Hírmorzsák 2016-02-09 (20:45)

Az ESPN Top100-as listája az 6-10. helyeken (Bird, Russell, Duncan, Shaq, Olajuwon). Fordulat: Karlt mégsem rúgja ki a Kings a Divaccal történt ma reggeli találkozója után. Jimmy Butler 3-4 hetes kihagyásra kényszerül, Pau Gasol helyettesíti az All-Star gálán. Thibodeau és Walton versenyeznek majd a Lakers vezetőedzői posztjáért. Phil Jackson vajon visszatér az aranysárga-lilákhoz? A Knicksnek reális esélyei lesznek Westbrookra 2017 nyarán. A New York Brandon Jenningst is figyeli. A Pacers George Hill köré épülő csomagokkal próbálkozik az Atlantánál Teague-ért, az irányítót az Orlando is vinné. A Cavs Korvert, Tyreke Evanst és Asikot szemelte ki magának. Shaq 32-es mezszámát visszavonultatja a Heat a következő idény elején. Larry Sanders a visszatérésen gondolkodik. Kuzminskast akartja jövőre a Celtics. Sean Marks is GM lehet a Netsnél.

Az ESPN folytatta Top100-as listáját, már a 6-10. helyeken:

6. Larry Bird, 7. Bill Russell, 8. Tim Duncan, 9. Shaquille O'Neal, 10. Hakeem Olajuwon

Több érdekes hír is napvilágot látott ma, a legmeglepőbb a Sacramento Kingstől származik: több hírforrás is megerősítette, hogy Vlade Divac GM és a vezetőedző, George Karl ma reggel találkoztak Philadelphiában, Divac pedig változtatott álláspontján ezt követően, mégsem rúgják ki Karlt. Vivek Ranadive tulajdonos inkább meneszteni akarta a trénert, de ahogy erről már korábban szó volt, a GM-re hagyta a döntést. A ma reggeli Divac-Karl meetingen állítólag komoly hangsúlyt kapott a triplák és a gyorsindítások elleni védekezés, valamint az, hogy borzasztóan kevés energiát adnak ki magukból a pályán a játékosok. Divac közleményében azt írta, hogy Karl az edzőjük és együtt próbálnak kilábalni a gödörből a csapattal - valószínűleg az idény végéig marad a tréner.

A másik bejelentés a Chicago Bullsé volt, akik tudatták a közvéleménnyel, hogy Jimmy Butler 3-4 hetes kihagyásra kényszerül térdsérülése miatt, amit még a Denver Nuggets ellen szenvedett el. Borzasztóan nagy gondba kerülhet a pocsék formában lévő Bulls, hiszen Butler így 7-11 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni, a csapat pedig nem sokkal van a keleti 9. hely előtt - konkrétan másfél meccs választja el a Charlotte Hornetstől őket, Steve Cliffordéknál pedig pont most épültek fel többen is a sérülésből. Ez természetesen azt is jelenti, hogy Butler nem lesz ott az All-Star gálán, a helyére Adam Silver commish nevezte ki az újonnan bekerülő embert, amit meg is tett nemrég: Pau Gasol, Butler csapattársa lesz ott a keleti csapatban.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) több hírrel is szolgált új podcastjében. Egyrészt értesülései szerint Tom Thibodeau és Luke Walton fognak "megküzdeni" a Los Angeles Lakers vezetőedzői posztjáért majd a tavasz/nyár folyamán. Ugyanide tartozik, hogy Wojnarowski szerint még mindig rengetegen gondolják úgy, hogy Phil Jackson vissza fog térni az aranysárga-lilákhoz - Waltonnal nemcsak a Knicksnél, de ott is összeállhatnának.

Másrészt Wojnarowski úgy tudja, hogy a New York Knicksnek egész jó esélyei lesznek Russell Westbrook megszerzésére 2017 nyarán - a nagy piac mellett Kristaps Porzingis fejlődése lehet ehhez a kulcs, bár egyelőre Wojnarowski is csak annyit mondott, hogy Westbrook el fog gondolkodni a Knicksen, de legalább reális esélye van a csapatnak, hogy meggyőzzék, igazoljon hozzájuk.

A Knickshez és az irányítóhelyzethez tartozik az is, hogy Ian Begley (ESPN) forrásai szerint továbbra is figyelik Brandon Jennings teljesítményét, aki Achilles-szakadása után próbál formába lendülni a Detroit Pistonsnál. A New York Jeff Teague-et vagy Dennis Schrödert akarta megszerezni, de az Atlanta Hawksszal megálltak a tárgyalások - arról ma délelőtt írtunk már, hogy Phil Jackson elnök is tudja, nincs túl sok minden, amit fel tudnak ajánlani más csapatoknak egy cserében.

Teague-gel egyébként nem lesz egyszerű dolga senkinek sem, mert elég sok együttes bejelentkezett érte. Kevin Arnovitz és Brian Windhorst (mindketten ESPN) forrásai szerint az Indiana Pacers George Hill köré épülő csomagokkal próbálta meg rávenni az Atlantát arra, hogy adja oda nekik az irányítót - Teague mindössze 8 millió dollárt keres jövőre is és Indianapolisból származik. Szintén ide tartozik, hogy állítólag vinné őt az Orlando Magic is.

Windhorst hozta az infót, hogy az Atlantánál sokkal nagyobb változások is elképzelhetőek annál, hogy az irányítókérdést eldöntik Teague és Schröder között - utóbbi javára már döntöttek, csak még az a kérdés, milyen cserével fognak neki helyet csinálni, kit kapnak Teague-ért. Windhorst úgy tudja, hogy a Cleveland Cavalierst Kyle Korver is érdekli, ő pedig pont hiányposztról menne el a Hawkstól, az ő cseréje már azt jelentené, hogy az Atlanta robbantja a jelenlegi magot - Windhorst értesülései szerint egyébként Korvert nem szeretné eladni a Hawks, ami érthető, hiszen egyértelmű rebuildbe kellene nélküle kezdeniük. A Cleveland állítólag Tyreke Evans és Ömer Asik iránt is érdeklődik - a New Orleans Pelicanst könnyebb lesz rábeszélni a váltásra, miután kezdenek teljesen kiesni a PO-ért folytatott küzdelemből.

Egy kisebb jelentőségű hír a többi mellett: a Brooklyn Netsnél új jelölt tűnt fel a színen a GM posztra: Sean Marks. A 40 éves, új-zélandi középjátékos 2011-ben vonult vissza, 2013-tól a San Antonio Spurs segédedzője volt, majd segéd GM lett RC Buford mellett, elég jó helyen tanulta tehát a szakmát.

A La Opinion de Malaga információi szerint a Boston Celtics elég komolyan nyomon követi az Unicaja Malaga kiscsatára, Mindaugas Kuzminskas szezonját - elég jól teljesít idén a litván válogatott játékos. A Boston állítólag a nyáron szeretné átvinni az NBA-be Kuzminskast, aki az idény végén kiléphet szerződéséből. A hírek szerint az Oklahoma City Thunder is nézegeti a 2011-es drafton el nem kelt kosarast.

A Miami Heat bejelentette, hogy a következő idény kezdetén visszavonultatják Shaquille O'Neal 32-es mezszámát - ő lesz a franchise történetében a harmadik játékos Alonzo Mourning és Tim Hardaway után, akivel ezt megteszik.

A végére újfent Wojnarowski egyik története maradt - a The Vertical atyja Larry Sandersszel ült le beszélgetni, és a Milwaukee Bucks egykori centere azt mondta, hogy gondolkodik a visszatérésen. Mint ismert, a Milwaukee az előző idény során vásárolta ki 4 éves, 44 millió dolláros szerződéséből Sanderst, miután az teljesen "kiégett", többször volt drogelvonón és személyes problémái miatt is lelépett egyszer a csapattól. Most az egykori kosaras annyit mondott, hogy ha rendezi a művészi, zenei és egyéb pályán kívüli dolgait, akkor újra kosarazhat. Még mindig szereti a játékot, de stabilitást akar maga körül, és azért hagyta abba ideiglenesen a kosarazást, mert nem akart egyetlen dologra koncentrálni csak. Azt is hozzátette Sanders, hogy szerinte még nagyon sok csapat számára értékes lehet, mert nem sokan tudják azt nyújtani, amit ő. Folyamatosan játszik most is, formában van, de a megfelelő helyzetet akarja kivárni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus