Hírmorzsák 2016-02-17 (22:00)

A Bulls árulja Gasolt?! Gibsonért játékost és első köröst is kér a Chicago. Mirotic 2-3 héten belül visszatérhet, Splitter viszont 8 hónapig nem, a riói olimpiát is kihagyja. Prohorov azt se tudja, ki az a Sean Marks, soha nem hallotta a nevét. A Memphis Conley-t, a Bucks Monroe-t, a Pelicans pedig Holidayt nem cseréli most. Rubiót a Knicks vagy a Milwaukee viheti nyáron. Kevin Martin jó csapathoz akar kerülni. A tegnapi Pistons-Magic csere eredetileg háromcsapatos lett volna a New Orleansszal. A Lakers vezetőségében nincs egyetértés Byron Scott nyári menesztéséről. A 2018-as All-Star gálára Los Angeles, a 2019-esre Brooklyn a legesélyesebb. Blake Griffin elnézést kért sokadjára is (videó).

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Chicago Bulls agresszíven árulja Pau Gasolt - Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy meghallgatják az ajánlatokat a spanyol centerre, de nem árulják. Közben tegnap felmerült egy Patrick Patterson - Taj Gibson csere is, amin állítólag a Toronto Raptors gondolkodik, de KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint Gibsonért egy rotációba rakható játékost és egy első körös picket is kér a Bulls.

Az is a Bullshoz tartozik, hogy Nikola Mirotic maga mondta el, hogy életveszélyben ugyan nem érezte magát, miután komplikációk léptek fel első vakbélműtétjét követően, de nem volt jó érzés számára. Azt nem mondta meg, mikor térhet vissza, de nagyjából 2-3 héten belül történhet ez meg. Ugyanide tartozik, hogy az Atlanta Hawks magasembere, Tiago Splitter bejelentette, nagyjából 8 hónapot lesz kénytelen kihagyni csípőműtétje után, így nem játszhat a riói olimpián sem.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov előbb kiadott egy egész jó kis írást arról, hogy néhány dolgot félrenézett az utóbbi években, vannak olyan dolgok, amelyeket pénzért nem lehet megvenni, majd valószínűleg a PR-osai nem maradtak tovább, mikor rákérdeztek nála a délután folyamán, hogy mi a helyzet Sean Marksszal - mint arról reggel írtunk, a San Antonio Spurs segéd GM-jének felajánlották az általános igazgatói posztot. A tulaj annyit válaszolt, hogy nem ajánlották fel Marksnak a GM pozíciót, sőt, azt se tudja, kiről van szó, most hallotta először ezt a nevet - kétszer is interjúztatta egyébként... Mitch Lawrence (New York Daily News) nem sokkal korábban jelentette egyébként, hogy Marks inkább afelé hajlott, hogy ne fogadja el a posztot. - jó eséllyel ezek után nem fogja.

Közben három játékosról kiderült, hogy nem cserélik csapataik. Brett Dawson és Scott Kushner (The Advocate) jelentették, hogy a New Orleans Pelicans érinthetetlenként kezeli Jrue Holiday-t, ezt az infót megerősítette Zach Lowe (ESPN) is. Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint több csapat is megkereste Greg Monroe miatt a Milwaukee Bucksot, de mindenkit hamar elküldtek azzal, hogy a centert nem mozdítják a deadline előtt. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint pedig a Memphis Grizzlies nem tárgyal Mike Conley elcseréléséről, minden érdeklődőt elutasítottak.

A megemlített Buckshoz tartozik, hogy Wojnarowski úgy tudja, ők és a New York Knicks esélyesek Ricky Rubio megszerzésére - bár a Minnesota Timberwolves most nem akarja mozdítani az irányítót, a nyáron lehet, hogy megteszik ezt, mert jobb shootert akarnak Andrew Wiggins és Karl-Anthony Towns mellé. A hírek szerint Jason Kidd régóta nagyon szereti Rubio játékát. Szintén Timberwolves: Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Kevin Martin azt szeretné, ha jó csapathoz cserélnék, amiért profi volt a hozzáállása és a fiatalokat is mentorálta eddig.

A tegnapi Tobias Harris-cseréhez egy mellékszál: Wojnarowski információi szerint a New Orleans Pelicans is tárgyalt a Detroit Pistonsszal és az Orlando Magickel, és az eredeti verzió szerint Ryan Anderson ment volna a Pistonshoz, Harris pedig a Pelicanshez - végül a New Orleans kikerült a cseréből.

Mike Bresnahan (Los Angeles Times) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers nem tűnik egységesnek abból a szempontból, hogy a nyáron menesszék-e Byron Scott vezetőedzőt vagy sem, mert többen elgondolkodtak rajta, hogy egy jobb állomány mellett ő is jobb teljesítményt nyújtana. Azért érdekes ez, mert Scott 4 éves szerződése második idényét húzza még csak az aranysárga-liláknál, valószínűleg nem akarják őt is idő előtt elküldeni, bár anyagi probléma a Lakersnél nincs.

Szintén a Lakershez tartozik félig, hogy Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint ők a legesélyesebbek a 2018-as, a Brooklyn pedig a 2019-es All-Star gálára.

A végére a Los Angeles Clippers, Blake Griffin maradt, aki elmondta, nagyon-nagyon sajnálja, ami történt - valószínűleg nagyon-nagyon nem akarja, hogy elcseréljék.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus