Hírmorzsák 2016-02-29 (21:45)

Irving nem nagyon akar a Cavsnél játszani, LeBronnak meg elege van abból, hogy csak ő próbálja a többieket is helyzetbe hozni. Shaq fake-képpel üzent Dwight Howardnak: "Én vagyok az egyetlen Superman.". Draymond Green nem akart visszamenni a Thunder elleni második félidőre. Phil Jacksont csak emlékezteti Abdul-Raufra Curry, nem akarja összehasonlítani a két játékost. Curry játéka kérdéses holnap este, a Hawks ellen. Brandan Wright határozatlan időre kiesett (MCL-húzódás). Curry és Lowry a hét játékosai. Curry Thunder elleni meccsnyerője a 2k-ban (videó). A Heat Udrihhal tárgyal a kivásárlásról. A Raptors kiteszi Bennettet, Jason Thompsont igazolják le - Bennett új csapata a Suns lehet. Doc Rivers Blake Griffin cseréjéről, az eddigi vezetői munkájáról és Steve Ballmerről beszélt.

Stephen A. Smith (ESPN) a mai First Take-ben azt mondta, hogy Kyrie Irving az előző idény óta nem igazán érzi jól magát Clevelandben, egyáltalán nem ideális számára a helyzet. Smith hozzátette, hogy részleteket nem tud, mert nem beszélt vele személyesen, de hónapok óta azt hallja, hogy ha minden az ő szája íze szerint alakulna, akkor inkább lenne egy másik csapatban, mint a Cavsben. Chris Haynes (Cleveland.com) úgy tudja, hogy LeBron James a színfalak mögött teljesen ki van akadva, hogy ő az egyetlen, aki mások helyzetbe hozásával törődök, illetve azzal, hogy mindenki játékban, ritmusban legyen. Csinálta ezt korábban, de ebben a csapatban nem kellene - messze ez a legmélyebb keretű együttes, amellyel LeBronnak dolga volt.

Ehhez tartozik egyébként az a statisztika, hogy ha Irving és Kevin Love a pályán vannak, de James nem, akkor a Cleveland -14.9-es net ratinggel áll (100 támadásonként 14.9 ponttal kapnak többet, mint amennyit dobnak), márpedig ezzel ligautolsók lennének.

Smith azt is elmondta a First Take-ben, hogy információi szerint kicsit keményebben zajlott az a félidei veszekedés, melynek során a folyosón lehetett hallani, hogy Draymond Green az öltözőben kiabál az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés félidejében. Smith úgy tudja, hogy Steve Kerr vezetőedző épp mutatott egy jelenetet, amelyben Green hibázott, ekkor szállt el az erőcsatár agya, elkezdett b*zmegolni, anyázni. Kerr mondta neki, hogy üljön le, erre Green azt mondta neki, hogy próbálja meg leültetni - persze nem ilyen irodalmi stílusban. Ekkor léptek közbe többen, többek között Andre Iguodala és Steph Curry is. Azt is mondta ezután Green, hogy ő bizony nem megy ki a második félidőre, levette a cipőjét és mondta, hogy nem játszik - ekkor mondták neki Klay Thompsonék, hogy szedje össze magát, jobb ennél, és fejben kicsit meg is nyugodott.

Ha már a Golden State: a New York Knicks elnöke, Phil Jackson újra "twittert ragadott" - kihangsúlyozta, hogy ő ugyan nem hasonlította össze Mahmoud Abdul-Raufot Steph Curryvel - tegnap este írtunk erről. Jackson szerint Abdul-Raufra emlékeztet Curry a gyors dobómozdulata és a crossoverek miatt, de nyilván nem volt soha MVP a Denver Nuggets egykori dobógépe.

A sérültlista nem kis névvel kezdődik, ugyanis az előbb említett Steph Currynek továbbra is fáj a bal bokája - a Thunder elleni mérkőzésen is hagyott is ki jócskán emiatt, amíg kezelték -, játéka pedig kérdéses a holnap esti, Atlanta Hawks elleni összecsapáson. A Memphis Grizzliesnél tovább hullanak a magasemberek - Brandan Wright a Phoenix Suns elleni mérkőzésen sérült meg, az MRI alapján pedig MCL-húzódása van a jobb térdében, amivel határozatlan időre esett ki a játékból. Annyit tudni egyelőre, hogy nem kell műteni Wrightot, de hogy meddig nem játszhat, azt egyelőre nem tudni.

Maradjunk még Steph Currynél: ő és a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. A Warriors természetesen 4-0-s, hibátlan hetet produkált, ami alatt Curry 43.8 pontot szerzett átlagban, 61.1%-os triplamutatóval (33/54) úgy, hogy minden meccsen legalább 5 hármast dobott és több rekordot is megdöntött vagy beállított. Lowry 3-1-es héten van túl a kanadaiakkal (a vereség alkalmával nem lépett pályára), amely alatt 28.7 pontot, 8.7 gólpasszt és 6.3 pattanót átlagolt - Curryhez hasonlóan ő is meccsnyerő dobással zárta a hetét, a Cleveland Cavaliersnek dobott 43 pontját koronázta meg ezzel. 

És még mindig Curry: a 2k16-ban megcsinálták a Thunder elleni győztes dobását:

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Miami Heat egyre közelebb van a kivásárláshoz Beno Udrihhal. A szlovén hátvéd lábfejét meg kell műteni, úgyhogy ebben az idényben már nem léphet pályára, viszont kivásárlásával újra luxusadó alá kerülhet a Miami - Joe Johnson szerződtetésével újfent a határ fölött vannak, hiába húztak meg spórolós cseréket a deadline előtt. Udrih 2.1 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik.

Egy konkrétabb mozgás már biztosan lesz - szintén Charania hozta a hírt, hogy a Toronto Raptors ki fogja tenni keretéből Anthony Bennettet, hogy leigazolhassák Jason Thompsont. Charania úgy tudja, hogy a Phoenix Suns az egyik lehetséges új csapata az egykori 1/1-es Bennettnek.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) beszélgetett több témáról is. Elmondása szerint azért nem cserélték el Blake Griffint, mert jó játékosnak tartja, MVP-szezonja volt, mielőtt megsérült volna - legalábbis Rivers szerint. Sokat nevetett azokon a cserepletykákon, amik megjelentek Griffinnel kapcsolatban, ő ugyanis már az első nap megmondta, hogy nem adják fel semmiért. Persze minden csapatnak lehetősége van megkeresni őket, de ez nem azt jelenti, hogy meg is hallgatják az ajánlatokat, és nem is tették ezt. Páran bepróbálkoztak náluk, de nem olyan sokan, mert elég hamar rövidre zárták a beszélgetéseket. Nevetségesnek tartott pár cserepletykát, ami megjelent a sajtóban. Bár próbálnak javítani a kereten, tetszik nekik a jelenlegi állomány.

Spears azt is megkérdezte Riverstől, hogy hogyan értékelné az eddig vezetőként hozott döntéseit. Az elnök azt mondta, hogy ő nem értékel, vannak erre külön emberei, ő csak végzi a dolgát, és csak a csapattal foglalkozik. Nem indulnak túl jó alkupozícióból, nincs túl sok cserealapjuk, de sikerült megszerezniük így is Jeff Greent, Cole Aldrich szerinte kitűnően játszik, vagy ott van Wes Johnson is - minimum szerződésekért szereznek hasznos játékosokat. Rivers úgy gondolja, még Josh Smith is egy vállalható kockázat volt, mégha nem is jött be - szerinte minimum kontraktussal szerződtetett játékosoknál lesznek ilyen esetek mindig, nincs is ezzel semmi bajuk. Steve Ballmerről azt mondta, hogy fantasztikus, nagyon segítőkész. Ő is nyerni akar, mint mindannyian. Foglalkozik a csapattal, de hagyja, hogy mindenki végezze a dolgát. Azt is elmondta Rivers, hogy Ballmer a legokosabb ember a csapatnál.

Megnevezték a kínai bajnokság, a CBA külföldi és hazai MVP-jét - előbbi Michael Beasley, utóbbi pedig az NBA-ben szintén megforduló Yi Jianlian lett. Beasley 31.9 pontot, 13.2 pattanót, 3.8 gólpasszt és 1.3 blokkot átlagolt a Shandong Golden Starsnál - a PO első körében kisöpörte őket a Guangdong Southern Tigers. Ji pont a Southern Tigersnél szerepel, négyszer volt már bajnok, illetve ez az ötödik "hazai MVP" címe - 26.4 pont, 9.3 pattanó, 2.1 gólpassz és 1.3 blokk voltak a mutatói az alapszakaszban.

A végére pedig Shaquille O'Neal maradt, aki Facebookon üzent Dwight Howardnak: "Csak egy Superman lehet... ÉN"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus