Hírmorzsák 2016-03-01 (21:30)

Lawsont kivásárolta a Rockets. Draymond Green szerint a bajnoki cím megszerzése jobb, mint a szex. Irvinget nem érdeklik a pletykák, szerinte a média minden héten kipécéz magának valakit. Stotts és Stevens lettek a hónap edzői. Dwight Howard szívesen ment volt a Buckshoz. Parsonsra rá fog mozdulni a nyáron a Magic - a liga felével együtt. Rose ma este már lehet, hogy lesz, Kobe biztosan nem. Tony Wrotennel beszélget a Knicks. Továbbra is Ben Simmons a legesélyesebb az 1/1-re. A Raptors kitette Bennettet, leigazolták Jason Thompsont. 10 napos szerződések: Pressey (Suns), Greg Smith (Timberwolves), Toupane (Nuggets), Stepheson (Clippers), Gutierrez (Hornets).

Calvin Watkins (ESPN) és Jonathan Feigen (Houston Chronicle) értesülései szerint a Houston Rockets és Ty Lawson megegyeztek a kivásárlásról - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy papírmunka még hátra van, de a lényegi dolgokban tényleg dűlőre jutottak a felek. Mint ismert, az irányító nyáron került a Denver Nuggetstől a Houstonhoz úgy, hogy lemondott jövő évi, 13.2 millió dolláros garantált pénzéről - anyagilag nagyot bukott ezen a próbálkozáson.

A Sports Illustrated a Golden State Warriorsszel készített egy hosszabb interjút, amelyből egy részletet emelnénk ki egyelőre. A napokban a hírek középpontjába kerülő Draymond Green fogalmazta meg a siker fontosságát: az erőcsatár azt állította, hogy a legnagyobb félelme az, hogy soha többet nem nyer bajnoki címet - számára a végső siker jobb, mint a szex.

A Cleveland Cavaliers irányítójáról, Kyrie Irvingről tegnap este jöttek ki olyan információk, hogy nem szívesen játszik már jelenlegi csapatában. A játékmester Dave McMenaminnek (ESPN) azt mondta, hogy szerinte nincs miről beszélni. Tudja, hogy milyen jó csapatuk van, és hogy esélyük van arra, hogy valami különleges dolgot vigyenek véghez. Minden csapattársával nagyon nyitott a kapcsolata, mindenki tudja, mit gondol a dolgokról. Az, hogy mások mit mondanak, nem érdekli, mert a média minden héten mást pécéz ki magának. Ha valamelyik csapatnak gyengébben megy, azonnal rászállnak valakire, most például rá, de ez nincs hatással az életére. Csak a győzelem érdekli és az, hogy Clevelandnek bajnoki címet nyerjenek.

A Boston Celtics trénere, Brad Stevens és a Portland TrailBlazers mestere, Terry Stotts lettek a hónap edzői. A Celtics 9-3-as hónapot zárt, amelyből 6-0 volt hazai parketten, és 12 meccsből 10-szer elérték a 100 pontot - 110.8-as átlaggal vezették a keleti konferenciát. Stotts 9-2-es mutatót hozott a Blazersszel, negyedikek voltak a dobott pontokat tekintve (110.6), és a második legjobb volt a pontkülönbségük a naptári év második hónapjában (+8.0).

Délelőtt volt arról szó, hogy Dwight Howard a Milwaukee Bucks szakkommentátorával, Gus Johnsonnal beszélgetett - a Houston Rockets centere állítólag azt is elmondta, hogy kedveli Milwaukee-t és szívesen is jött volna a deadline előtt a csapathoz. Mint ismert, az üzlet ott hiúsult meg, hogy Howard nem akar belépni szerződése utolsó évébe, a Bucks pedig biztosítékot akart, hogy hosszabb távon is maradna náluk.

Ha már pletykák: Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint az Orlando Magic erőteljesen rá fog mozdulni Chandler Parsonsra a nyáron - a Dallas Mavericks kiscsatára szabadügynök lesz, ha kilép szerződése utolsó évéből, és nagyon úgy néz ki, hogy így is fog tenni. A hírek szerint Parsons Magic-drukker volt gyerekkorában, de annyi biztos, hogy maximum szerződést akar majd, márpedig nem a Magic lesz az egyetlen, akik érdeklődnek majd iránta: a Miami Heatet, a Portland TrailBlazerst, a New York Knickst, a Brooklyn Netst, a Denver Nuggetset és a Los Angeles Lakerst is szóba hozták vele.

A ma esti mérkőzésekhez tartozik, hogy egyrészt a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose játéka kérdéses - viszont legalább van arra esély, hogy combhajlító sérülése után pályára léphet a Miami Heat elleni találkozón. A Los Angeles Lakersnél ezzel szemben Kobe Bryant biztosan nem lesz ott a parketten a Brooklyn Nets elleni összecsapáson - állítólag a következő meccsen, a Denver ellen megint játszani fog Bryant.

Több hivatalos mozgás is történt a mai napon. A Toronto Raptors kitette keretéből Anthony Bennettet és Jason Thompsont igazolták a helyére - pár napja esett már erről szó.

10 napos szerződésekből többet is megkötöttek. A Los Angeles Clippers másodjára is szerződteti Alex Stephesont - eddig 2 meccsen összesen 9 percnyi játéklehetőséget kapott. A Denver Nuggets a Raptors 905 D-Ligás csapattól Axel Toupane-t szerződtette - 14.5 pont, 5.6 pattanó és 3.5 gólpassz voltak a számai lent a 2014-es drafton el nem kelő játékosnak. A Charlotte Hornets második 10 napost adott Jorge Gutierreznek - az első másfél hét alatt egy meccsen kapott lehetőséget a mexikói hátvéd. A Phoenix Suns Phil Pressey-nek adott egy második 10 napos megállapodást. A Minnesota Timberwolves pedig Greg Smith-szel próbálkozik - ő először kap ilyen kontraktust.

Volt szó reggel arról, hogy a San Antonio Spurstől kitett Ray McCallum lehet Jimmer Fredette helyettese a New York Knicksnél, ha lejár utóbbi 10 napos kontraktusa, de Frank Isola (New York Daily News) jelentette, hogy a Knicks nemrég találkozott Tony Wrotennel is - mint ismert, a New York nagyjából egész idényben irányító poszton akar erősíteni.

A végére pedig egy kis draft: Chad Ford (ESPN) jelentette, hogy továbbra is Ben Simmons az egyértelmű esélyes az 1/1-re, akármelyik együtteshez is kerül az első választás joga majd a lotteryn.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus