Hírmorzsák 2016-02-27 (10:30)

Doc Rivers szeretné, ha az NBA-ben is lenne Challenge lehetőség. Cuban szerint hátrébb kell vinni a triplavonalat. Nem LeBron kezébe adod a labdát legszívesebben a meccs legvégén (statisztika). Kobe szerint Tony Allen a legjobb védő, aki ellen valaha játszott. Boguték szarkazmussal válaszoltak az őket érő kritikákra, Kerr is beszólt Oscar Robertsonnak. A Raptors franchise-rekordot állított fel. Klay Thompson, Harrison Barnes és Barbosa Harry Potter világában (videó). Thorntont kitette a Rockets, a Heat érdeklődik iránta. Gallinari megsérült (boka), súlyosnak tűnik a dolog. Rondo a hüvelykujja, Bryant a jobb válla miatt nem játszott. Dwight Howard kirúgta ügynökét. Dejean-Jones csuklóját megműtötték, befejezte az idényt. Jordan McRae a Cavsnél, Sean Kilpatrick a Netsnél játszik nem sokára. 

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers nem először próbálja elérni, hogy az edzők a rossz bírói döntéseket felülvizsgáltathassák még a mérkőzés közben - most Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) mondta el, hogy szeretné, ha az NFL mintájára lenne Challenge lehetősége az edzőknek. Rivers szerint a liga versenybizottságában az utóbbi években többször is tárgyalták ezt, de sosem szavazták meg - van ugyan visszanézésre lehetősége a játékvezetőknek, de ítéletet nem változtathatnak ez alapján, márpedig Rivers szerint kellene, hogy legyen ilyen lehetőség.

A tréner hozzátette, hogy nem akarnak hibázni a bírók, de mégis megteszik, idén már harmadjára kárvallottjai ennek - a Denver Nuggets elleni mérkőzésen 85-81-es Nuggets-vezetésnél, 30.4 másodperccel a vége előtt Jeff Green ellen támadóhibát ítéltek, pedig 2+1 lehetett volna az akcióból, azt pedig a liga elismerte később, hogy hibázott a bíró, mikor Green ellen fújt. Egy éve küzd már azért, hogy legyen Challenge lehetőség, mert bár nagyon jó dolog, hogy a liga elismeri, ha hibázik, de ezzel még a vesztes fél nincs kisegítve. Nem haragszanak a játékvezetőkre, de szeretnék, ha a lehető legkevesebb hiba lenne.

Ahogy arról már tegnap este beszámoltunk, Marcus Thornton ügynöke találkozott a Houston Rockets-cel, és ki is tették a keretből a dobóhátvédet - mint ismert, a Donatas Motiejunas-féle cserében került volna a Detroit Pistonshoz Thornton, de mivel az a csere meghiúsult, maradt Houstonban, a deadline óta pedig nem lépett pályára. A játékos 18.8 perc alatt 10 pontot átlagolt ebben az idényben. Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat érdeklődik Thornton iránt, de nem kell sietni sehova - valószínűleg lesz több ajánlata is a játékosnak, két napot pedig úgyis várni kell, míg lekerül waiverről.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy centerük, Dwight Howard kirúgta ügynökét, Dan Fegant. Howard közleményében azt írta, hogy nagyon tiszteli Fegant, de ez volt most a legjobb döntés, csak arra akar koncentrálni, hogy a Houstont bajnoki címhez segítse. Fegannek és a Relativity Sportsnak sok sikert kívánt a továbbiakra.

Arról is volt szó tegnap, hogy a New Orleans Pelicans swingmanjét, Bryce Dejean-Jonest meg kell műteni, mert eltört a jobb csuklója - a beavatkozás még tegnap este megtörtént, a játékos pedig be is fejezte ezzel természetesen az idényt. Dejean-Jones a D-Ligás Idaho Stampede-nél kezdte a szezont, a Pelicansnél pedig 14 mérkőzést húzott le idén, ami alatt 19.9 percet, 5.6 pontot és 3.4 pattanót átlagolt.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy a Brooklyn Nets hamarosan szerződést köt Sean Kilpatrickkel, aki jelenleg a D-Ligás Delaware 87ersnél játszik - két 10 napos szerződés erejéig megfordult idén a Denver Nuggetsnél. Másrészt Chris Reichert (Upside Motor) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers Jordan McRae-t fogja leigazolni - ő szintén a Delaware-nél játszik és a Phoenix Sunsnál volt két 10 napos kontraktusa.

A Denver Nuggets swingmanje, Danilo Gallinari ma hajnalban, a Dallas Mavericks ellen megsérült, a bal bokája miatt idő előtt fejezte be a találkozót, de a röntgen negatív lett, törése tehát nincs. Ettől függetlenül könnyen elképzelhető, hogy elég sok ideig nem láthatjuk majd Gallinarit, mivel a mérkőzést követően az ESPN-nek azt nyilatkozta az olasz, hogy rosszabb ez a bokaficama, mint amivel a szezon elején kellett megbírkóznia - decemberben 6 mérkőzést hagyott ki hasonló probléma miatt. A Sacramento Kingsnél Rajon Rondo jobb hüvelykujja miatt volt kénytelen kihagyni a Los Angeles Clippers elleni összecsapást.

A Toronto Raptors franchise-rekordot állított fel ma hajnalban: sorozatban 10. győzelmüket aratták hazai pályán, egy szezonban erre soha korábban nem voltak képesek. Kyle Lowry 43 pontos karriercsúcsa egyébként a legtöbb pont volt, amit egy játékos a Cleveland Cavaliersnek dobott 2014 óta - akkor az elkövető egy bizonyos LeBron James volt még a Miami Heat színeiben.

Az szintén a ma hajnali Raptors-Cavshez tartozik, hogy az ESPN egy érdekes statisztikát vett elő: azokat a játékosokat vizsgálták az utóbbi 10 szezonból, akik a legrosszabb mezőnyszázalékkal dolgoztak a negyedik negyed vagy a hosszabbítás utolsó 5 másodpercében (és legalább 25-ször vállalkoztak), ha egyenlítésért vagy győzelemért dobhattak. Nem feltétlenül a legjobb clutch statisztika, hiszen az nem az utolsó 5 másodperceknél kezdődik, de LeBronnak nem kifejezetten megy, ha övé a döntő dobás:

A Golden State Warriorstől Klay Thompson, Harrison Barnes és Leandro Barbosa az orlandói Harry Potter Varázsló Világban jártak - Thompson is megtudta, hogy mindig a pálca választja a varázslót:

Az is a Warriorshöz tartozik, hogy mostanában úton-útfélen megpróbálja kisebbíteni az elért eredményeiket mindenki, tegnap délelőtt olvashattátok például Oscar Robertson és Stephen Jackson kijelentéseit, de előkerült az is, hogy Draymond Green a Miami Heat elleni mérkőzésen milyen mozgó blokkokat adott Steph Curry sorsdöntő hármasaihoz. Az oaklandiekre jellemző szarkazmussal válaszoltak a kritikákra: Andrew Bogut kiírta twitterre, hogy a Melbourne-i U14-es csapata 109-99-re verte volna a mostani Warriorst, Fat Jimmy pedig levédekezte volna Curryt. Green válaszolt is neki, hogy szóljon Big Jimmynek, hogy ők ketten folyamatosan szabálytalan elzárásokat adnak, hogy Currynek meglegyenek a dobóhelyzetei.

Steve Kerr vezetőedzőnek is volt egy-két szava az Oscar Robertson-féle mondandóhoz. A tréner a FOX Sports munkatársának elmondta, hogy az ő idejében egyértelműen megállította volna Curryt, levédekezte volna az irányítót. Kerr hozzátette, hogy 50 évvel ezelőtt a sportolók nagyobbak, erősebbek, gyorsabbak, képzettebbek voltak, az is lehet, hogy a mostani Curry a ligába sem került volna. A vezetőedző kicsit komolyabbra váltva elmondta, hogy játékosa olyan dolgokat tesz, amiket soha korábban senki a liga történetében. Jól érzi magát a bőrében és nagyon élvezi a játékot, semmi nem zavarja.

Nem lehet nem összekötni a Warriorsszel, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban arról beszélt Eddie Sefkónak (Dallas Morning News), hogy nem kell már sok időnek eltelnie, mire elkezdenek arról beszélgetni, hogy hátrébb kell vinni a triplavonalat - szerinte neki kell majd feldobnia a témát -, mert nagyon sokan már egy lábbal messzebbről dobják a hármasokat, mint a vonal. Cuban szerint ettől nem lesz kevesebb vállalás, de jobban fogják díjazni az igazán jó kinti dobókat, plusz nagyobb terület szabadul fel a betörésekre, a középtávoli játékra - olyan játékosok is érvényesülhetnek, akiknek más az erősségük. Cuban szerint az a helyzet most, hogy ha valaki nem tud triplát dobni, akkor nem tud dobni.  

A végére Kobe Bryant maradt, aki utolsó mérkőzését játszotta (volna) a Memphis Grizzlies ellen (ha nem hagyja ki a találkozót jobb válla miatt). Bryant a hiányzása ellenére sem feledkezett meg az ajándékosztásról, Tony Allennek egy aláírt cipőt adott, méghozzá azzal az írással, hogy "a legjobb védőnek, aki ellen valaha játszottam".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus