Hírmorzsák 2016-02-14 (21:15)

Michael Jordan Klay Thompsonnak azt mondta, döntsék meg a 72-10-es rekordot. Kobe egyszer megpróbálta meggyőzni Nowitzkit, hogy igazoljon a Lakershez. LeBron szerint nem történhetett volna rosszabb dolog a Cavsszel, mint ez az All-Star szünet. Towns minden magasember helyett akart bizonyítani a Skill Challenge-en, hogy vannak olyan technikásak, mint a hátvédek. LaVine Flip Saundersnek ajánlotta zsákolóversenyen aratott győzelmét. A Whiteside iránti keresletet próbálja felmérni a Heat. David Lee csereértéke nulla, senkinek nem kell. Jerry Colangelo 3 éven belül versenyképes csapatot akar, nemcsak a PO-ba akar kerülni ennyi idő alatt.

A Golden State Warriors oldalvonal mellett tevékenykedő riportere, Rosalyn Gold-Onwude jelentette, hogy Michael Jordan nem nagyon izgul amiatt, hogy a bajnok megdönti-e az 1995/96-os Chicago Bulls 72-10-es rekordját. Jordan a hírek szerint hosszasan beszélgetett Torontóban Klay Thompsonnal, és meg is mondta a dobóhátvédnek, hogy döntsék meg ezt a 72-10-es csúcsot.

Az All-Star szombaton kérdezték a Los Angeles Lakers ikonját, Kobe Bryantet, hogy milyen a viszonya a Dallas Mavericks legendájával, Dirk Nowitzkivel - a német csillag nemrég generációja Jordanjének hívta Kobe-t. Bryant azt válaszolta, hogy nagyon jóban vannak, sőt, egyszer, amikor Nowitzki szabadügynök volt, meg is kereste, hogy jó lenne, ha együtt játszanának a Lakersnél. Tudta ő is, hogy mi lesz a válasz, de úgy gondolta, megér egy próbát - Dirk egyébként megmondta neki, hogy Dallas az otthona, nem hagyja el a Mavst.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James is nyilatkozott tegnap, őt saját csapatáról kérdezték. James azt mondta Mike Bohnnak (USA Today), hogy elégedett azzal, ahogy jelenleg állnak, de az All-Star szünet most a legrosszabb dolog, ami történhetett velük, hiszen szerda óta nem játszanak, a következő meccsük pedig csak csütörtökön lesz. Azt tudja, hogy nem fognak a pályán edzeni a többiek, hiszen pont ez a legnagyobb előnye a szünetnek, hogy pihenhetnek, de abban reménykedik, hogy formában tartják magukat csapattársai, hogy jövő héten jó állapotban legyenek.

A hajnali Skills Challenge-en diadalmaskodó Karl-Anthony Towns Arden Zwellingnek (Sportsnet.ca) elmondta, szereti megcáfolni az embereket, úgyhogy most is nagyon örült sikerének. Ez szerinte nem csak róla szólt, hanem sokkal többről - minden magasembert képviselt ezzel a győzelemmel, és megmutatta, hogy hiába változik a liga mostanság, és hiába nem a center poszton vannak a meghatározó emberek, a nagyok is vannak olyan technikásak, mint a kicsik. Azt ki is emelte, hogy Ricky Rubióval lesz egy kis trash talk - spanyol csapattársa se nagyon hitte, hogy Towns nyerhet.

Másik csapattársa, Zach LaVine aratott eddig a hétvégén, hiszen pénteken ő lett a Rising Stars meccs legértékesebb játékosa, ma hajnalban pedig megvédte címét a zsákolóversenyen. LaVine instagramon szép gesztust tett, ugyanis egy Flip feliratú Minnesota-mezhez tette oda idei serlegét, a kép mellé pedig annyit írt, hogy "Ezt a versenyt és a trófeát néhai edzőmnek, Flip Saundersnek és a Saunders családnak ajánlom. Ő volt az, aki mindig hitt bennem, ő draftolt. Mindannyian szerettük Flipet és emléke örökké tovább él.".

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat próbálja felmérni a Hassan Whiteside iránti keresletet. A center produktív játékot nyújt, de akkor is legalább olyan jó a Heat, ha ő nincs a pályán, ráadásul hiába vannak jó számai, nem tud benőni a feje lágya, így kérdés, hogy fontos pillanatokban bízhatnak-e benne. A dolgot bonyolítja, hogy nem lesznek teljes Bird-jogai a nyár folyamán, így sem a Miami, sem az a csapat nem tud vele hosszabbítani a sapka fölött, amelyik esetleg megszerzi - sapka alatti helyet kell majd felhasználni az új szerződéséhez.

Mark Murphy (Boston Herald) információi szerint a Boston Celtics ugyan próbálja elcserélni David Lee-t, de az erőcsatár iránt semmilyen kereslet nincs, így valószínűleg csak úgy kerül bele egy tranzakcióba Lee, ha egy nagyobb cserébe a fizetések kiegyenlítése miatt be kell tenni - 15.5 millió dolláros lejárója van. Az egyik forrás szerint a Golden State is megszenvedett azzal az előző idényben, hogy el tudják boltolni Lee-t és végül kaptak érte egy Gerald Wallace-t - egyáltalán nincs már értéke, csak a szerződésének, és annak is csak akkor, ha valamelyik nagy halat sikerül kifogniuk.

A Philadelphia Sixers elnöke, Jerry Colangelo Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy szeretné, ha sokkal gyorsabb lenne a csapat újjáépülési folyamata - úgy fogalmazott, hogy 3 éven belül versenyképes gárdát akar felépíteni, és ez nemcsak annyit jelent, hogy PO-ba kell jutniuk addigra. Colangelo hozzátette, hogy szeretné azt hinni, hogy a Sixers most sokkal jobb állapotban van, mint volt akkor, amikor ő odaszerződött az idény közben. Ez azt mutatná, hogy segíthet a franchise-nak a fejlődésben, márpedig ez a dolga, ezért vitték a Phillyhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus