Hírmorzsák 2016-02-11 (12:00)

Visszavonultatták Billups 1-es mezszámát (videó). Phil Jackson jövő nyáron leléphet a Knickstől. Durantre a Grizzlies is rá fog mozdulni. LeBron már a 15. a pontlistán. Jó esély van rá, hogy ez Pierce utolsó szezonja. A Sixers is bejelentkezett Teague-ért vagy Schröderért. Okafor vagy Noel is csak akkor lesz eladó, ha már tudja a Philly, mi van Embiiddel. Lillard bekerült a Team USA bő, 31 fős olimpiai keretébe. A Magic blockbuster-cserét akar, a Clipperst is megkeresték a Hawks, a Celtics és a Bucks mellett. Bob Myersék szerint Curry a bokasérülései miatt az a játékos most, aki. Marc Gasol 4-6 hónapot is kihagyhat, az olimpia is veszélyben van neki. Lehet, hogy Noel kihagyja az All-Star hétvégét (jobb térd). MKG jobb válla megint kiment. További sérültlista: Love (bal váll), Olynyk (váll), Jordan Hill (jobb gyűrűsujj), Taj Gibson (bal lábfej), Parker (boka), Reggie Jackson, Ilyasova (betegség). Autóbalesetben életét vesztette Monty Williams felesége.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy Phil Jackson szerződésében a 2016/17-es idény után van egy kilépési lehetőség, így a New York Knicks elnöke következmények nélkül elhagyhatja a csapatot - Frank Isola (New York Daily News) pár napja ráadásul azt írta, hogy már ennek az idénynek a végén is leléphet Jackson. Egyikőjük sem tartozik a legmegbízhatóbb források közé, viszont azért érdekes ez, mert nemrég Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) mondta el podcastjében, hogy sokan úgy gondolják, Jackson visszatér a Los Angeles Lakershez és ott összeállhat újra például Luke Waltonnal, aki az egyik legesélyesebb arra, hogy a Lakers következő vezetőedzője legyen. Jim Buss távozása után lehet ez reális, ami elvileg 2017 nyarán bekövetkezhet.

Jöjjön a sérültlista. A Marca spanyol napilap úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol lehet, hogy 4-6 hónapos kihagyásra kényszerül az eltört jobb lábfeje miatt, tehát nemhogy az idényt, de lehet, hogy a riói olimpiát is ki kell hagynia - tegnap testvére, Pau Gasol annyit mondott, hogy nagyon nincs jól Marc. A Chicago Bullsnál Nikola Miroticnak a vakbélműtétje után még mindig nagy fájdalmai vannak Fred Hoiberg vezetőedző elmondása szerint, és nem napok, hanem hetek kérdése a visszatérése, ráadásul 7 kilót fogyott is, mióta megműtötték. A Charlotte Hornetsnél Michael Kidd-Gilchrist jobb válla kiment a helyéről, mikor rosszul ért földet ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni találkozón - azért nagy probléma ez, mert emiatt a válla miatt műtötték már októberben is, és emiatt hagyott ki 46 mérkőzést a szezon elején.

Ugyanezen a találkozón a Pacersnél Jordan Hill jobb gyűrűsujja kiment, ő sem tudta befejezni a meccset. A Cleveland Cavaliers erőcsatárának, Kevin Love-nak a bal válla sérült meg, kapott egy ütést, ezért idő előtt fejezte be a Lakers elleni mérkőzést - Tyronn Lue vezetőedző a meccs után elmondta, hogy jól van Love, nem valószínű, hogy kell egyetlen mérkőzést is kihagynia. Love nagy barátjának, a Boston Celticsnél játszó Kelly Olynyknek is a vállával voltak gondok ma hajnalban, a Los Angeles Clippers elleni mérkőzésen - azt nála egyelőre nem tudni, mennyire súlyosak. A Chicago Bullsnál Taj Gibson az Atlanta Hawks ellen húzta meg bal lábfejét, de saját elmondása szerint rendben lesz annak ellenére is, hogy az öltözőben még a mérkőzés után is sántikált.

A Philadelphia Sixersnél Nerlens Noel jobb térdében meghúzódtak a szalagok, ezért nem is játszott a Sacramento Kings ellen ma, de Brett Brown vezetőedző elmondása szerint Noel valószínűleg az All-Star hétvégén sem vehet majd részt - a Team World - Team America mérkőzésen szerepelne. A Detroit Pistonsnál két "távolmaradó" is volt, Reggie Jackson és Ersan Ilyasova is betegség miatt hiányoztak, ki is kapott az autóvárosi alakulat a Denver Nuggetstől. A San Antonio Spursnél Tony Parker bokaproblémákkal küzd - tegnap hajnalban még játszott a Miami Heat ellen, most viszont kihagyta az Orlando Magic elleni összecsapást, inkább nem erőltette a játékát Gregg Popovich vezetőedző.

A Memphishez térjünk még ki egy kicsit: az elején említett Adrian Wojnarowski információi szerint a Grizzlies is rá fog mozdulni a nyáron Kevin Durantre. Mike Conley is szabadügynök lesz ugyan, de nagy valószínűséggel marad a csapatnál, Durantet pedig próbálják majd meggyőzni, hogy igazoljon az irányító és Gasol mellé, így alkossanak egy komoly magot. Wojnarowski azt is hozzátette, hogy a Memphis úgy is megpróbál bekerülni a PO-ba, hogy Gasolt valószínűleg az idény teljes hátralévő részére elvesztették - az előbb említett 4-6 hónapot egyelőre csak a Marca írta meg.

A napi statisztika LeBron Jamesé, aki ma hajnalban megelőzte Paul Pierce-t az örökranglistán, már a 15. helyen található a Cleveland Cavaliers sztárja 26.188 pontjával.

Maradjunk még Paul Pierce-nél, a Los Angeles Clippers veterán játékosa ugyanis Jake Fischernek (Sports Illustrated) elárulta, nagyon könnyen elképzelhető, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a TD Gardenben - ma hajnalban a Boston Celtics vendége volt a Clippers. Azt mondta Pierce, hogy még nem 100%, hogy így lesz, de erősen benne van a pakliban. Ez tehát azt jelenti, hogy jó esély van rá, hogy az idény végén ő is visszavonul, azt azt azonban már decemberben lenyilatkozta, hogy nem fogja bejelenteni előre a döntését, nyáron gondolja át, hogyan tovább.

Jöjjenek a cserepletykák. Megint az Atlanta Hawks az egyik főszereplő, ami nem meglepő, Jeff Teague az egyik, ha nem a legnagyobb név, akit nyíltan árul csapata. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Philadelphia Sixers is bejelentkezett érte és Dennis Schröderért is. Sam Hinkie-ék egyelőre nem adtak formális ajánlatot az Atlantának, de Pompey forrásai szerint a két irányító közül valamelyikre rá fog menni a Sixers a következő egy hétben.

Azt is Pompey jelentette és a Sixersszel kapcsolatos, hogy több együttes is megkereste a Phillyt Nerlens Noel és Jahlil Okafor miatt, szeretnék megszerezni őket a riválisok. Az újságíró úgy tudja, hogy a csapat addig egyik magasembert sem akarja elcserélni, amíg nem tudják, hogy mi van Joel Embiiddel, elég egészséges-e ahhoz, hogy huzamosabb ideig folyamatosan játékképes legyen a továbbiakban - mint ismert, jobb lábfejét mindkét idényében meg kellett műteni, egyelőre be sem mutatkozhatott a ligában. Ebből logikusan következik, hogy ha lesz is csere a Sixersnél, az off-szezon előtt biztosan nem fog sor kerülni erre.

Ha már a Philly, akkor térjünk ki elnökükre, Jerry Colangelóra, de egy kicsit más szerepben: a Team USA GM-jét nemrég felhívta Damian Lillard, beszélgettek egy kicsit, majd a Portland TrailBlazers irányítója elmondta, hogy szeretne ott lenni az olimpiára készülő bő keretben - a nagyjából egy hónappal ezelőtti 30 fős kerethirdetésnél kimaradt. Colangelo beszélt Mike Krzyzewskivel, és úgy döntöttek, hogy Lillard is együtt készülhet a csapattal, így 31 fős ideiglenesen a később 12 főre szűkítendő állomány.

Vissza a cserepletykákhoz: Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint az Orlando Magic a Los Angeles Clipperst is megkereste és blockbuster-cserékre készülnek több fronton is - a Clippersnél ez valószínűleg azt jelenti, hogy ők is bepróbálkoztak Blake Griffinért. Kyler szerint a floridai együttes nem is csinál abból titkot, hogy komoly rosterátalakítást akarnak meghúzni, a Clippers mellett a Hawksszal, a Milwaukee Bucksszal és a Boston Celticsszel is tárgyalnak.

A Golden State MVP-jéről, Steph Curryről beszéltek többen is a csapatból Pablo S. Torre-val (ESPN). Bob Myers GM azt nyilatkozta egy kis grimasszal az arcán, hogy bárcsak több pénzt adhattak volna az irányítónak - akkor elég rizikósnak tűnt 4 évre 44 millió dollárt adni neki sorozatos bokasérülései miatt, ma a liga legjobb szerződésének számít ez. Több dolgot vettek figyelembe: azt, hogy milyen ember, hogy milyen képességei vannak, és hogy minden tőle telhetőt megtett mindig, hogy visszatérjen a pályára és okosabban játsszon, ezért gondolták úgy, hogy megfizetik. Joe Lacob tulajdonos szerint a bokaproblémái miatt okosabban készült a játékos, hogy ne kerüljön még egyszer ilyen helyzetbe, és ha nem lett volna ennyi sérülése, talán most nem lenne ilyen erős - Myers bólintott, szerinte a bokagondok miatt lett az a játékos Curry, aki most.

Egy szomorú hír: az Oklahoma City Thunder segédedzője, Monty Williams felesége, a 44 éves Ingrid Williams autóbalesetben elhunyt ma hajnalban. A hírek szerint egy autó átment a szembejövő sávba és frontálisan ütközött Williams kocsijával - a másik autó söfőrje, az 55 éves Susannah Donaldson is meghalt. Isten nyugosztalja!

A legvégére pedig a Detroit Pistons maradt, akik visszavonultatták ma hajnalban Chauncey Billups 1-es mezszámát. Ezt nézhetitek meg teljes egészében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus