Hírmorzsák 2016-02-09 (11:15)

Isaiah Thomas és LaMarcus Aldridge lettek a hét játékosai. George Karlt valószínűleg a Sixers elleni meccs után, még az All-Star hétvége előtt meneszti a Kings. Rondo szerint úgy nehéz nyerni, ha a Cavs elleni meccs előtt 3-4 ember jelenik csak meg a dobóedzésen. Kobe szerint nem kellene szigorítani a hackelésre vonatkozó szabályokat, mert rossz üzenetet közvetít a gyerekek felé. Ezeli 6 hétre esett ki térdműtétje után. Westbrook Durantet parodizálta ki utóbbi SuperBowlról adott interjúja közben (videó). A Knicks erősíteni akar, de Phil Jackson tudja, hogy nincsenek túl jó helyzetben. Sérültlista: Rose (minden), McLemore (jobb csukló), Marc Gasol (jobb lábfej).

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas és a San Antonio Spurs erőcsatára, LaMarcus Aldridge lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A karrierje során először All-Starnak választott hátvéd vezetésével 4-0-s hetet futott a Celtics, mialatt ő 20.3 pontot, 7.0 gólpasszt és 4.5 pattanót átlagolt. Aldridge és a Spurs szintén 4-0-s hetet tudhat maga mögött, a magasember pedig 26.0 ponttal, 7.3 pattanóval és 2.5 blokkal járult hozzá ezekhez a győzelmekhez - 36 ponttal szezoncsúcsot dobott a New Orleans Pelicansnek.

Azt már a múlt hétvége óta tudjuk, hogy George Karl kirúgása a közeljövőben megtörténik, de könnyen elképzelhető, hogy ez inkább már csak 2 nap, mint hetek kérdése - Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Sacramento Kings az All-Star szünet előtti utolsó mérkőzés után fogja meneszteni a vezetőedzőt. A csapat állítólag eldöntötte, hogy váltani kell, és a Philadelphia Sixers elleni találkozót követően lépni is fognak. Vivek Ranadive tulajdonos a hírek szerint abban reménykedett, hogy a Kings megtöri a 9 éves PO-nélküli sorozatát, mielőtt átköltözik az új csarnokba. Stein is úgy tudja, ahogyan a korábbi hírek szóltak, hogy Corliss Williamson messze a legesélyesebb arra, hogy Karl utódja legyen, Karl kirúgása pedig kizárólag Vlade Divac döntése.

Közben Rajon Rondo is ehhez kapcsolódóan szólalt meg, ő Jason Jonesnak (Sacramento Bee) elmondta, hogy egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a Cleveland Cavaliers 120-100-ra kiütötte őket. Szerinte ha opcionális a mérkőzés reggelén tartott dobóedzés, úgy nehéz eredményeket elérni, és ha 3-4 ember jelenik csak meg, akkor nem is várhatják, hogy majd győzni fognak. Azt elmondta még egyszer, hogy mindenki választhatott, megjelenik-e az edzésen, de ha a keleti főcsoport egyik legjobb csapata elleni mérkőzés előtt mindössze páran vesznek részt ezen, az elég rossz jel szerinte.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a hackelés elleni szabályokról beszélt. Bryant szerint borzasztóan rossz példát mutat ez a gyerekeknek, mert nem védhetőek azok a játékosok, akik nem tudják bedobni a büntetőket. Kobe szerint nem kellene szigorítani a szabályokon, hiszen rengeteg pénzt keresnek azért, hogy egy nyomorult büntetőt be tudjanak dobni.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Golden State Warriors centerét, Festus Ezelit megműtötték. Artroszkópos beavatkozáson esett át, kitisztitották az oda nem illő részektől a bal térdét, és Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint 6 hetes kihagyásra kényszerül Ezeli, tehát valamikor március vége felé térhet majd vissza, még épp időben ahhoz, hogy a PO-ra formába lendüljön. A sérültlistához tartozik, hogy a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose nem lépett pályára a Charlotte Hornets ellen, mert állítólag mindene fájt, a Sacramentónál pedig Ben McLemore nem vállalta a játékot a Cavs ellen jobb csuklója miatt. A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson sérült meg - a jobb lábfejével vannak gondok, de hogy milyen súlyos a probléma, azt nem tudni még.

Arról is volt szó tegnap, hogy a New York Knicks erősíteni akar, de Carmelo Anthony és Kristaps Porzingis nem eladóak. Phil Jackson a Derek Fisher vezetőedző menesztését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csapaton belüli kémia jó, de a tehetség még lehetne jobb a keretnél, ezért akarnak előrelépni. Azt ő is tudja, hogy nincsenek túl jó helyzetben, mert nincs túl sok értékük, amivel cserélni tudnának - főleg ha Melo és Porzingis nem eladó -, ráadásul van pár játékosuk, aki szerinte alulértékelt, így értük nem tudnak annyit kapni, amennyit érnek nekik jelenlegi játékukkal.

A végére pedig Russell Westbrook maradt, aki csapattársát, Kevin Durantet parodizálta ki, miközben a kiscsatárt a SuperBowlon szerzett élményeiről kérdezték - mint ismert, Durant akkreditált fotósként ott volt a Denver Broncos - Carolina Panthers ütközeten:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus