Hírmorzsák 2016-02-12 (20:30)

Barkley szerint Steph Curry egy nagyszerű shooter, de semmi több. Lehet, hogy Wall kihagyja az All-Star gála vasárnapi főmeccsét (térd). Popovich agyondicsérte a Warriorst - többet gondolkodott a játékukon, mint bármelyik másik csapatén karrierje során. Shaq is szeretett volna egy búcsúévet, mint amilyen most Kobe-nak van, óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy a Staples Center előtt szobrot fog kapni. LeBron még mindig nem döntött, ott akar-e lenni az olimpián. Cousins nem eladó. Howard nem kell a Celticsnek, Horford igen, de csak a nyáron? Monta Ellis meetinget tartott a játékosoknak a Pacers tegnap hajnali veresége után. Rip Hamilton 32-es mezszámát visszavonultatja a Pistons. Chris Paul megtalálta a Hack-a-Jordan ellenszerét (videó).

A TNT szakkommentátora Charles Barkley most sem vette be a gyógyszereit - Jack Winter és Spencer Lund (Dime Magazine) jelentették, hogy Sir Charles szerint Steph Curry csak egy nagyszerű shooter, semmi több. Barkley szerint a Golden State Warriors irányítója nem jó játékmester, és azt is kifejtette, hogy miért gondolja azt, hogy a csapatok szerint nem megállíthatatlan Curry. Barkley szerint ott volt a Washington Wizards elleni meccs, ahol Curry 51 pontot dobott, de John Wall 41-et szórt ellene. Azt is hozzátette, hogy sokak szerint Wallnak jobb meccse volt, mert Currynek volt 10 eladott labdája, Wallnak viszont 15 gólpassza is a 41 pont mellett.

A megemlített John Wallhoz tartozik, hogy a ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni összecsapáson térdzúzódást szenvedett, ami saját elmondása szerint eléggé fájt is neki. Megpróbál mindent, de ha nem tud rendesen mozogni és több idő kell számára a pihenéshez, akkor nem fog részt venni az All-Star gála vasárnap esti főmeccsén.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich egy kicsit más hangot ütött meg a Golden State-tel szemben, mint Barkley - a trénerlegenda az ESPN Radiónak elmondta, többet gondolkodott a Warriors játékán, mint bármelyik másik csapatén karrierje során. Popovich szerint egyszerűen élvezetes az, ahogyan az oaklandiek játszanak, ha lehetne, jegyet venne ő is a meccseikre. Irigykedve nézi, ahogyan járatják a labdát, és nagyon inspirálóan hat rá, amilyen üres helyzeteket vállalhatnak el rendszeresen. Szerinte nagyszerű kosárlabdát játszik a bajnok.

Barkley "állandó" társát, Shaquille O'Nealt kérdezték arról, hogy mit gondol Kobe Bryant utolsó szezonjáról, illetve arról, hogy folyamatosan búcsúztatják mindenhol a dobóhátvédet. Shaq a Los Angeles Daily Newsnak annyit mondott, hogy bárcsak lett volna egy Shaq Tour, egy utolsó idénye, ami előtt bejelenti, hogy abbahagyja. Szerinte nagyon szórakoztató lett volna, kapott volna egy csomó ajándékot, de nem így alakult - egy Achilles-sérülés miatt kellett befejeznie 19. szezonjában. Volt, ami volt, nem nagyon panaszkodhat emiatt, tovább kell lépnie. Shaq azt is elmondta, hogy óriási megtiszteltetés, hogy kap egy szobrot a Staples Center előtt, sosem gondolta volna, hogy ez megtörténik.

Kobe-hoz kapcsolódik az is, hogy LeBron Jamesről a hét elején felröppent a pletyka, hogy nem fog játszani a riói olimpián, méghozzá azért nem, mert Bryant sem. James most az All-Star hétvége média napján elmondta, hogy továbbra sem döntötte még el, hogy ott akar-e lenni az ötkarikás játékokon, de hozzátette, hogy mindig nagyon élvezte a játékot a válogatottban.

Az Indiana Pacersnél Monta Ellis megunta, hogy kiegyensúlyozatlanul teljesít a csapat, és a tegnap hajnali, Charlotte Hornets elleni vereség után tartott egy kis fejmosást az öltözőben. A zuhany és az öltözködés után Ellis összehívta a többieket, és az Indianapolis Star értesülései szerint elég keményen megmondta több embernek is, hogy az idény hátralévő részében nagyobb felelősséget kell vállalniuk. Nem tartott sokáig a meeting, de állítólag így is világos volt az üzenet mindenkinek: ők a hunyók az utóbbi hetek játékában, nem a szakmai stáb, mert nem azt csinálják, amit kellene.

Nemsok cserepletyka jutott eddig mára. Adam Himmelsbach (Boston Globe) jelentette egyrészt azt, hogy a Sacramento Kings mindenkivel közölte, DeMarcus Cousins nem eladó. Másrészt azt a hírt is ő hozta, hogy a Boston Celtics szinte egyáltalán nem érdeklődik Dwight Howard iránt. Al Horfordot sokkal inkább szeretnék megszerezni, de Himmelsbach forrásai szerint nincs túl nagy valószínűsége annak, hogy bármelyikük is a Celticsnél köt ki a deadline előtt - nem rövidtávra tervez az együttes és mindkét játékos szabadügynök lesz a nyár folyamán, Horfordra is esélyesebb, hogy az off-szezonban mozdulnak rá.

Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons visszavonultatja Rip Hamilton 32-es mezszámát - Chauncey Billupsét 1-esét a héten, Ben Wallace 3-asa pedig szintén ebben az idényben került a plafonra. Egyelőre nem tudni, mikor lesz az ünnepség, egyelőre csak az biztos, hogy meg fog történni.

A végére pedig Chris Paul maradt, aki megtalálta a Hack-a-Jordan ellenszerét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus