Hírmorzsák 2016-02-20 (11:30)

David Lee-t kitette a Celtics, a Mavs a legesélyesebb a leigazolására, Hicksontól és Novaktól pedig a Nuggets szabadult meg. A Warriors is gondolkodik Varejao szerződtetésén. Ainge szerint egy fronton nagyon közel volt a Celtics a megegyezéshez, a másik fél hátrált ki az üzletből. Morey cáfolta, hogy Harden és Howard el akarták volna cseréltetni egymást. Kobe-nak kiment a jobb középsőujja, de nincs törése. Embiid a nyári ligában nem játszik, de a következő idény elejére elvileg készen áll majd a játékra. További sérültlista: Leonard (vádli), Wade (térd), Shumpert (váll), Chandler (váll).

Több játékost is kitettek csapataik a keretből. A Boston Celtics David Lee-t helyezte szabadlistára, Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint pedig a Dallas Mavericks a legesélyesebb az erőcsatár leigazolására, amint letelik a 2 napja waiveren. A Denver Nuggets JJ Hicksont és Steve Novakot tette ki. A Brooklyn Netsnél azonban továbbra sincs szó Joe Johnson kivásárlásáról, pedig Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers továbbra is érdeklődik a veterán swingman iránt, ő pedig a hírek szerint szívesen játszana a Cavsnél.

Lee-re térjünk még vissza egy kicsit: a Boston GM-je, Danny Ainge Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) elmondta, hogy többször is közel álltak ahhoz, hogy cseréljenek Lee 15.5 millió dolláros szerződésével, vagy legalábbis így érezték. A magasember kontraktusa miatt több tárgyalásban is elég sokáig jutottak, végül azonban egyikből sem lett semmi. Ainge az ESPN-nek azt is elárulta, hogy a csapat és a játékos nevét ugyan nem fogja megmondani, de volt egy szál, ahol hajszálra voltak a megegyezéstől, két napig tárgyaltak az adott klubbal. Egy elég komoly csomagot pakoltak össze, aztán a másik együttes azt mondta, hogy mégsem akarja meghúzni a dolgot, kihátráltak - úgy gondolja Ainge, itt voltak a legközelebb egy cseréhez.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Portland TrailBlazerstől kivásárolt Anderson Varejao iránt a Golden State Warriors is érdeklődik - jelenleg Festus Ezeli sérült, biztosítékként jó lehetne a brazil a bajnok számára.

A deadline előtt megint felmerült az a nyári pletyka, hogy a Houston Rocketsnél Dwight Howard és James Harden megpróbálták elcseréltetni a másikat, mert ugyan a pályán kívül jól kijönnek, de a pályán már nem annyira. A texasiak GM-je, Daryl Morey Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, hogy nem látta ugyan ezt a sztorit a neten, de nem igaz a történet. Azt is hozzátette, hogy rengeteg pletyka volt minden játékosukkal kapcsolatban, de nem akar belemenni a részletekbe, hogy kiről tárgyaltak és kiről nem. Azt kijelentette Morey, hogy a megegyezéshez nem voltak közel egyetlen esetben sem, és bár sok dolgot nagyon nem szeret, ami megjelenik a sajtóban, ez van, ilyen a deadline környékén megesik.

Volt pár sérülés ma hajnalban. A Los Angeles Lakers ikonjának, Kobe Bryantnek a jobb kezén a középsőujja ment ki a ma hajnali, San Antonio Spurs elleni meccsen, de visszatette a dobóhátvéd a helyére a sérülttestrészt, bekötözték neki, aztán visszament még játszani. Bryant azt mondta, hogy fájt neki, de voltak már nagyobb fájdalmai is, a röntgen pedig negatív lett, törése tehát nincs. A Spursnél Kawhi Leonard a vádlija miatt nem lépett pályára, a Miami Heatnél pedig Dwyane Wade térdproblémája miatt hagyta ki az Atlanta Hawks elleni meccset - nélküle, Chris Bosh és Hassan Whiteside nélkül is nyert a Heat. A Phoenix Suns centerének, Tyson Chandlernek a jobb válla húzódott meg ma hajnalban, a Houston Rockets elleni összecsapáson.

A Cavsnél Iman Shumpert állapota bal válla miatt day-to-day - még tegnap hajnalban, a Chicago Bulls elleni mérkőzésen akadt össze Doug McDermott-tal, amiatt sérült meg. A Philadelphia Sixers GM-je, Sam Hinkie Kurt Helinnek (NBC Sports) elmondta, hogy Joel Embiid az idei nyári ligában nem lép pályára, de a 2016/17-es idény elejére készen áll majd a játékra, legalábbis jelenleg így számolnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus