Hírmorzsák 2016-02-15 (10:30)

Rubio vihető a Timberwolvestól, Thad Young és Brook Lopez sem érinthetetlen a Netsnél. A Heat nyáron rámozdulna Ryan Andersonra, Whiteside-nak csak akkor adnak nagy szerződést, ha megkomolyodik. Kobe újabb rekordot döntött, ezúttal egy All-Star listán előzte Jordant. Adott egy aláírt mezt Steph Currynek (videó), és elmondása szerint a Lakers próbálja úgy lehozni ezt a szezont, mintha 0-0-ról indulnának az All-Star szünet után. Popovich Cousins edzői kvalitásait dicsérte. A Kings nem cseréli Cousinst, a center nem akar távozni Sacramentóból. Brian Shaw miatt nem verte meg Shaq Kobe-t 2003-ban? Melónak a semmiből jött Fisher menesztése. Kerr sajnálja, ami Hornacekkel történt a Sunsnál. Noel szerint Ish Smith-t meg kell tartania a Sixersnek.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves nem zárkózik el Ricky Rubio cseréjétől, nagyon könnyen új csapata lehet a spanyol irányítónak a deadline előtt. Rubio ugyan 8.6 gólpasszt átlagol 30.3 perc alatt, de továbbra is pocsék scorer a gyűrű közvetlen közeléből és a triplavonalon túlról is, mindössze 9.7 pontos mutatója van idén, egyáltalán nem fejlődött ebben ligába kerülése óta. A Minnesotának Andrew Wiggins és Karl-Anthony Towns személyében van két nagyon fiatal alapköve, igaz, Rubióval a pályán azért jobban fest a támadójáték e két ember számára is.

Isola hozta azt a hírt is, hogy a Brooklyn Netsnél sem zárják ki Brook Lopez vagy/és Thad Young cseréjét, annak ellenére sem, hogy egyelőre nincs GM-je a franchise-nak. Younggal kapcsolatban szóba hozták már a múlt héten a Toronto Raptorst, de a NetsDaily úgy tudja, hogy a kanadai együttes egyelőre nem tett komoly ajánlatot az erőcsatárért.

Egy kicsit távolabbi érdeklődés: Barry Jackson (Miami Herald) forrásai szerint a Miami Heat Ryan Andersont nézte ki magának, de nem csere útján, nyáron szeretnék leigazolni a szabadügynökké váló, vajkezű erőcsatárt. Ehhez vagy sign-and-trade-et kell csinálniuk a New Orleans Pelicansszel, vagy a Dwyane Wade, Hassan Whiteside kettősből az egyiket el kell engedniük, hiszen utóbbi kettő szerződésének hosszabbítása is problémás lehet, miután a centert sapka alatti helyből kell megtartaniuk. Jackson információi szerint csak akkor köt egyébként hosszútávú, zsíros szerződést Whiteside-dal a Heat, ha elkezd fejben megkomolyodni a szezon hátralévő részében, és ennek látható jelei is lesznek.

Ma hajnalban megtartották az All-Star gálát, ahol Kobe Bryant újabb rekordot döntött és újabb listán előzte meg Michael Jordant. A Chicago Bulls legendája 233 mezőnykísélettel tartotta az All-Star gálák történetében a csúcsot, a Los Angeles Lakers ikonja pedig 227 FGA-val kezdte a mérkőzést - a második negyed vége felé aztán megvolt a 7. kísérlete is, ezzel lépte át Jordant a vonatkozó listán, most már ő a csúcstartó 238 vállalással a mezőnyből.

Ahogy az várható volt, mindenkitől búcsúzott az aranysárga-lilák sztárja, még a regnáló MVP, Steph Curry is kért tőle egy aláírt All-Star mezt, meg is kapta a meccs után a Golden State Warriors csillaga:

Kobe a mérkőzés után elmondta, nagyon élvezte a meccset, sokat poénkodtak a többiekkel, és volt lehetősége megállítani Pau Gasolt is a festékben, kicsit visszavágni a spanyolnak azért, amit a Chicago Bullsszal tettek, amikor legutóbb találkozott egymással a Chicago Bulls és a Lakers. Hozzátette, hogy persze ez is csak poén, nagyszerűen érezte magát. Kérdezték, hogy mi a célja a Lakersnek a továbbiakban, amire annyit mondott, hogy próbálnak úgy hozzáállni a mecsekhez, mintha 0-0-ról, tiszta lappal indulnának, mert meg akarják mutatni a szabadügynököknek, hogy tehetséges, jó csapatot alkotnak.

Maradjunk még az All-Star gálánál, Gregg Popovich, a nyugati csapat trénere ugyanis DeMarcus Cousinst és edzői kvalitásait dicsérte. Cousins az egyik időkérésnél félretolt mindenkit, majd felrajzolta a figurát: "én megkapom a labdát, mindenki lemegy az alapvonalra, én meg rádobom". Be is dobta a Sacramento Kings centere, Popovich elmondása szerint pedig ez volt az egyetlen dolog egész nap, ami működött is. A végeredmény:

Cousinshoz tartozik az is, hogy egész hétvégén a cserepletykákkal kapcsolatban kellett az újságírók kérdéseire válaszolnia, de Kurt Helin (Pro Basketball Talk) úgy tudja, a Sacramento nem fogja elcserélni a centert - jó szerződése van, Vivek Ranadive tulajdonos kedveli, a Kings pedig a következő szezonban Sacramento belvárosában egy új stadionban játszik már, oda kell a nézőcsalogató, nagy név. Cousins azt nyilatkozta, hogy sem a pletykákra, sem arra nincs befolyása, hogy elcserélik-e vagy sem. Annyit tud mondani, hogy ő jelenlegi csapatában akar maradni, és szerinte ezt mindenki tudja Sacramentóban is.

Térjünk még vissza Kobe-hoz: Brian Shaw Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, nagy szüksége volt rá a Lakersnek anno 2003-ban, hogy Shaquille O'Neal és Bryant kapcsolata rendeződjön. Miután Kobe belekeveredett a coloradói erőszakolós történetbe, arról mesélt a nyomozóknak, Shaq hogyan fizetett nőknek azért, hogy a saját ügyeit titokban tartsa, erre persze O'Neal bedühödött, meg akarta várni a parkolóban és azt mondta többeknek, hogy a "sz*rt is kiveri" Bryantből. Shaw nem sokkal korábban vonult vissza, de Phil Jackson, Mitch Kupchak és több játékos is felhívta, hogy segítsen - ő hozta össze a meetinget, amelyen ott volt többek között Karl Malone, Gary Payton és Horace Grant is a két érintett mellett. Shaw szerint ez kulcsfontosságú volt, mert ha Shaq tényleg elindult volna megverni Kobe-t, biztos nem tudja megállítani.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Marc Bermannek (New York Post) megint elmondta, hogy meglepődött, mikor megtudta, hogy Derek Fisher vezetőedzőt menesztették, teljesen a semmiből jött neki ez az egész. Azt nem tudja, hogy ez egy hirtelen döntés volt vagy már húzódott egy ideje, de senki nem akarja elveszíteni az edzőjét, főleg a fiatalabb játékosok nem. Neki az most a feladata, hogy fejben összeszedje őket, rendezze a sorokat, megértesse velük, hogy ilyen dolgok történnek - szerinte olyan tapasztalat volt ez mindenkinek, amit meg kell szerezni előbb vagy utóbb, sajnos nekik már most volt ehhez "szerencséjük".

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta Paul Corónak (Arizona Republic), hogy Jeff Hornacek Phoenix Sunsnál elért sikereinek nagy része volt abban, hogy elkezdett edzősködni, és csalódott amiatt, ami a trénerrel történt az arizonaiaknál. Kerr szerint ez mutatja igazán a valóságot, mert minden edző a körülmények áldozata, legyen szó jó vagy rossz dologról. Szinte minden azon múlik, milyen tehetséges a gárda kerete, hogy mekkora támogatást élvez a tréner, hogy milyen a csapaton belüli kémia az öltözőn belül és a szakmai stáb, valamint a vezetőség között. Nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy minden szempontból kitűnő helyzetben van a Warriorsnél, mert tudja, hogy nem mindenhol ez a helyzet, jobbá tenni a szituációt pedig borzasztóan nehéz, bármelyik is hibádzik az előbb felsoroltakból.

A Philadelphia Sixersnél Ish Smith visszatérése óta összeálltak a dolgok - nélküle 1-30 volt a csapat mérlege, leigazolása óta 7-15. A gárda egyik legnagyobb tehetsége, Nerlens Noel Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy nem szeretné, ha idén nyáron is elengednék Smith-t, muszáj lenne megtartani. Noel szerint az irányító fontos része a csapatnak, nagy szerepe van abban, hogy jóval jobban játszanak az utóbbi hónapokban. Mindenkit a megfelelő helyen játszik meg, úgyhogy a magasember szerint hosszabbítani kellene Smith-szel - Jerry Colangelo elnök egyelőre nem tette le a voksát sem amellett, hogy megtartják, sem amellett, hogy elengedik a játékmestert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus