Hírmorzsák 2016-02-11 (21:00)

A Rockets elkezdte árulni Dwight Howardot. McLemore ügynöke cserét akar, a Cavs is erősen érdeklődik a dobóhátvéd iránt. A Cleveland le akarja igazolni Joe Johnsont, ha kivásárolja a Nets. A Minnesota felvette a kapcsolatot Thibodeau-val. Muhammad iránt érdeklődik a Suns, a Blazers, a Celtics és a Clippers. Kurt Rambis megkapja az esélyt, hogy kiharcolja magának a végleges vezetőedzői posztot a Knicksnél. Markieff Morris szerint semmi nem történt ma hajnalban közte és Goodwin között, szerinte ezt jelenti, ha valaki vezér. Bickerstaff szerint a Houston egy megtört csapat. Beverley nem védi meg címét a Skills Challenge-en (boka). Karlt anyagi okok miatt nem rúgták ki, a kisebbségi tulajdonosok nem engedték Ranadive-nek. Kerr még mindig nem tünetmentes hátműtétjei után, a 48-4 szerinte a tehetség és a jó kémia bizonyítéka. A Warriors a Spursszel együtt is történelmet írt.

Elég érdekes párosítás lehet, de Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves már felvette a kapcsolatot Tom Thibodeau-val, igaz, egyelőre komoly tárgyalásokat nem folytattak a trénerrel, csak puhatolozó jellegű beszélgetéseket. Windhorst hozzátette, hogy nem sokan gondolják úgy, hogy Sam Mitchell maradt a Timberwolves vezetőedzője - most ideiglenes státuszban van -, de a Minnesota kispadja elég vonzó állás jelenleg, hiszen elég alacsonyak az elvárások, mégis van két olyan játékosuk (Andrew Wiggins és Karl-Anthony Towns), akik a papírforma szerint folyamatosan All-Star szinten fognak teljesíteni a következő években. Windhorst úgy tudja, hogy Thibodeau inkább irányítaná a TWolvest, mint a New York Knickst.

Maradjunk még a Minnesotánál: Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint Shabazz Muhammad iránt a Portland TrailBlazers, a Boston Celtics, a Phoenix Suns és a Los Angeles Clippers is érdeklődik.

Ha már szóba került a Knicks Thibodeau-nál, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Windhorst információi szerint Phil Jackson elnök azt szeretné, ha a csapat jó második félévet teljesítene, így nemcsak ideiglenesen, de véglegesen is kinevezhetné Kurt Rambist vezetőedzőnek. Windhorst úgy tudja, hogy van esélye Rambisnek arra, hogy hosszabb távon is megtartsa jelenlegi pozícióját, de többet kell letennie az asztalra, mint anno Minnesotában - ezzel sokat nem vállalt Windhorst, hiszen Rambis a Timberwolvesnál 19.5%-os győzelmi rátát hozott 2 teljes idény alatt.

Mint azt a Visszajátszásban láthattátok, Markieff Morris ma hajnalban sem növelte csereértékét, miután összeveszett egy időkérésnél csapattársával, Archie Goodwinnel, és meg is legyintették egymást párszor, mielőtt közéjük álltak volna a többiek. Morris a mérkőzés után felvette Barbrady felügyelő szerepét - azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy "nincs itt semmi látnivaló", szerinte nem történt semmi, ilyen az, ha valaki vezér. Szerinte természetes, hogy rosszul nézett ki a dolog, mert minden rosszul néz ki mostanában, ha róla van szó.

A Houston Rockets szezonja is óriási csalódás, 50% alatti mérleggel mennek az All-Star szünetre. Az ideiglenes vezetőedző, JB Bickerstaff azt nyilatkozta Calvin Watkinsnak (ESPN), hogy teljesen megtört csapat benyomását keltik a pályán, és az All-Star hétvégét arra kell használniuk, hogy rájöjjenek, ki hogyan akar ezen változtatni. Ha nem akarnak változtatni, azt is tudniuk kell, mert akkor más irányba kell elindulniuk. Így nem játszhatnak tovább, mert annyira megtörtek, hogy ebben az állapotban képtelenek nyerni. Jason Terry annyit tett ehhez hozzá, hogy a csapaton belüli kémia nem az igazi, a mostani szünet pedig talán pont az, ami kell nekik: egy kis idő egymástól távol. Terry szerint olyan ez, mint a házasság, ott is kell néha külön tölteni időt, van olyan, mikor ez a megoldás, és volt már rosszabb helyzetben is.

Bickerstaff említette, hogy más irányba indulnak el, ha nem változtatnak, márpedig ez elég erősen cseréket jelenthet. A korábban már említett Brian Windhorst jelentette, hogy Dwight Howard, James Harden és a GM, Daryl Morey összeültek a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni vereség után, hogy beszéljenek a hogyan továbbról. Windhorst szerint mindenki tudja, hogy a Houston cserélni akar, de az egyáltalán nem világos, hogy erősíteni szeretnének, vagy esetleg szét akarják robbantani a jelenlegi magot - mint ismert, Howard kiléphet a nyár folyamán szerződéséből, és oda igazol, ahova akar, ez pedig bizonytalanságot okozhat azzal kapcsolatban, most megpróbálják-e értékre váltani vagy sem. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Rockets fel is vette a kapcsolatot több együttessel is Howard cseréjével kapcsolatban.

Maradjunk a Rocketsnél: az All-Star gála Skills Challenge számának címvédője, Patrick Beverley biztosan nem nyer megint, miután a Blazers elleni vereség alkalmával megint meghúzta a bokáját, úgyhogy kihagyja a torontói fellépést.

Nincs nagyobb cirkusz azonban annál, amit a Sacramento Kings művel az utóbbi több mint fél évben. Windhorst úgy tudja, hogy részben pénzügyi okok játszottak abban szerepet, hogy George Karlt nem rúgták ki a héten, Vivek Ranadive ugyanis nem többségi tulajdonos, csak ő a "controlling owner", azaz az első számú tulaj. Ettől függetlenül nem hozhat egyedül döntéseket, a társai pedig egyszerűen nem engedték meg neki, hogy még egy edzőt fizessenek a semmire - Tyrone Corbin és Michael Malone még mindig a csapat fizetési listáján vannak, pedig már rég nincsenek a Kingsnél.

A Kingshez kapcsolódik, hogy Ben McLeMore ügynöke mindenképpen új csapatot akar találni ügyfelének, szeretné, ha elcserélnék Sacramentóból, és Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint több keleti konferenciában játszó együttes, köztük a Cleveland Cavaliers is erősen érdeklődik a dobóhátvéd iránt. Az is a Clevelandhez kapcsolódik, hogy Joe Johnsont szívesen leigazolnák, ha kivásárolja a veterán swingmant a Brooklyn Nets.

A Golden State Warriors a másik véglet, ott annyira minden rendben van, hogy 48-4-gyel övék a legjobb rekord a liga történetében 52 mérkőzés után és a valaha volt legjobb mutató az All-Star szünet előtt. Steve Kerr vezetőedző a tegnap hajnali, Houston elleni győzelem után beteg lett, de ma hajnalban így is ő irányította az együttest a Suns ellen. Kerr hátát többször is megműtötték az off-szezonban - folyadék folyt a gerincéből és a fejfájások is gyötörték, Ramona Shelburne-nek (ESPN) pedig elmondta, hogy továbbra is vannak ilyen tünetei, ezekkel muszáj megbírkóznia. Persze szeretné, ha tünetmentes lenne, de nem így van, úgyhogy muszáj ezeket az időszakokat átvészelnie. Szerinte a 48-4-es mérleg a tehetséget és a csapaton belüli jó kémiát bizonyítja. Nagyon mély állományuk van, szeretnek is együtt játszani a játékosok, imádnak nyerni és el is tudják ezt érni.

A Warriors a San Antonio Spursszel együtt is történelmet írt - soha korábban nem fordult még elő, hogy az All-Star hétvége előtt két csapat is elérje a 45 győzelmet, most ez a Golden State mellett a Spursnek (45-8) is összejött.

Tom Haberstroh (ESPN) jelentetett meg egy cikket azzal kapcsolatban, hogy még mindig túlságosan sok a meccs és főleg a back-to-back - idén is 533 ilyen mérkőzés van a naptárban. A 2013/14-es All-Star játékosok az előző idényben 19 mérkőzést hagytak ki átlagosan, ami majdnem a szezon egy negyede, míg 2009/10-ben például ez a szám az akkori All-Starokat nézve csak 10.8% volt, magyarul minden tizedik találkozóról kellett csak távolmaradniuk. A 2000-es években összességében 15.9% volt ez a mutató, a 90-es években 13.6%, a 80-as években pedig 11.4%. Ebben az idényben 21 játékos átlagol legalább 35 percet az egy évtizeddel ezelőtti 58-hoz képest. A csapatok 100 támadásra vetítve átlagosan 3 ponttal kevesebbet dobnak a back-to-back második napján. Az NBA csapatok utaznak a legtöbbet a major sportok közül, egy év alatt 44.214 mérföldet átlagban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus