Hírmorzsák 2016-02-19 (11:15)

Melo él no trade lehetőségével, ha elcserélné a Knicks? A Clippers próbálta bemutatni, mennyire jóban van Griffin és Testi, az internet azonnal kifigurázta őket. Arenas 10 napos szerződést akar a Lakerstől, mert nincs már jegy Kobe utolsó meccsére, de azért volt egy-két "kedves" szava a Lakers játékosaihoz is. Nick Young azt hitte, egy nappal korábban van a deadline. Austin Rivers kevesebb mint 2 héten belül visszatérhet, Nance Jr. már ma este játszhat. Joerger és a Grizzlies játékosai nem akarják, hogy Stephensont kitegye a vezetőség, a Clippers viszont újra le akarja majd igazolni a nyáron. Kivásárlásra esélyes játékosok (David Lee, Novak, Hickson, Varejao, Blair vagy Humphries).

A tegnapi deadline után most próbálja mindenki felmérni, hogyan áll, kicsit megnyugodhatnak a kedélyek.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) még a magyar idő szerint 21:00-s határidő előtt jelentette, hogy a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony élni fog vétójogával, amennyiben a csapat elcserélné - Melo 2014-ben írta alá új, 5 éves szerződését, amely egy 15%-os trade kicker mellett no-trade lehetőséget is tartalmaz, tehát minden érintett cserét keresztülhúzhat a kiscsatár. Wojnarowski szerint Anthony nem nagyon szeretné már elhagyni New Yorkot.

Több kivásárlás és elküldés is lesz. A Philadelphia Sixers kitette keretéből JaKarr Sampsont. Arról már tegnap hallani lehetett, hogy Anderson Varejaót elküldi majd a Portland TrailBlazers, de még nem tudni, hogyan, kivásárolják-e esetleg stretch provision segítségével vagy csak simán szabadlistára teszik - ugyanez áll a Phoenix Sunshoz cserélt DeJuan Blair - Kris Humphries párosból az egyikre.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Denver Nuggetsnél Steve Novak és JJ Hickson is a kivásárlás sorsára jutnak majd, még a március 1-jei határidő előtt, így ha leigazolja még őket egy csapat ezt követően, akkor ott játszhatnak a PO-ban is. A Boston Celticsnél David Lee esetében is ugyanez lesz a helyzet, és Wojnarowski úgy tudja, az erőcsatár inkább játékidőt szeretne majd, mint jó csapatot - nyáron szabadügynök lesz és szeretne még egy nagyobb szerződést.

Akit nem fognak kitenni a keretből, az Lance Stephenson, akit a Memphis Grizzlies szerzett meg az este folyamán - állítólag Dave Joerger és a játékosok is jelezték a menedzsment felé, hogy szeretnék, ha nem raknák ki Stephensont, megpróbálnak vele együtt nyerni. Stephensonnal egyébként a hírek szerint nem volt probléma a Los Angeles Clippersnél, sőt, a csapat megpróbál majd rámenni a nyáron - a szabály szerint vagy a csere egyéves évfordulójáig vagy a szerződés lejárta után július 1-ig nem szerződhet vissza a játékos az őt elcserélő csapathoz, a két dátum közül pedig az érvényes, amelyik hamarabb van, így Stephenson visszamehet a Clippershez ebben az off-szezonban, ha a Memphis nem hívja le jövő évi csapatopcióját.

Szintén Doc Riversékhez tartozik, hogy 10 napos szerződést kötöttek Alex Stephesonnal. Még egy szerződéskötés volt: a New Orleans Pelicans 3 éves kontraktusban állapodotott meg Bryce Dejean-Jonesszal.

Két felépülésről vannak új információk. Egyrészt a Clippers hátvédje, Austin Rivers azt nyilatkozta Dan Woike-nak (Orange County News), hogy gyorsabban gyógyul a keze, mint arra számítani lehetett, és kevesebb mint két héten belül visszatérhet a pályára. Másrészt a Los Angeles Lakers erőcsatára, Larry Nance Jr. meggyógyult térdsérüléséből, így ma este, a San Antonio Spurs ellen pályára léphet az újonc játékos.

A tegnapi nap két bohóca is a Lakershez kapcsolódik. Egyrészt Nick Young megjelent az edzésen és örömködött egy sort, hogy még mindig a Lakers játékosa, mire szóltak neki, hogy még lehet cserélni - azt hitte Swaggy P, hogy egy nappal korábban van a deadline...

Másrészt Gilbert Arenas rájött, hogy nincs már a pálya közvetlen közelébe jegy az utolsó idei Lakers-meccsre, amelyen Kobe Bryant búcsúzni fog, így instagramon jelezte, hogy szeretne egy 10 napos szerződést a csapattól, de persze ő kifizetne a helyért a pénzt. Közben azért azt is leírta, hogy nem Metta World Peace helye kellene neki, mert nagyon a szélén ül, múltkor például azt hitte rá, hogy kidobó. Nem akar Roy Hibbert és Young mellé ülni, mert úgy tűnik, hogy a Down-kórjaik ragályosak, Robert Sacre oldalán sem, mert nem a nagy fejét akarja nézni, és minél távolabb akar ülni Byron Scott-tól is, akit pocsék edzőnek tart - bárki, aki ott ül mellette, kezdve Jack Nicholsontól, jobban tudná motiválni D'Angelo Russellt...

A végére a Clippers maradt, akik kitettek egy fényképet, amin Blake Griffin lepacsizik Matias Testivel, akit megütött pár héttel korábban, majd odatették a #Family hashtaget. Az internet ledobta az ékszíjat, természetesen készültek "családi" fotók másokról is, ezekből egy gyűjteményt nézhettek meg ezen a linken.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus