Hírmorzsák 2016-02-28 (22:00)

Phil Jackson Mahmoud Abdul-Raufhoz hasonlította Steph Curryt - egy éve Kerr is felhozta őt Curryvel kapcsolatban Nash és Mark Price mellett. Draymond Green kifakadt a Thunder elleni meccs félidejében a kevés dobása miatt. LeBron pihenés miatt nem lépett pályára ma este. Gallinari 3-4 hetet lesz kénytelen kihagyni. A Rockets az európai játékosokat is nézegeti a keret 15. helyére. 

Ma Phil Jackson állt be a Steph Curryt "leszólni" próbálók táborába - a New York Knicks elnöke azt írta twitteren, hogy ha valaki nem látott még Curryhez hasonló produkciót, akkor emlékeztetne mindenkit egy bizonyos Chris Jacksonra, másik nevén Mahmoud Abdul-Raufra, akinek volt egy rövid, de brilliáns szakasza az NBA-ben.

Természetesen ugrottak is azonnal többen is a témára, de nem Jackson volt az első, aki Abdul-Raufot emlegette Curryvel kapcsolatban. 2015 februárjában a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr mondta azt, hogy Abdul-Rauf, Steve Nash és Mark Price közelítik meg leginkább Curryt shooting szempontjából. Előbbi sok mindenben hasonló volt, mint Curry, de a dobótávja nem volt ilyen nagy, Nash sebességben maradt el, Mark Price pedig rendelkezett azokkal a tulajdonságokkal, mint Curry, de nem dolgozott olyan mennyiségben, mint az MVP.

Az is a Golden State-hez tartozik, hogy Draymond Green az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés félidejében elég kemény stílusban kifakadt az öltözőben amiatt, hogy 0 ponttal és mindössze 3 dobással állt akkor. Állítólag azt kiabálta, hogy ha nem akarják a többiek, hogy dobjon, akkor nem is fog. Azt is hozzátette, hogy nem robot és a többiek miatt volt gyenge az első félidőben, aztán amikor próbálták csitítgatni, elküldte melegebb éghajlatra az őt nyugatni próbálókat. Kerr erről annyit mondott, hogy néha eluralkodnak az érzelmek az öltözőben, és mindannyian mérgesek voltak az első két negyedben mutatott játékuk miatt. A tréner elmondta, hogy nagyon nem volt megszokott ez a reakció Greentől, de nem akarja kommentálni az esetet, ez a csapat belügye.

A Cleveland Cavaliersnél ma este LeBron James nem lépett pályára a Washington Wizards ellen - ki is kapott csapata rendesen -, de nincs semmi baja, egyszerűen pihentetik.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta Chris Dempsey-nek (Denver Post), hogy Danilo Gallinari hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni - valószínűleg a 7 meccses hazai sorozatban egyáltalán nem fog pályára lépni az olasz. Mint arról tegnap reggel írtunk, Gallinari bokasérülést szenvedett a Dallas Mavericks elleni összecsapáson, és már a mérkőzés után jelezte, hogy nagyon fáj a bokája, jobban, mint decemberben, mikor 6 találkozót volt kénytelen mulasztani. Közben maga az érintett a La Gazzetta dello Sportnak azt mondta, 3-4 hetes kihagyásra kényszerül.

A Houston Rockets vezetőedzője, JB Bickerstaff azt nyilatkozta, hogy a csapat a keret 15. helyét megpróbálja majd betölteni, szét fognak nézni az igazolható játékosok között. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint európai játékosokban is gondolkodik az együttes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus