Hírmorzsák 2016-02-17 (11:15)

Ginobili nem tudja, meg lehet-e állítani a Warriorst, de ez jelenleg még nem is érdekli. A Nets felajánlotta Sean Marksnak a GM posztot. A Clippers és a Magic Frye cseréjéről tárgyalnak, ma igent mondhatnak az üzletre Doc Riversék. Blake Griffin továbbra sem eladó Rivers szerint. A Magic több fiataltól nem akar megválni, maximum egy blockbuster-csere keretein belül. A Pistons veterán hátvédet keres. Flagrant jár ezután a büntetőnél "hátraugrásért". Rubióról senkivel nem tárgyal a Minnesota, Kevin Martint hiába árulják. Thad Young iránt a Clippers és a Raptors érdeklődik. Ryan Andersont mindenképpen cserélni akarja a Pelicans. Carter-Williamsnek megmondta a Bucks, hogy nem fogják elcserélni a csütörtöki határidő előtt. A Lakers nem támogatja a mezeken a reklámokat, a többség igen.

A San Antonio Spurs jelenleg sérült csillaga, Manu Ginobili az argentin La Nacionnak mesélt a Golden State Warriorsről. Ginobili szerint mindenki arról beszél, mennyire nagyszerű a bajnok és ezt ők is tapasztalhatták testközelből. Azon gondolkodnak sokan, hogyan lehet őket megállítani és úgy tűnik, sehogy. Sem Currynek, sem a csapat többi részének nem lehet jó napja, mint ahogy volt ellenük vagy egy csomó másik estén ebben az idényben. Nem tudja Ginobili, hogy meg lehet-e őket állítani, de ez most még nem is érdekli, majd májusban, júniusban - most még csak egy meccset érne, ha le is győznék őket. Nagyszerű formában vannak, különleges kosárlabdát játszanak, hatalmas önbizalmuk van és nagyon egységesek is. Ettől függetlenül azért meg fogják próbálni megállítani őket, ha igazán számítani fog.

A tegnap este után a hajnal csendesebben zajlott, újabb kész cserék még nincsenek, összesen két konkrétumról lehet beszámolni, de azok sem lezárt ügyek. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Brooklyn Nets felajánlotta a GM-i posztot Sean Marksnak - az új-zélandi szakember a 2014/15-ös szezon előtt lett segéd GM a San Antonio Spursnél segédedzői státusza után. Marks egyelőre nem fogadta el a posztot, úgyhogy várakozó állásponton vannak a felek, de Wojnarowski hozzátette, egyáltalán nem biztos, hogy meg tudnak egyezni.

Másrészt hiába hozta le Frank Isola (New York Daily News), hogy a Clippers Thaddeus Young iránt érdeklődik, Wojnarowski arról is beszámolt, hogy az Orlando Magic és Doc Riversék közelednek a megegyezéshez Channing Frye-ról. Wojnarowski úgy tudja, hogy valószínűleg Lance Stephenson, CJ Wilcox és második körös pick lesz az ellenérték, Stephensont viszont azonnal kiteszi a keretből a Magic, nem fog pályára lépni a floridaiaknál egyetlen mérkőzés erejéig sem - egyébként is lejárna az idény végén, mert a következő szezonra csapatopció van kontraktusában. A Clippers várakozik állítólag és amerikai idő szerint ma reggel adnak választ az Orlandónak, próbálkoznak még más szálakon is Stephenson elcserélésével.

A cserében részvevő két csapathoz tartozik még egy-egy hír. Egyrészt Doc Rivers Dan Woike-nak (Orange County News) elmondta, hogy Blake Griffint nem fogják elcserélni, bármennyi hír is jelenik meg ennek ellenkezőjéről. Rivers hozzátette, hogy elmondta ezt már korábban is, de ha folytatni akarja a sajtó, akkor csak tessék. Másrészt Josh Robbins (Orlando Sentinel) forrásai szerint az Orlando Tobias Harris tegnapi cseréje után nem akar több fiatal játékost feladni, Evan Fournier, Nik Vucsevics, Aaron Gordon, Elfrid Payton, Victor Oladipo és Mario Hezonja is maradnak a klubnál, hacsak nem jön egy lehetőség egy blockbuster-cserére.

Egy kicsit térjünk még ki a Harris-cserére: Wojnarowski információi szerint a Pistons egy veterán hátvédet szeretne még szerezni a deadline előtt. Brandon Jennings lejáró szerződése segített megszerezni Harrist, de Stan Van Gundyék meg akarják erősíteni a hátvédposztokat, hogy ne kerüljenek ott hátrányba a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Ha már a Clippers szóba került több alkalommal is, akkor közvetve hozzájuk kapcsolódik, hogy a liga kiküldött a csapatoknak egy kis tájékoztatót tegnap este: innentől kezdve Flagrant szabálytalanságként könyvelhetik el a bírók azokat a szándékos faultokat, amikor egy játékos direkt ráugrik egy másikra büntetődobásnál. A hackelés meggyorsítása miatt használták ezt többen is többek között a Clippers centere, DeAndre Jordan ellen, de a liga veszélyesnek ítélte meg a dolgot a hivatalos álláspont szerint, ezért változtattak, a játékvezetők súlyosabb eszközökkel is sújthatják az ilyen személyi hibát elkövetőket.

A Minnesota Timberwolveshoz is Wojnarowski szállította a híreket. Egyrészt a The Vertical arca úgy tudja, hogy Ricky Rubióval kapcsolatban senkivel nem tárgyal Timberwolves, de a helyzet a nyáron változhat. Másrészt Kevin Martint szeretné ugyan mozdítani a csapat, de szinte kizárt, hogy ez sikerülni is fog nekik, hacsak le nem mond a dobóhátvéd jövő évi, 7 millió dolláros játékosopciójáról, amit pedig nem nagyon fog megtenni.

Isola szerint a Clippers mellett a Toronto Raptors továbbra is érdeklődik Thad Young iránt, egy másik Torontóval összekötött négyes, Ryan Anderson pedig minden bizonnyal új együtteshez kerül a csütörtöki cserehatáridő előtt. Wojnarowski értesülései szerint a New Orleans Pelicans mindent megtesz annak érdekében, hogy még most értékre váltsa Andersont, mert a nyáron lejár a szerződése, akkor ingyen távozhat bárhova. A legtöbb gárda úgy gondolja, hogy 16-18 millió dollár körüli kezdőfizetést fog kérni a játékos - ez kisebb problémát jelenthet, de ha most megszerzik egy csere keretein belül, a Bird-jogaival megtarthatják őt sapka fölött is. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Magickel és a Pistonsszal is tárgyalt a Pelicans.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Milwaukee Bucks közölte Michael Carter-Williamsszel, hogy nem fogják elcserélni a deadline előtt. Kisebb gond, hogy MCW valószínűleg már oda sem figyelt erre, hiszen a Philadelphia Sixers tavaly ugyanezt eljátszotta vele pár nappal azelőtt, mielőtt elcserélték volna Milwaukee-ba.

Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint a tulajdonosok tárgyaltak az All-Star gála alatt a mezekre kerülő reklámokról, és többségük támogatja a javaslatot, hogy a 2017/18-as idénytől kezdve be legyen ez a lehetőség vezetve - így egy éve van mindenkinek megtalálni a legjobb befektetőket, és az új Nike-szerződéssel együtt indulna az egész. Az egyik csapat, aki a döntés ellen van, a Los Angeles Lakers, hivatalos szavazásra pedig egy későbbi időpontban, valószínűleg áprilisban kerül majd sor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus