Hírmorzsák 2016-02-28 (10:45)

Andre Miller a Spursnél, Ray McCallum az áldozat. Steph Curry két új rekordot állított fel, egyet beállított. Baron Davis üzent Oscar Robertsonnak, plusz több jelenlegi és volt játékos is reagált Curry ma hajnali teljesítményére - Magic Johnson szerint ha 4-5 évig tartja ezt a szintet az irányító, minden idők legjobbja lehet. Joe Johnson hivatalosan is aláírt a Heathez. A Suns Humpries-zel beszélget a kivásárlásról, a Hawks lehet nála a befutó. Rose nincs jó állapotban (combhajlító). Anthony Davis a meccs előtti bemelegítésnél sérült meg (lábfej). A Warriors az 1987/88-as Lakers nyomdokaiba lépett azzal, hogy februárban biztosította helyét a PO-ban. Towns LeBron örökében. Duncan megelőzte Karl Malone-t a pattanólistán, már a hatodik.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy Andre Miller lekerült waiverről, és a veterán irányító a San Antonio Spursszel köt szerződést hamarosan. A csapattal egyébként Kevin Martint is szóba hozták tegnap este, mint legesélyesebb új együttese, ha a dobóhátvédet is kivásárolja a Minnesota Timberwolves - úgy tűnik, Gregg Popovich-ék rámennek a rutinra. A Spursnek természetesen valakit ki kell tennie a keretből, ez pedig Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint Ray McCallum lesz, amint átmegy Miller az egészségügyi vizsgálatokon.

A Miami Heat közben hivatalosan is aláírt Joe Johnsonnal, aki Millerhez hasonlóan lekerült a waiverről.

Még egy kivásárlós sztori volt ma hajnalban, Michael Scotto (Sheridan Hoops) értesülései szerint ugyanis a Phoenix Suns Kris Humphries-zal is egyeztet a közös megegyezéses szerződésbontásról - mint ismert, Humphries egy első körös pickkel és DeJuan Blairrel együtt került az arizonaiakhoz a deadline előtt Markieff Morrisért cserébe, de Blairt már kitette a csapat, és láthatóan a másik magasemberre sincs szükségük, a lényeg a draftjog volt Morrisért. Ha sikerül időben (kedd éjfél) kitenniük, akkor a hírek szerint az Atlanta Hawkshoz fog aláírni Humphries.

A Chicago Bullsnál Derrick Rose továbbra sem léphetett pályára a combhajlítója miatt, a Portland TrailBlazers elleni találkozót hagyta ki - Fred Hoiberg vezetőedző szerint nem mozgott jól az irányító, könnyen kihagyhatja a floridai túrát is -, de a New Orleans Pelicans kórházbérletese, Anthony Davis is kihagyta a Minnesota elleni összecsapást, ugyanis a mérkőzés előtti bemelegítésnél szenvedett jobb lábfejsérülést - azt nem tudni, hogy pontosan mi a baja és mennyire súlyos a dolog.

A ma hajnal azonban természetesen újfent a Golden State Warriorsről és Steph Curryről szólt, nem a sérültekről. Az irányító beállította Donyell Marshall és Kobe Bryant ligarekordját - 12 bedobott triplája volt az Oklahoma City Thunder elleni találkozón. Két új csúcs is megvan Currynek, hiszen 288 bedobott hármasnál jár már az idényben, ez 2-vel több mint a saját eddigi rekordja, valamint ő az első játékos, akinek egymás utáni találkozókon sikerült bedobni legalább 10-10 hármast.

Ez utóbbi adat egyébként nem meglepő, hiszen a liga történetében JR Smith-nek 3, Klay Thompsonnak pedig összesen 2 darab legalább 10 triplás meccse van, mindenki másnak egy, akinek sikerült elérnie ezt a határt, Currynek pedig ez volt az ötödik - más örült, ha eljutott egyszer 10-ig. A Warriors az OKC elleni győzelmével február 27-én biztosította helyét a rájátszásban - legutoljára ez március előtt az 1987/88-as Los Angeles Lakersnek sikerült, és mint ismert, akkor címvédés lett annak az idénynek a vége...

További érdekes statisztikák. A Timberwolves újonc centere, Karl-Anthony Towns is kiválóan játszott a New Orleans elleni 112-110-re megnyert összecsapáson - 30 pontot és 15 pattanót jegyzett 20 évesen és 104 naposan, ezzel LeBron James és 2003 óta a legfiatalabb játékos, aki elérte ezeket a mutatókat egy találkozón. A San Antonio Spurs ikonja, Tim Duncan 3000. blokkját jegyezte ma hajnalban (ötödik játékosként ért el idáig), a Houston Rockets ellen, emellett megelőzte a lepattanólistán Karl Malone-t, már ő a hatodik az örökranglistán (14.969).

A We Believe Warriorsből nemcsak elfogult ex-játékosok (Stephen Jackson) szólaltak meg, Curry ma hajnali teljesítményét és meccsnyerőjét látva Baron Davis twitteren szólt közbe. B-Diddy annyit írt, hogy imádja mindenki Big O-t, de elég volt, itt az ideje, hogy megrendelje a League Pass-t és elnézést kérjen a Golden State irányítójától - mint ismert, Oscar Robertson azt mondta pár napja, hogy csak azért jó ilyen Curry, mert buták a mostani edzők a védekezéshez és ilyen a játék. A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay szerint Curry minden idők legjobb shootere, Goran Dragic és DeMar DeRozan szerint pedig nem ember a játékmester.

Magic Johnson azt írta, hogy minden idők legjobb játékosa lehet Curry, ha még 4-5 évig ezen a szinten teljesít. LeBron James annyit írt Currynek, hogy be kellene ezt már fejezni, illetve hogy soha nem látott Curryhez hasonló játékost a kosárlabda történetében. A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki elintézte a dolgot egy "ilyen nincs" üzenettel - előtte azért hozzátette, hogy egymás utáni meccseken dobott 10-10 tripla az videójáték szint -, a Philadelphia Sixers sérült centere, Joel Embiid szerint Curry szó szerint őrült, a New York Knicks újonc erőcsatára, Kristaps Porzingis csak annyit kérdezett, hogy ez most itt a valóság-e - hogy csak néhány reakciót hozzunk fel ma hajnalról.

El is készült a megfelelő kép a Curryéknek beszólokkal (illetve a kimaradhatatlan Jordan-fejjel):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus