Hírmorzsák 2016-02-16 (09:15)

Bosh-nál megint vérrögöket találtak. Hawks-Heat-Rockets hármascsere Horforddal, Teague-gel, Whiteside-dal, Dragic-csal és Howarddal? Shumpertet is cserélné a Cavs, Korver az első számú kiszemelt, Love csak sztárért eladó. McLemore iránt érdeklődik a Minnesota. A Kingsnél nyáron új GM és új edző is lesz. A Timberwolves szeretné elpattintani Kevin Martint, Miles Plumlee iránt érdeklődnek. A Jazz Trey Burke cseréjéről tárgyal. A Bucks nem adja Jabari Parkert. Oladipót és Tobias Harrist is tapasztaltabb, jobb játékosra cserélné a Magic. Markieff Morrisért első körös draftjogot és jó fiatalt kér továbbra is a Suns. Calderont mindenképpen el akarja cserélni a Knicks, O'Quinnt használnák édesítőnek. Patrick Patterson iránt van kereslet. Az All-Star gála főmeccsét átlagosan 6%-kal többen nézték, mint tavaly.

Sajnos egy rossz hírrel kell kezdenünk, Tim Reynolds (Associated Press) jelentette ugyanis, hogy jó esély van rá, hogy a Miami Heat erőcsatáránál, Chris Bosh szervezetében, ezúttal a vádlijában megint vérrögök vannak - mint ismert, Bosh az All-Star hétvégét egy vádlisérülés miatt hagyta ki, majdnem pontosan egy éve pedig szintén vérrögöket találtak nála, akkor a tüdejében, és azzal be is fejeződött a szezonja. Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy nincs életveszélyben a játékos. A következő napokban még több vizsgálatot fognak rajta elvégezni, azok eredményei után fogják megnézni, mik a lehetőségeik, illetve addig természetesen azt sem lehet tudni, mennyit kell kihagynia a magasembernek.

A tegnap este egyik nagy pletykája volt, hogy Adam Spolane (CBS Houston) információi szerint a Miami, a Houston Rockets és az Atlanta Hawks egy hármascseréről tárgyalnak, amelyben Dwight Howard Atlantába, Jeff Teague és Al Horford Miamibe, Goran Dragic, Hassan Whiteside és Chris Andersen pedig Houstonba kerülne. Spolane úgy tudja, hogy jelenleg ott áll a történet, hogy a Hawks még Justise Winslow-t is kéri a Heattől, mert nem akarnak úgy két kezdőjátékost adni egy divízióriválisnak, hogy nem kapnak értük cserébe szinte semmit - a pletykát egyébként Spolane-en kívül más még nem hozta le.

Brian Windhorst és Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers Iman Shumpertet is elérhetővé tette Tyimofej Mozgov mellett - a hátvéd nyáron 4 évre 40 millió dollárért hosszabbított az együttessel, de hiába jó védő, rengeteget sérült. Azt a két ESPN-es is megerősítette, ami korábban is napvilágot látott már: a Cavs álomcélpontja Kyle Korver a tripladobása miatt, ő a spacingben rengeteget segíthetne, szét tudná húzni a pályát a többiek számára. A Cleveland a hírek szerint azt is világossá tette mindenkinek, hogy Kevin Love csak sztárért eladó - ez a Boston Celticset azonnal ki is húzza a listáról.

Steinék hozták a hírt, ami szintén előkerült már pár napja: a Sacramento Kings dobóhátvédje, Ben McLemore képviselői a csapattal együtt próbálnak új kenyéradót találni a játékos számára, miután McLemore idén csak 21 percet átlagol. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves is az érdeklődők között van, a néhai Flip Saunders is szerette volna megszerezni a 2013-as draft 1/7-esét.

Ugyanide tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Kings új GM-et és vezetőedzőt is keresni fog a nyáron. George Karl az idény végéig marad, de amint vége a szezonjuknak, szeretnének új trénert, nem nagyon merült fel, hogy megtartanák hosszútávra is, Divac pedig ugyan minden bizonnyal maradni fog a csapatnál, de a hírek szerint világossá vált a franchise-nál, hogy az új CBA, illetve az, ahogyan jelenleg a legtöbb klub működik, túl sok a szerb legendának.

Ha már szóba került a Timberwolves, akkor rájuk térjünk még vissza egy kicsit. Chris Broussard (ESPN) írta meg, amit egyébként is lehetett sejteni: próbálják minden erejükkel elcserélni Kevin Martint, akinek jövőre van egy 7.7 millió dolláros játékosopciója, a csapatban azonban semmilyen szerepe nincs már - sérült is nagyon sokszor, de Zach LaVine ott van a posztjára akkor is, ha egészséges. Azt a hírt is Broussard hozta, hogy a Minnesota érdeklődik a Milwaukee Bucks centere, Miles Plumlee iránt.

Ha már a Bucks, térjünk vissza Windhorstékhoz: információik szerint több csapat is megkereste a Milwaukee-t Jabari Parkerrel kapcsolatban, de minden érdeklődőt elutasított a wisconsini alakulat, Michael Carter-Williams viszont továbbra is vihető - őt tavaly szerezték pont a deadline napján, de iránta valószínűleg nem túl nagy a kereslet.

Tony Jones (Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy a Utah Jazz több gárdával is tárgyal Trey Burke cseréjéről - a 2013-as draft 9. választottja idén csak 23 percet átlagol, nagyjából hasonló cipőben jár, mint a Kingsnél McLemore.

Wojnarowski jelentette azt is, hogy a Phoenix Suns továbbra sem adja olcsón Markieff Morrist, nemcsak egy első körös draftjog az erőcsatár ára, hanem emellett kérnek még egy fiatal játékost is - mindezt úgy, hogy állítólag eszük ágában nincs megtartani Morrist a következő idényre is, de kivárhatnak nyárig. Pickekkel egyébként jól áll az arizonai alakulat, hiszen a következő 3 évben 5, a következő 6 idényre pedig 9 első körösük van.

Az Orlando Magic közben Victor Oladipót és Tobias Harrist is cserélné a megfelelő ellenértékért. Pár napja szóba hozták már őket Jeff Teague-gel, ezt Steinék is megerősítették, a hírek szerint ugyanis a Magic szeretne már ebben a szezonban PO-ba jutni - 3.5 meccsre vannak a 8. helyen álló Charlotte Hornetstől -, fiatal játékosuk pedig Oladipóékon kívül is van bőven.

Stein forrásai szerint a New York Knicks mindenképpen szeretné elboltolni irányítóját, Jose Calderont, aki még jövőre is 7.7 millió dollárt keres, minden követ meg fognak mozgatni, hogy ez csütörtökig sikerüljön. A spanyol játékos mellett állítólag Kyle O'Quinnt is hajlandóak bedobni egy cserébe, bár nem tudni, hogy ez mennyire lehet "édesítő" Calderon szerződése mellett.

Bobby Marks (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Toronto Raptors erőcsatára, Patrick Patterson miatt többen is megkeresték már a kanadai együttest az utóbbi pár hétben - Patterson neve felmerült egy esetleges Thad Young-féle cserében is. A magasember jövőre is 6 millió dollár körül keres még.

A végére pedig egy kis statisztika marad: az idei All-Star gála főmeccsét átlagosan 7.6 millióan nézték, 6%-kal többen, mint a 2015-ös mérkőzést. A legmagasabb nézőszám a közvetítés legelején volt, 8.7 millióan kapcsoltak a TNT-re akkor. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus