Hírmorzsák 2016-02-26 (21:30)

Joe Johnson a Heatnél folytatja, ha lekerül a waiverről - LeBron hiába remélte, hogy hozzájuk ír alá. Ty Lawsonnal és Marcus Thorntonnal is tárgyal a Rockets a kivásárlásról. A Cavs, a Heat, a Mavs, a Hawks és a Thunder is érdeklődne Kevin Martin iránt, ha kitették őt a Wolvestól. Melóra több együttes is rá fog mozdulni a nyáron. Rambis szerint nem játszottak még együtt eleget a játékosok, ez a Knicks legnagyobb gondja. Middleton és Monroe összeszólalkoztak ma hajnalban (videó). Eric Gordon 16 meccses kihagyás után visszatérhet, Bryce Dejean-Jones csuklója azonban eltört. Splittert megműtötték. Shumpert valószínűleg játszik ma este, Rose nem biztos - utóbbi a PO-ban sem fogja erőltetni a játékot, ha baja van. A Nets jövőre 24%-kal csökkenti a jegyek árát.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Houston Rockets és Ty Lawson a kivásárlásról tárgyalnak. A texasi együttes megpróbálta elcserélni az irányítót a deadline előtt, de nem találtak rá vevőt - fizetéséből egyébként 9.2 millió dollárt már kifizettek, de 3.2 millió még mindig hátra van, a következő idénye azonban nem garantált. Rá is vonatkozik a szabály: kedd éjfélig kell megegyeznie a Rockets-cel, hogy idén játszhasson a PO-ban bármelyik másik együttesnél.

A többi kivásárlós sztorihoz tartozik, hogy Mark Berman (FOX 26 Sports) úgy tudja, Marcus Thornton ügynöke is találkozik ma a Rockets-cel, hogy a dobóhátvéd elengedéséről beszélgessenek - Thorntont a deadline előtt elcserélte a Houston, de Donatas Motiejunas háta miatt a Detroit Pistons visszamondta a tranzakciót, Thornton pedig azóta nem játszott. Ha kivásárolják Kevin Martint, akkor a Dallas Mavericks, a Cleveland Cavaliers, a Miami Heat, az Atlanta Hawks és az Oklahoma City Thunder is érdeklődni fog iránta - állítólag Joe Johnson döntésétől nagyban függ majd, hova megy Martin.

Több hírforrás is megerősítette, hogy már nem a Cavs, hanem a Miami Heat a legesélyesebb az előbb említett Joe Johnson leigazolására, mivel úgy érzi a swingman, ott többet tud segíteni, többet is játszhat - Zach Lowe (ESPN) szerint a hétvégén aláír JJ a floridaiakhoz, Shams Charania (Yahoo Sports) információ szerint pedig döntött is Johnson, amint lekerül a szabadlistáról, azonnal szignózik is a swingman a Heathez. LeBron James tehát hiába nyilatkozta azt Chris Haynesnek (Cleveland.com), hogy Johnson tudja, hogy nagyon szeretnék, ha hozzájuk igazolna, nem így fog tenni - igaz, James is hozzátette, hogy ha nem őket választja JJ, akkor se történik semmi, a jelenlegi kerettel folytatják tovább a munkát.

Ha már Johnson, akkor itt említsük meg, hogy Scott Soshnick (Bloomberg) információi szerint a Brooklyn Nets reagálni fog a gyengébb szereplésre és a következő idényre átlagosan 24%-kal csökkenteni fogják a jegyek árát.

Nyárhoz tartozó pletyka, hogy Stefan Bondy és Frank Isola (mindketten New York Daily News) értesülései szerint több együttes is rá fog mozdulni Carmelo Anthonyra - a New York Knicks sztárja irányítja majd a folyamatokat, hiszen no-trade lehetőség van szerződésében. A hírek szerint Melo leginkább maradna jelenlegi csapatában, de ez változhat, amennyiben a nyár folyamán sem sikerül köré olyan gárdát felhúzni, amivel a bajnoki cím vagy legalább a PO reálisan elérhetőnek tűnik.

A Knicks vezetőedzője, Kurt Rambis Isolának mesélt a Knicks problémáiról. A tréner szerint ez egy új csapat annak ellenére is, hogy van néhány tapasztalt játékosuk. Szerinte még éretlenek, de nem egyénenként, emberileg gondolja így, hanem hiányzik még az együtt eltöltött idő, hogy tudják, hogyan segíthetnek egymásnak, hogyan építhetnek egymás erősségeire. Egyelőre nincs meg ez a fajta kapcsolat köztük, és Rambis szerint ez nem oldódik meg csak a meccsek lejátszásával, sokat kell együtt gyakorolniuk, beszélniük az időzítésről, arról, hogy ki mit gondol bizonyos szituációkról. Ezért próbálnak minél többet 5-5 ellen játszani, hogy ezt az összeérési folyamatot kicsit felgyorsítsák.

A sérültlistán ezúttal (is) a New Orleans Pelicans játssza a főszerepet. Dobóhátvédjük, Eric Gordon törött ujja rendbe jött, holnap este, a Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson visszatér a játékos 16 meccses kihagyása után. Nem a Pelicansről lenne azonban szó, ha nem lenne megint egy sérültjük - nemrég igazolták le Bryce Dejean-Jonest, de eltört a jobb csuklója, ezért holnap reggel meg kell műteni. Hogy mennyit kell kihagynia, azt a beavatkozás után hozzák nyilvánosságra. Az Atlanta Hawks brazil magasemberét, Tiago Splittert ma reggel műtötték a csípője miatt - mint ismert, 6-8 hónap kihagyás vár rá.

A ma esti meccsekhez tartozik, hogy a Clevelandnél Iman Shumpert valószínűleg játszani fog a Toronto Raptors ellen, míg a Chicago Bullsnál Derrick Rose (combhajlító) játéka kérdéses az Atlanta Hawks elleni derbire. Utóbbi egyébként elmondta, hogy a rájátszásban sem fog sérülten játszani, nem akarja kockáztatni a nagyobb sérülést.

A végére pedig a Milwaukee Bucks maradt, ahol volt egy kis "baráti" csevej a Boston Celtics elleni vereség alkalmával Greg Monroe és Khris Middleton között:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus