Hírmorzsák 2016-02-21 (11:00)

A Celtics ráment Okaforra is a deadline előtt. Gary Payton szerint nem tudna kosarazni a mostani puhány korszakban. Sérültlista: Wade (térd), Paul (comb), Bogut (Achilles). Rubio szerint élvezetesek a cserék és a pletykák, kivéve ha az ember is szerepel bennük. Bargnanit kitette keretéből a Nets. Sean Marks 4 évre 9 millió dollárt kap a Brooklyntól. David Lee 2.1 millió dollárért a Dallas játékosa lesz. Steve Novak a Buckshoz szerződik, a Milwaukee Copelandet teszi szabadlistára. Varejao iránt a Warriors mellett a Thunder és a Spurs is érdeklődik. Gutierrez 10 napra a Hornetsnél, Pressey-t ugyanennyi időre a Suns igazolta le.

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a Boston Celtics a deadline előtt ráment a Philadelphia Sixers újonc centerére, Jahlil Okaforra - Al Horford és Kevin Love mellett -, ám úgy döntöttek végül, hogy a Brooklyn Nets idei első körös draftjogát megtartják, így egyetlen cserét sem húztak meg.

A deadline-nál sok pletyka szólt arról is, hogy a Minnesota Timberwolves előbb vagy utóbb elcseréli Ricky Rubiót, mert jobban dobó játékost akarnak egyes posztra. A spanyol játékmester Jerry Zgodának (Star Tribune) azt nyilatkozta, hogy tök érdekes és szórakoztató látni a sok cserét, persze csak akkor, ha nem szerepel egyikben sem. Azt is hozzátette, hogy sok a pletyka, és ha megtörténik a csere, akkor megtörténik - nem lehet semmit csinálni vele, hiába nem jó érzés, hogy az ő neve is ott van a pletykákban.

Ha már szóba került előbb a Brooklyn: tegnap jelentette több hírforrás is, hogy elkezdtek tárgyalni Andrea Bargnanival a hogyan továbbról, estére pedig ki is tették az olaszt a keretből, már a szabadlistán van az egykori 1/1-es. Hogy hol folytathatja pályafutását, az nagy kérdés, egyáltalán nem biztos, hogy nem tér vissza Európába. Az is a Netshez tartozik, hogy Sean Marks 4 évre 9 millió dollárért lett a csapat GM-je - 11 éves profi pályafutása alatt kevesebb mint 10 millió dollárt keresett anno.

Két waiverre tett ember talált már magának csapatot. Egyrészt a Dallas Mavericks 2.1 millió dollárért leigazolja David Lee-t, amint a mai napon lekerül a waiverről - a sapka alatti csapatok MLE-jét kapja majd Lee, mivel a Mavs a nyáron igazolt capspace-ből. Marc Stein (ESPN) pedig azt jelentette, hogy Steve Novakot valószínűleg a Milwaukee Bucks szerződteti, amint Lee-hez hasonlóan ma lekerül a szabadlistáról - a hírek szerint Chris Copelandet teszik ki ennek érdekében, hogy legyen helyük a keretben.

A Portland TrailBlazerstől kitett Anderson Varejao új csapata nincs meg, és a korábban már megemlített Golden State Warriors mellett a másik két nyugati nagyágyú, az Oklahoma City Thunder és a San Antonio Spurs is érdeklődnek a brazil iránt Stein értesülései szerint. Varejao idén mindössze 31 találkozón lépett pályára és 10 percet töltött a parketten mérkőzésenként.

Két 10 napos kontraktust is kiosztottak a minap. Egyrészt a Phoenix Suns kötötte le ennyi időre Phil Pressey-t, aki idén az Idaho Stampede D-Ligás együttesnél 25 meccs alatt 13.0 pontot, 4.4 pattanót és 6.4 gólpasszt tett a közösbe átlag 33.9 perc alatt. A Charlotte Hornets Jorge Gutierreznek adott 10 napos kontraktust - a mexikói hátvéd a D-Ligás Canton Charge-nál 22 mérkőzésen 27.9 percet, 11.3 pontot, 4.2 pattanót, 5.7 gólpasszt és 2.2 szerzett labdát átlagolt ebben az idényben.

A sérülések rovatba ezúttal három ember került. Egyrészt a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade, aki térdsérülése miatt nem játszott ma hajnalban, a Washington Wizards ellen sem - állapota day-to-day. A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul a combját "zúzta le" a ma hajnali, Golden State Warriors elleni rangadón, idő előtt fejezte be így az összecsapást - Doc Rivers elnök és vezetőedző szerint jól van Paul. A Warriors centere, Andrew Bogut nem tudta vállalni a játékot, mert meghúzódott a jobb Achillese.

A Seattle Supersonics ikonja, Gary Payton twitteren nyilvánított véleményt: saját elmondása szerint nem tudna kosarazni a mostani puhány korszakban, mert minden pénze elmenne a büntetésekre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus