Hírmorzsák 2016-02-29 (10:30)

Amare szerint nem mindenki örült annak, hogy Lin volt az új sztár a Knicksnél, Melo szerint Stoudemire nem rá gondolt. Joe Johnson mesélt arról, miért a Heatet választotta. Anthony meglepődött, hogy a Knicks-Heat végén a Miamit éltette a Madison Square Garden közönsége. JR Smith szerint nem játszhatnak így, ha tényleg bajnokesélyesnek tekintik magukat. Damian Lillardnak nem tetszett, hogy Steph Curryhez hasonlították. A Thunder-Warriors volt 2013 óta a legnézettebb nem karácsonyi alapszakaszmeccs. Curry szerint sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy valaki ott tartson, ahol most ő. Durant szerint a védekezésük javult. Novak befejezte az idényt (MCL-húzódás). Blake Griffin visszatérését nem sietteti a Clippers. Austin Rivers szerdán, a Thunder ellen vissza akar térni. Humphriest kitette a Suns.

A Miami Heat magasembere, Amare Stoudemire Ohm Youngmisuknak (ESPN) a ma hajnali Knicks-Heat előtt nyilatkozott Jeremy Linről - együtt játszottak New Yorkban a Charlotte Hornets jelenlegi irányítójával. Amare elmondása szerint nagyon jó lett volna, ha Lin marad a csapatnál - 2012 nyarán 3 évre 25 millió dollárért a Houston Rocketshez írt alá a játékmester -, de nem mindenki örült annak, hogy ő volt az új sztár.

Szerinte Lin nagyszerű ember, jó csapattárs volt, nagyon sokat dolgozott azért az elismerésért, amit végül a Linsanity idején megkapott, és büszkék is voltak rá. Stoudemire úgy gondolja, sokszor mások sikerének is tudni kell örülni, de velük nem ez volt a helyzet abban az időszakban. Carmelo Anthonynál rá is kérdezett Youngmisuk, hogy mi a helyzet ezzel a témával, amire azt mondta Melo, hogy ha róla beszélt volna Amare, akkor most Kristaps Porzingisből is elege lenne, úgyhogy Anthony szerint Stoudemire nem rá gondolt, amikor ezeket mondta.

A találkozó előtt Joe Johnson is beszélt Youngmisukkal arról, miért a Heatet választotta, miután a Brooklyn Nets kivásárolta. A veterán swingman annyit mondott, hogy sok emberrel évek óta jó kapcsolatot ápol a csapatból, például Stoudemire-rel, Dwyane Wade-del és Udonis Haslemmel. Szerinte sok tapasztalt kosaras van a keretben, akik tudják, mi kell a győzelemhez, és az is fontos tényező volt, hogy szeretné a karrierjét a Heatnél befejezni

A meccs után is volt miről beszélni, a Heat ugyanis megverte a Knickst a Madison Square Gardenben, a hazai közönség pedig "Let's Go Heat" rigmust skandált az utolsó percben. Anthony erről annyit mondott, hogy természetesen hallotta ő is, de szeretné azt hinni, hogy akik ezt kiabálták, azok mind a Heatnek szurkoltak, nem nagyon akarja elfogadni, hogy a Knicks-drukkerek reakciója volt ez. Azt is hozzátette, hogy nagyon meglepődött.

A Cleveland Cavaliers LeBron James nélkül komoly vereségbe szaladt bele a Washington Wizards vendégeként tegnap este. A zakó után JR Smith Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nem játszhatnak így a szezon ezen szakaszában. 24-25 mérkőzés van hátra az alapszakaszból, bajnoki címről beszélgetnek, viszont egy ilyen kiütéses vereséget szenvednek, miután kikaptak kelet második számú csapatától is. Ha komolyan gondolják azt, hogy ők a végén meg akarják nyerni a bajnokságot, akkor ezt egyszerűen nem tehetik meg - se támadásban, se védekezésben nem nyújtották azt, amit kellett volna.

Smith szerint ha valaki egy vereség után olyan kevés energiával lép pályára, mint ők tették a Washington ellen, akkor elgondolkodtató, hogy talán nem is kellene ott állniuk a tabellán, ahol jelenleg állnak. Az ohiói alakulat egyébként 30-11-nél menesztette David Blatt vezetőedzőt, a helyére ülő Tyronn Lue irányítása alatt pedig eddig 11-6 az együttes - egyelőre sokat nem léptek előre.

A Portland TrailBlazers ezzel szemben Indianában is nyert a Pacers ellen, Damian Lillard pedig újabb csodálatos estét zárt, hiszen a nyitó negyedben azonnal 20 ponttal kezdett - végül 33 ponttal zárt. A találkozót követően megkérdezték tőle, milyen érzés volt úgy játszani az első 12 perc alatt, mint Steph Curry, amire Lillard megadta a megfelelő választ: "Damian Lillard voltam akkor is".

Egy nappal ugorjunk vissza: az Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors mérkőzést többen nézték (3.9-es Nielsen-mutató), mint 2013 óta bármelyik alapszakaszmeccset a karácsonyi találkozókat leszámítva.

Az összecsapás után a több NBA-rekordot is beállító/megdöntő Steph Curry azt nyilatkozta, hogy sosem gondolta volna, hogy a szezon ezen szakaszában 300 bedobott hármasnál fog járni, még mindig hihetetlen ez számára is. Persze mindig próbál fejlődni, egyre jobb akar lenni, de sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy idáig juthasson valaki. Kevin Durant annyit mondott, hogy morális győzelem volt ez egy fiatal csapatnak, javulni fognak a vereség ellenére is. Több nehéz dobást is értékesített a Warriors, de a védekezésük már jobb volt, ezt megérezte szerinte a Golden State is.

A Milwaukee Bucks nemrég igazolt játékosa, Steve Novak be is fejezte az idényt, miután a Detroit Pistons elleni összecsapáson meghúzódott az MCL-térdszalagja - elvileg nem szakadt, de ez az a sérülés, amivel hosszú heteket szoktak kihagyni, az alapszakaszból hátralévő alig másfél hónapban pedig valószínűleg nem erőltetik Novak játékát már.

Ha már sérülések: a Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Dan Woike-nak (Orange County News) azt nyilatkozta, hogy Blake Griffin nagyjából egy hete már dobál - mint ismert, az erőcsatár eltörte a jobb kezét, miután megütötte a csapat egyik alkalmazottját. Rivers nem mondta, hogy mikor térhet vissza Griffin, de nagyon úgy tűnt a mondandójából, hogy nem siettetik. Az is a Clippershez tartozik, hogy Rowan Kavner (Clippers.com) információi szerint Austin Rivers megpróbál szerdán, a Thunder ellen visszatérni - neki is kéztörése volt.

A Phoenix Suns kitette keretéből Kris Humphriest, így két nap múlva ő is szabadon igazolhat majd bárhova. Tegnap délelőtt már írtunk róla, hogy az Atlanta Hawks a legesélyesebb a megszerzésére, és Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a magasember el is kötelezte magát Mike Budenholzerék mellett - Tiago Splitter kiválásával lehet játékideje bőséggel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus