Hírmorzsák 2016-02-12 (10:45)

Pierce szívesen vállalna vezetőségi pozíciót a Celticsnél - viccelődött, hogy lehet, hogy miatta lesz a Bostoné Ben Simmons. Dwight Howard és ügynöke szerint sem kértek cserét a Rocketstől. A Raptors bejelentkezett Ryan Andersonért is, a Pelicans egyelőre nem adja. A Cavs Arizát (is) akarja. Westbrook LeBron és Big O nyomdokain, Steph Curry Jordanén. Mudiay helyettesíti Beverley-t a Skills Challenge-en, a fiatalok meccsén pedig Noel helyére Devin Booker került be. Whiteside-ot egy mérkőzésre eltiltotta a liga. Tyreke Evanst megműtötték (jobb térd), befejezte a szezont. Kidd-Gilchrist jobb vállában megint elszakadt a labrum, valószínűleg őt se látjuk már ebben az idényben. 2017/18-tól jöhetnek a szponzori hirdetések a mezekre, áprilisban dönt a Board of Governors. Durant elsírta magát, amikor Ingrid Williamsről kérdezték (videó).

A Los Angeles Clippers kiscsatára, Paul Pierce a tegnap hajnali, Boston Celtics elleni találkozót követően viccesen azt nyilatkozta Steve Bulpettnek (Boston Herald), hogy ő segít építeni a Bostont most is, hiszen lehet, hogy ő lesz az oka, hogy Ben Simmons, az idei draft 1/1-esének várt játékos a csapathoz kerül - 2013 nyarán egy csere keretein belül került a Brooklyn Netshez, akik többek között az idei első körösüket adták érte. Pierce arról is beszélt, hogy el tudná magát képzelni a franchise vezetőségében, ha visszavonul. A kiscsatár szerint elég sok lehetősége van, de ha ez adott lenne, szívesen vállalna pozíciót a Celticsnél, elsőosztályú franchise-nak tartja a klubot. Wyc Grousbeck és Steve Pagliuca szerinte nagyszerű tulajdonosok, nagyon jó fiatal magja van a csapatnak és egy kitűnő fiatal edzője - ki tudja, talán neki is lesz majd helye a csapatnál egy nap.

Ha már szóba került a Brooklyn Nets, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint Bryan Colangelo, Arturas Karnisovas és Sean Marks a legesélyesebbek a csapat GM posztjára. A hírek szerint a Nets az All-Star hétvége végéig le akarja csökkenteni 2-3 főre a jelöltek számát - mivel jövő csütörtökön deadline van, így jó eséllyel addig nem lesz új általános igazgatójuk, túl nagy mozgásokat a Brooklyntól tehát nem várhatunk, Joe Johnson esetében is sokkal valószínűbb (volt eddig is) a kivásárlás.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Houston Rockets elkezdte árulni Dwight Howardot. A center ügynöke, Dan Fegan azt nyilatkozta erről, hogy arról nem tud és nem is akar beszélni, hogy a Rockets mit csinál, de azt 100%-osan kijelentheti, hogy Howard nem kért cserét a csapattól és ő sem. Howard az ESPN-nek megerősítette a Fegan által elhangzottakat, nem kért cserét és arról sem beszélt a gárdával, hogy hova menne szívesen. Győzni akar, azt szeretné, ha a jelenlegi helyzetet oldanák meg, mert nem véletlenül választotta Houstont. Nem akar megfutamodni azért, mert most nehézségekbe ütköztek.

Még pletyka. Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint a Houston kiscsatárát, Trevor Arizát is nézegetik, méghozzá nem más, mint a keleti konferencia listavezetője, a Cleveland Cavaliers - azt egyelőre nem tudni, történt-e már megkeresés az ohióiak részéről, vagy hogy mennyi esélyük van egyáltalán arra, hogy a texasiak mozdítják Arizát. Vince Ellis (Detroit Free Press) jelentette, hogy a Toronto Raptors a New Orleans Pelicansnél is bepróbálkozott, Ryan Andersont akarták megszerezni - mint ismert, a kanadai együttes erőcsatárt keres a piacon, gyakorlatilag minden elérhető névvel szóba hozták már őket. A Pelicans eddig minden ajánlatot visszautasított Andersonra annak ellenére is, hogy a PO-helyektől elég messze vannak, a magasember szerződése pedig az idény végén lejár.

"Napi" statisztika: a Golden State Warriors MVP-je, Steph Curry 32.0-s PER mutatóval várja az All-Star hétvégét, ez a legjobb ilyen stat Michael Jordan 1987/88-as idénye óta - akkor minden idők legjobbja 32.4-gyel mehetett az All-Star szünetre, azóta pedig senki nem volt arra képes, hogy ezt a szintet elérje. A másik napi statisztikát az Oklahoma City Thunder szállította, akik ma hajnali, New Orleans felett aratott győzelmükkel elérték a 40 sikert ebben az idényben - soha korábban nem fordult elő, hogy erre 3 csapat is képes lett volna egy konferencián belül, most a Warriors és a San Antonio Spurs mellett nekik is összejött. A harmadik statisztika pedig Russell Westbrooké: 27 évesen vagy ennél fiatalabban csak neki, LeBron Jamesnek és Oscar Robertsonnak sikerült 12.000 pontot, 4.000 gólpasszt és 3.000 pattanót összeszednie, ezt a határt lépte át ma hajnalban.

Ha már All-Star gála, akkor itt említsük meg, hogy van két változás. Egyrészt a Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel tényleg nem vehet részt a pénteki Team World - Team America Rising Stars mérkőzésen, ahogyan ezt edzője, Brett Brown nyilatkozta is tegnap hajnalban, így helyét az amerikai csapatban a Phoenix Suns hátvédje, Devin Booker veszi át. Arról pedig tegnap este ejtettünk szót, hogy a Houston irányítója, Patrick Beverley újabb bokasérülést szenvedett, ezért szombaton, a Skills Challenge számban nem védheti meg címét - őt a Denver Nuggets újonca, Emmanuel Mudiay helyettesíti majd.

Még egy hivatalos bejelentés volt a liga részéről, de nem ehhez kapcsolódóan: egymeccses eltiltást kapott a Miami Heat centere, Hassan Whiteside, amiért tegnap hajnalban lekönyökölte a San Antonio Spurs centerét, Boban Marjanovicsot egy lepattanóért vívott harc közben. Ki is állították Whiteside-ot az eset miatt egyébként.

Térjünk át a sérülésekre. Egyrészt a New Orleans Pelicans bejelentette, hogy Tyreke Evans jobb térdét megműtötték és a játékos hivatalosan is biztosan kihagyja a teljes hátralévő idényt. Másrészt a Charlotte Hornetsnél Michael Kidd-Gilchrist valószínűleg ugyanerre a sorsra fog jutni, miután ebben az idényben másodjára is elszakadt a labrum a jobb vállában az Indiana Pacers elleni, tegnap hajnali összecsapáson. Egyelőre az a hivatalos álláspont, hogy az All-Star hétvége után fognak többet mondani állapotáról és visszatéréséről - dönthet úgy a játékos, hogy nem műtteti meg magát, de akkor a jövőben még sérülékenyebb lesz, ha viszont kés alá fekszik, akkor ebben a szezonban biztosan nem fog tudni már játszani.

A vége felé jöjjön a liga üzleti része, elképzelhető ugyanis, hogy a 2017/18-as idénytől kezdve szponzori hirdetések lesznek a mezeken - egy memót küldött ki a liga, hogy felmérje, mekkora támogatottsága van ennek. Ha azt akarják, hogy el is induljon 2017-től ez a dolog, akkor idén áprilisban meg kell szavaznia ezt a Board of Governorsnak, így egy éve lesz a csapatoknak eladni a felhasználható reklámfelületeket a mezeken. A bevételek 50%-a kluboknál marad, a másik fele pedig a revenue sharing alapba megy, amit szintén szétosztanak a csapatok között, csak kis piac - nagy piac alapon, súlyozással. A szerződéseket 3 évben maximalizálnák. A hétvégi, torontói All-Star gálán egyébként egy KIA logo már ott lesz a mezeken, úgyhogy az irányt kijelölték.

A legvégére pedig Kevin Durant maradt - jól látható, mennyire megérintette Ingrid Williams halála azokat, akik kapcsolatba kerültek Monty Williamsszel és vele. Mint ismert, a Thunder segédedzőjének felesége tegnap hajnalban hunyt el autóbalesetben. A mérkőzés után el is mondta az Oklahoma City Thunder sztárja, hogy jó dolog ez a kosárlabda meg minden, de nem ez az igazán fontos az életben, hanem a szeretet és az emberi kapcsolatok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus