részét Dennis Rodman intézte, aki twitteren bejelentkezett Jacksonnál és a Knicksnél a megüresedett posztra - Rodman annyit írt, hogy a játékosmúltja elég jó, tud edzősködni és jelenleg elérhető, úgyhogy hívják fel nyugodtan.

Jackson azt is elmondta, hogy nem a Triangle lesz a legelső szempont, ami alapján választani fog, inkább az előbb említett kapcsolat és kommunikáció, viszont nem fognak eltérni a rendszertől, az továbbra is fontos része az együttesnél elképzelt jövőnek. A csapat elnöke szerint egy pillanatig nem gondolkodott azon, hogy leül a kispadra - az ösztönei még azt súgnák, hogy menjen, de fizikailag már képtelen lenne ellátni ezt a feladatotJackson a Fisher menesztése miatt tartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a deadline előtt meg akarja erősíteni a csapatot, úgyhogy nem várnak a nyárig - összesen két olyan ember van, akit nem cserél el, az egyik Carmelo Anthony, a másik pedig természetesen az újonc Kristaps Porzingis.

Az nem túl jó hír a Knicksért szorítóknak, hogy Melo az előző szezonban műtött bal térde miatt kétszer is átesett MRI vizsgálaton az elmúlt három hét során - jelentette Frank Isola (New York Daily News). A kiscsatár már 7 mérkőzést hagyott ki ebben az idényben, és amikor játszik, akkor sem olyan gyors és robbanékony, mint korábban. Anthony annyit nyilatkozott, hogy most éppen nem fáj a térde, úgyhogy valószínűleg a pár nap pihenő megtette a hatását.

Szakadjunk ki kicsit a Knicksből, de maradjunk a már említett Luke Waltonnál: Stephen A. Smith (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers azonnal meneszti Byron Scott vezetőedzőt a nyár folyamán, ha Walton azt mondja, hogy szeretne leülni a kispadra. Smith azt is hozzátette, hogy információi szerint egyáltalán nem biztos, hogy a Warriors jelenlegi segédedzője olyan borzasztóan vonzónak találja az aranysárga-lilák tréneri posztját, kivéve ha sikerül leakasztaniuk monjuk egy Ben Simmonst a draftról. Smith úgy tudja, hogy Jeanie Buss tartani fogja a szavát, és ha nem ér el eredményt a Lakers a következő idény végéig - nem lesz bajnokesélyes a csapat -, akkor ki fogja rúgni a bátyját, Jim Busst, sőt, a GM, Mitch Kupchak pozíciója sincs teljes biztonságban.

Az előbb már említett Marc Stein hozta azt az infót, hogy az Orlando Magic ugyan nem árulja Tobias Harrist, de nyitottak az elcserélésére, meghallgatnak minden ajánlatot a kiscsatárra. Harris a nyáron hosszabbított 4 évre 64 millió dollárért, de ebben az idényben csak 13.7 pontot, 7.0 pattanót és 2.0 gólpasszt átlagol 32.9 perc alatt - a többiek térnyerése miatt ő ebben a szezonban egyértelműen a háttérbe szorult. Harris szerződése egyébként azért érdekes, mert nem végig 16 milliót keres és nem is nő évente, hanem éppen csökken - az idei 16 millió után jövőre 17.2-t keres, utána 16-ot, 2018/19-ben pedig 14.8 millió dollárt.

A Sacramento Kingsnél is hamarosan edzőcsere lehet - erről már a múlt héten írtunk, hogy a Brooklyn Nets elleni vereség után felmerült George Karl vezetőedző leváltása. Chris Mannix (Yahoo Sports) információi szerint a tréner nem túl hatékony edzéseket végeztet a játékosokkal és teljesen hatástalanok a mérkőzések közben meghúzott változtatásai, egyáltalán nem tud belenyúlni a meccsbe, ha erre van szükség. Mannix úgy tudja, hogy a problémák DeMarcus Cousins és Karl között kezdődtek, de most már a Kings-játékosok nagy részének baja van az edzővel. Az anyagi részt illetően azért húzós döntés elé néznek Vivek Ranadive-ék, ugyanis 2018-ig több mint 10 millió dollárral "tartoznak" Karlnak, ennyit akkor is ki kellene fizetniük számára, ha menesztenék. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) szerint Karl elküldése jó eséllyel még a héten megtörténik.

A Cleveland Cavaliersnél már túl vannak ezen az időszakon David Blatt kirúgásával - elég sokan azt suttogták, hogy LeBron James és a jelenlegi vezetőedző, Tyronn Lue működtek a háttérben annak érdekében, hogy erre a sorsra jusson Blatt. Lue Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy nem érdekli, mit mondanak róla, mert tudja, mennyire lojális volt Blatthez és a körülötte lévő, dolgozó emberek is tudják ezt. Nincs befolyása arra, hogy mások mit gondolnak - neki a saját feladatát kell a lehető legjobban elvégezni. Jóban vannak Blatt-tel, többször is váltottak már üzenetet, mióta távozott volt főnöke, úgyhogy egyáltalán nem az a helyzet, amit többen gondolnak, és amíg Blatt támogatja, addig semmi nem számít. Őrültség szerinte azt gondolni, hogy neki köze volt Blatt menesztéséhez.

A végére pedig a Golden State Warriors centere, Festus Ezeli maradt, akinek egyrészt ma műtik a bal térdét - egyelőre nem tudni többet állapotáról, visszatéréséről -, másrészt a ma hajnali Superbowl után gratulált... csak éppen a rossz Manningnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus