Hírmorzsák 2016-02-19 (21:00)

A Magic első számú nyári célpontja Horford lesz. Howardért legalább egy nagyon jó játékost és egy első köröst akart a Rockets. A Thunder szeretné leigazolni Varejaót, a Hawksnál is opció lehet a brazil. Olynyk legalább 3 hetet kihagy (váll). Kawhi Leonard ma este sem játszik (vádli). Blairt kitette keretéből a Suns. Gortat szerint pont Markieff Morrisra volt szükségük. Pau Gasolra a Bulls a csapat jövőjének fontos részeként tekint. Fredette-nek 10 napos szerződést ad a Knicks. Monty Williams beszéde felesége temetésén (videó).

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint az Orlando Magic első számú nyári célpontja Al Horford lesz. Az Atlanta Hawks centere az off-szezonban oda igazol, ahova akar, hiszen lejár a szerződése, a floridaiaknak pedig bőven lesz helyük a sapka alatt a deadline előtti cseréiknek köszönhetően (nagyjából 45 millió dollár), hogy maximum kontraktust ajánljanak neki. Mint ismert, tavaly nyáron Paul Millsap, Horford jelenlegi csapattársa majdnem a Magicet választotta, mielőtt hosszabbított volna a Hawksszal, de óriási lesz a kereslet a centerre a most következő nyáron.

Marc Stein (ESPN) hozta a hírt, hogy a Houston Rockets hét csapattal is tárgyalt a deadline előtt Dwight Howardról - az Atlantával, a Boston Celticsszel, a Chicago Bullsszal, a Charlotte Hornets-cel, a Dallas Mavericksszel, a Miami Heattel és legutoljára a Milwaukee Bucksszal. Úgy hírlik azonban, hogy nem nagyon akartak megválni a centertől, csak akkor, ha egy nagyon jó játékost kapnak érte cserébe, illetve legalább egy jövőbeli első körös draftjogot.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint az Oklahoma City Thunder érdeklődik Anderson Varejao iránt - mint ismert, a brazil centert tegnap a Cleveland Cavaliers a Portland TrailBlazershez cserélte, de ők ki is tették keretükből már. Ellentmondó információk jöttek ki arról, hogy mi lett Varejao sorsa, de valószínűleg nem kivásárolták, hanem egyből szabadlistára tették - így egyelőre két napig waiveren van, onnan jelenlegi 9.6 milliós szerződésével együtt vihető, de valószínűleg ezt nem teszi meg senki. Chris Haynes (Cleveland.com) úgy tudja, hogy az Atlantánál is felmerült Varejao neve most, hogy Tiago Splitter 8 hónapra kiesett csípőműtétje után.

Splitterről térjünk át egy másik sérülésre is, Mark Murphy (Boston Herald) jelentette ugyanis a Boston Celtics kanadai magasembere, Kelly Olynyk azt mondta a riportereknek, hogy legalább 3 hetet kénytelen lesz kihagyni vállsérülése miatt. Nem kell műteni, de 3 hét után nézik majd meg állapotát - az se biztos, hogy akkor újra pályára léphet majd. Nem ennyire súlyos a helyzet a San Antonio Spurs kiscsatáránál, Kawhi Leonardnél, de ő a ma hajnali, Clippers elleni mérkőzés után a ma esti, Lakers elleni találkozót is kihagyja vádlisérülése miatt - elvileg csak pihentetik, hogy ne legyen nagyobb gond.

A Phoenix Suns is cserélt tegnap, a Washington Wizardstól kapott DeJuan Blairt azonban kitették keretükből - a következő idényre 2 milliós csapatopció volt szerződésében, így anyagi következménnyel a jövőre nézve nem jár ez a lépés.

A Wizards Markieff Morrist kapta többek között Blairért cserébe, akinek a fővárosiak centere, Marcin Gortat nagyon örült, mert szerinte ő a megfelelő erősítés a csapat számára - játszottak már együtt Phoenixben is. Gortat a The Score-nak annyit mondott, hogy Morris szemtől szembe nekimegy majd bárkinek, aki kemény faultot üt rajta vagy éppen John Wallon, és erre van szükségük most. Kellett egy olyan játékos, aki kiáll a többiekért és harcol a végsőkig, abban pedig szinte biztos, hogy Morris ezt fogja tenni.

A Chicago Bulls nem cserélte el tegnap Pau Gasolt, hiába pletykáltak sokat egy esetleges Sacramento Kingsszel kötött tranzakcióról. A franchise GM-je, Gar Forman Nick Friedellnek (ESPN) egy telefoninterjúban elmondta, hogy a csapat fontos részének tekintik Gasolt most és a jövőre nézve is. A spanyol center annyit tett ehhez hozzá, hogy ha nem cserélték el, akkor az azt jelenti, hogy kell a csapatnak - ha nem így lenne, elboltolták volna és kaptak volna valami értéket cserébe. Úgy érzi, hogy így gondolkodik a csapat, ezt pedig jó tudni szerinte, ezt szeretné hallani minden játékos. Forman szerint nagyra tartják Gasolt és egyáltalán nem árulták, a csapat magjának a része.

Ian Begley (ESPN) információi szerint a New York Knicks Jimmer Fredette leigazolását tervezi - a dobóhátvéd jelenleg a Westchester Knicksnél, a New York D-Ligás csapatánál játszik. Valószínűleg 10 napos kontraktusról lesz szó egyébként.

A végére pedig Monty Williams beszéde maradt felesége temetésén:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus