Hírmorzsák 2016-02-10 (10:30)

Marc Gasol jobb lábfeje eltört. Tyreke Evans jobb térdét megint műteni kell, befejezte erre az idényre. Lue szerint Kobe meg akarta verni, mert leblokkolta Bryantet az egyik edzésen. Blake Griffint 4 meccsre tiltotta el a Clippers, plusz 1-en nem kap fizetést. A Warriors történelmet írt - a Rockets hero-ballja és az ő csapatmunkájuk összehasonlítása. Steve Kerr megbetegedett. McHale szerint Harden túlsúlyosan érkezett az edzőtáborba. Horford és Jeff Teague ára is igen magas jelenleg, a deadline napján várható a cseréjük. Prohorov nem akarja elcserélni Brook Lopezt és Thad Youngot. Melót meglepte Fisher menesztése, de továbbra is kitart Phil Jackson és a Knicks mellett. A Heat Omri Casspit szemelte ki magának, Tyler Johnson lehet az ellenérték. Draymond Greennek elismerte a bíró, hogy tévedett (videó). Silver szerint ha nem tudnak idő előtt megegyezni, a játékosok kilépnek a jelenlegi kollektív szerződésből.

Mint arról a hajnal folyamán beszámoltunk már, a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol határozatlan időre kiesett, mert eltört a jobb lábfeje. Van egy másik kieső is, ma reggel jelentette ugyanis Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports), hogy a New Orleans Pelicans hátvédje, Tyreke Evans jobb térdét meg fogják műteni és ő biztosan befejezte erre az idényre. A New Orleansnak egyébként is halovány esélyei voltak már csak a PO-ra, ezek valószínűleg el is szálltak az ő kiesésével. Mindössze 25 mérkőzést játszott idén Evans és már októberben is műtötték a jobb térdét.

A Los Angeles Clippers bejelentette, hogy 4 meccses eltiltással sújtják Blake Griffint azért, mert megütötte a személyzet egyik tagját, illetve egy további mérkőzésre nem kap majd fizetést, amiért még sikerült el is törnie a kezét az esetnél - ezt az összeget öt jótékonysági szervezet között fogják szétosztani. Világosan kinyilvánították, hogy ilyen dolgoknak nincs helye a Clippersnél, de Griffin elnézést kért, megbánta tettét, és nagyon várják vissza a csapathoz. Megértette az erőcsatár, hogy következményekkel járnak a cselekedetei, ők pedig továbbléptek az esetről.

A Golden State Warriorshöz tartozik a napi statisztika, hiszen ma hajnalban is győztek, így 47-4-gyel állnak, ami a legjobb kezdés a liga történetében az első 51 mérkőzést nézve - most már egyedül vannak az élen. Ha már napi stat, akkor itt érdemes megjegyezni, hogy a Rockets elleni mérkőzés előtt rakta ki a Bleacher Report ezt a képet: James Harden ebben az idényben 407 akciót fejezett be 1-1-gyel a végén, míg az egész Golden State 350 ilyen támadással állt a szezon során ma hajnal előtt - Hero-ball vs. csapatjáték.

Szintén az oaklandiekhez kapcsolódik, hogy Steve Kerr vezetőedző beteg lett a Houston Rockets elleni találkozó végére, de Rusty Simmons (San Francisco Chronicle) értesülései szerint a csapattal utazik a Phoenix Suns elleni, ma esti összecsapásra.

Ha már szóba került a Houston, akkor maradjunk még egy kicsit náluk: volt vezetőedzőjük, Kevin McHale az Inside The NBA vendége volt, ahol mesélt a szezon elejéről. Nagyon nehezen indult nekik a szezon, majd bement a csapathoz, ahol a vezetők közölték vele, hogy ki van rúgva - az nem kifejezés, hogy megdöbbent, amikor megtudta, hogy mi lett a sorsa. Az edzőtáboruk sem alakult a legideálisabban, Dwight Howard két edzést nem tudott végigcsinálni egymás után, James Hardennek pedig a nyár folyamán kiment a bokája és túlsúllyal is érkezett a csapathoz.

Folytassuk pletykákkal, közülük is az Atlanta Hawksszal. Mint ismert, Jeff Teague-t kifejezetten árulják, illetve Al Horfordra is meghallgatják az ajánlatokat, de jelenleg elég magas mindkét játékos ára, így ha el is cserélik őket, akkor is valószínűleg csak a deadline napján, február 18-án fog ez megtörténni. A Hawks egyébként szeretne egy komolyabb retoolt a játékosállományban - ez világosan látszik ezekből a lépésekből -, mivel úgy érzik, hogy nem nagyon van esélyük igazán nagy eredményt elérni a jelenlegi kerettel, ezen szeretnének változtatni.

A Brooklyn Netsnél még GM-et keresnek, nem tudni, hogy a cserehatáridőig meglesz-e az új általános igazgató, de Howard Beck (Bleacher Report) információi szerint Mihail Prohorov tulajdonos nem szeretné, ha elcserélnék Brook Lopezt vagy Thaddeus Youngot. Mindkét magasember a nyáron hosszabbított az együttessel, és Rondae Hollis-Jefferson mellett ők számítanak a legkomolyabb csereértéknek - Joe Johnsont a nagy szerződése miatt nehéz mozdítani, saját első körös draftjoguk pedig még három évig nincs náluk, a Boston Celticsé is csak jövőre lesz ez idő alatt.

Maradjunk még a Nagy Almában - Carmelo Anthony Alan Hahnnal (MSG) beszélgetett Derek Fisher vezetőedző menesztéséről. Melo elmondása szerint megdöbbent, mikor hallotta a híreket, ettől függetlenül egyáltalán nem akar lelépni a csapattól, úgy fogalmazott, hogy rosszabb dolgokon is keresztül ment már. Anthony azt is hozzátette, hogy továbbra is hisz a Phil Jackson által elképzelt tervekben. Közben Fisher búcsúzott a Knickstől - természetesen mindenkinek megköszönt mindent, a lehetőséget, hogy a New Yorknál dolgozhatott és az elvégzett munkát is. Csalódott, de tanult ebből az időszakból is.

Ethan J. Skolnick (Miami Herald) forrásai szerint a Miami Heat kinézte magának a Sacramento Kings kiscsatárát, Omri Casspit. Az izraeli kosarasnak főleg a triplák mennek nagyon idén, 42.2%-kal dobja a hármasokat, ráadásul többet dobott be (89/211), mint bárki a Heatből ebben az idényben - Chris Bosh 8-cal kevesebbel a legjobb jelenleg. A Miami 2024-ig nem cserélhet első körös picket, a Kingsre pedig valószínűleg nem tudják rásózni Chris Andersent, Tyler Johnson iránt viszont úgy is érdeklődik a Sacramento, hogy a hátvéd erre az idényre jó eséllyel befejezte - ő lehetne az ellenérték Casspiért, de kérdés, hogy hajlandóak-e őt feláldozni.

A commish, Adam Silver, illetve a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts folyamatosan találkoztak az utóbbi időben is, próbálnak egy jó kapcsolatot és bizalmat kialakítani egymás között. Silver Jeff Zilgittnek (USA Today) elmondta, hogy úgy tárgyalnak, hogy szerinte ha nem tudnak megegyezni december 15-éig, akkor a játékosok ki fognak lépni a jelenlegi kollektív szerződésből, így mindkét oldalon elég nagy a nyomás. Azt is hozzátette, hogy 10 hónapjuk van még, ami elég sok idő, hogy dűlőre tudjanak jutni. Optimista Silver, mert egyenes beszéd zajlik ezeken a beszélgetéseken.

Olyat nem sokszor látni, mikor a játékvezető elismeri, hogy hibázott, Draymond Greennek ezt is sikerült elérnie - igaz, sokat nem ért már vele a befújt fault után:

A végére pedig a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue története maradt egykori csapattársáról, a Los Angeles Lakers ikonjáról, Kobe Bryantről - a két gárda ma este csap össze egymással. Lue Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy 5-5 elleni játék volt, ő, Brian Shaw, Devean George, Mark Madsen és Slava Medvedenko mentek az első csapat ellen. A végén a meccslabdánál Kobe betört az alapvonalon, ő meg besegített és Bryant zsákolási kísérletét a palánkra ragasztotta. A túloldalon George bedobta a győztes kosarat, erre Shaw elkezdte húzni Kobe-t, hogy "leblokkolt, haver".

Bryant teljesen megőrült, először meg akarta verni Lue-t, aztán mindenképpen 1-1-ezni akart vele. Ő mondta, hogy nem 1-1-ezik, de aztán minden edzésen le akarta őt nyomni Kobe, plusz ha jött új játékos a csapathoz, azonnal meg akarta verni 1-1-ben, hogy megmutassa, ki az Úr a háznál - még Glen Rice-szal is ez volt a helyzet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus