Hírmorzsák 2016-02-22 (10:45)

Kobe szerint Jordan hatása a kosárlabdára leírhatatlan szavakkal, és a versenyszellemük az, amiben se MJ-nek, sem neki nem volt párja. Gasol mutatta be Bryantet utolsó chicagói meccsén (videó). D'Angelo Russell kezdő lesz az idény hátralévő részében - bizonyítani akar, hogy megérdemli ezt. Varejaót leigazolta a Warriors, Jason Thompsont tették ki a keretből. A Bulls és Anthony Davis is történelmet írt, utóbbi Shaq és Webber nyomdokaiba is lépett. Lillard Clyde Drexlerrel került egy lapra. Átlépte a 29.000-es mérföldkövet Nowitzki. Jimmy Butler még 2-3 hétig nem játszhat. Irving megbetegedett.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant ma hajnalban utolsó mérkőzését játszotta a United Centerben, Chicagóban, és kérdezték természetesen Michael Jordanről. Kobe szerint nincsenek megfelelő szavak, kifejezések arra, Jordan milyen hatással volt a kosárlabdára. 1996. december 17-én játszottak először egymás ellen, amiről Bryant elmondta, hogy a meccs legjobb pillanata az volt, mikor kosársulit tartott neki Jordan és az alapvonali betörés után zsákolt egyet minden idők legjobbja.

Sokan generációja Jordanjének tartják, erre az aranysárga-lilák ikonja annyit mondott, hogy szerinte a versenyszellem az, amiben Jordannek és neki sem volt párja. Megpróbált 6 bajnoki címet nyerni természetesen, de ez már valószínűleg nem jön össze, viszont megbékélt ezzel - nemcsak a végeredményt nézi, hanem a folyamatot is. Kobe bemutatása is különlegesre sikeredett, hiszen volt csapattársa és barátja, a Bulls jelenlegi centere, Pau Gasol konferálta fel:

Ugyancsak a Lakershez tartozik, hogy a csapat vezetőedzője, Byron Scott a riportereknek a meccs után elmondta, a hajnalban 15 pontig és 6 gólpasszig jutó D'Angelo Russell kezdő lesz az idény hátralévő részében. Maga az érintett a TWC SportsNettel beszélgetett, és azt nyilatkozta, hogy folyamatosan fejlődni akar. Azt mondja neki Scott is, hogy mindig van miért játszani, és akárhány mérkőzés is van hátra a szezonból, úgy érzi, hogy van mit bizonyítania. Szerinte minden játékos úgy gondolja, hogy a kezdők egy adott csapat legjobb játékosai, ő pedig bizonyítani szeretné, hogy megérdemli ezt a posztot, és azt is, hogy a végjátékokban pályán legyen. Bizalmat akar felépíteni a trénerben, hogy azt érezze Scott, neki ott kell lenni a pályán.

Ha már a Bullsról esett szó közvetve, akkor ide tartozik, hogy Jimmy Butler további 2-3 hétig még biztosan nem lesz bevethető bal térdsérülése miatt - február 9-én 3-4 hetes visszatérési időt mondtak vele kapcsolatban, az biztos, hogy nem lesz már tartható. Ugyancsak "sérülés", hogy a tegnap esti Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers összecsapáson Kyrie Irving megbetegedett, úgy tűnik, lázas lett, így idő előtt, már az első félidőben befejezte a találkozót.

A ma hajnali meccsekhez tartozik, hogy a Philadelphia Sixers ellen Dirk Nowitzki hatodik játékosként a liga történetében elérte a 29.000 pontot, jelenleg 29.008 ponttal áll. A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard Clyde Drexler és 1991 óta az első Blazers-játékos, aki négy egymást követő meccsen legalább 30 pontot dobott. A Chicago Bulls története során először dobott legalább 55%-kal mezőnyből, 65%-kal a triplavonalon túlról és 95%-kal a büntetővonalról - E'Twaun Moore egyébként beállította karriercsúcsát 24 ponttal. A New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis az NBA történetének legfiatalabb játékosa lett 22 évesen és 347 naposan, aki elért 59 pontig egy meccsen, Jerry Westet (23 év, 234 nap) előzte meg. Davis emellett 1983/84 óta a harmadik játékos, aki 50 pontos, 20 pattanós meccsre volt képes - Shaquille O'Neal és Chris Webber a másik két delikvens.

A Golden State Warriors éjszaka leigazolta Anderson Varejaót, a brazil magasember a veterán minimumot kapja egy évig - már a Warriorstől, hiszen idén 9.6 milliós, jövőre 10.3 milliós szerződése volt még, mielőtt a Portland TrailBlazers kitette waiverre, úgyhogy az anyagiak miatt nem kellett aggódnia. 15-en voltak a keretben az oaklandiek, de Jason Thompsont szabadlistára tették, így fért be Varejao, aki egészségesen tökéletes biztosíték lehet a magas szekcióba, plusz insider infókkal szolgálhat egy esetleges döntőben a Cavs ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus