Hírmorzsák 2016-02-27 (21:00)

Steph Curry szerint jogtalanok az őket ért kritikák, ők sosem foglalkoznak a korábbi nagy csapatokkal. Bogut szerint minden generáció úgy érzi, a következő gyengébb. LeBron szerint mentálisan nincsenek jó állapotban, ebben kell javulniuk. A Spurs a legesélyesebb Kevin Martinra, ha kivásárolja a Timberwolves. Jerry Colangelo azt szeretné, ha a Sixers kedvelt szabadügynök célpont lenne. Pat Riley szerint a Heat 2016 és 2017 nyarára készül, itt dől el, hogy sikerül-e bajnokesélyes gárdát felhúzniuk megint. Porzingis belső játékában látja a jövőt a Knicks, szerintük ott lesz megállíthatatlan a lett.

Arról már délelőtt is írtunk, hogy a Golden State Warriorsnél azért reagálnak azokra a kijelentésekre, amelyeket korábbi NBA játékosok, sztárok ejtenek meg velük kapcsolatban. Stephen Curry a Bay Area News Group "Warriors Plus/Minus" podcastjében elmondta, hogy kicsit idegesítőek az őket ért kritikák már, mert eléggé jogtalannak tűnnek minden szempontból. Szerinte nagyon jó csapatuk van és nagyon élvezik azt, amit csinálnak, ez látható is. Emellett őket nem nagyon hallhatja senki arról beszélni, hogy más nagyszerű együttesekhez mérnék magukat. Soha nem mondták, hogy ezt vagy azt a csapatot megvernék, mert a jelenben élnek.

A gárda centere, Andrew Bogut annyit mondott még az ESPN-nek, hogy reményei szerint nem lesz egy megkeseredett öregember 50-60 éves korára. Az ausztrál középjátékos úgy gondolja, hogy minden generáció úgy érzi, a következő lassabb, puhányabb, nem annyira okos, nem annyira fizikális, de nagyon reméli, hogy ő nem ezek közé az emberek közé fog tartozni.

A Cleveland Cavaliersnél más gondok vannak - ma hajnalban kikaptak legnagyobb keleti riválisuktól, a Toronto Raptorstól. A találkozó után LeBron James Chris Haynesnek (Cleveland.com) elmondta, hogy egyszerűen mentálisan nem voltak elég jó állapotban, folyamatosan elkerülhető hibákat követtek el, így pedig sokkal fájóbb a vereség ténye is. Szerinte nagyon sokan csak a fizikai dolgokra koncentrálnak, holott most pont mentálisan nincsenek megfelelő állapotban, ebben kell fejlődniük.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves tovább tárgyal Kevin Martinnal a kivásárlásról - ha megtörténik, a San Antonio Spurs a legesélyesebb a leigazolására.

A Philadelphia Sixers elnöke, Jerry Colangelo a csapat "főhadiszállásán" tartózkodik jelenleg, több csapatmegbeszélést is tartanak a napokban. Colangelo Jessica Cameratónak (CSN Philly) elmondta, hogy szeretné, ha a Sixers kedvelt szabadügynök célpont lenne. Jelenleg arra koncentrálnak, hogy az utolsó 25 meccsből mit tudnak kihozni. Próbálnak minél több dolgot megfigyelni, kitapasztalni, hogy a nyáron annál jobb döntéseket tudjanak hozni. Az elnök azt is elmondta, hogy Brett Brown vezetőedző fantasztikus munkát végez a csapatnál.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley is beszélt a csapat jövőjéről. Riley Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) azt mondta, hogy nagyon fontos, hogy lássák az összképet, hol áll a csapat. 2014 óta, mióta LeBron James elhagyta az együttest, folyamatosan 2016 és 2017 nyarára készültek eddig is, ahogy 2006 után 2010 volt a kitűzött cél. Riley szerint ezen a két nyáron dől majd el, hogy sikerül-e olyan gárdát felhúzniuk, ami megint bajnokesélyes lehet - természetesen ez a céljuk. Idén nyáron Kevin Durant, jövőre pedig Russell Westbrook lesz többek között szabadügynök.

A New York Knicks vezetőedzője, Kurt Rambis Ian Begley-nek (ESPN) Kristaps Porzingisről nyilatkozott. A tréner szerint a lett erőcsatár palánk alatti, belső játéka lesz az, amitől megállíthatatlan lesz, borzasztóan nagy problémákat fog okozni a többi együttesnek - minél hamarabb megtanulja ezt, annál jobb lesz. Rambis hozzátette, hogy egyelőre próbálják bátorítani Porzingist, hogy dolgozzon többet a gyűrűhöz közel is. A vezetőedző szerint rá kell könnie arra még játékosának, hogy hogyan tud távolabb maradni az ellenfelektől, hogyan használja ki jobban a mozgékonyságát és a magasságát - egyelőre mindenki a lábára megy, próbálják fizikálisan megdolgozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus