Hírmorzsák 2016-03-02 (21:45)

Elképzelhető, hogy Garnett idén már nem lép pályára és befejezte pályafutását. A Suns a 2007-es drafton azt hitte, Amare-ért megszerezték Steph Curryt, de a Warriors visszalépett az üzlettől. Melo elnézést kért azért, hogy Dolanhez küldte az egyik drukkert a pénzéért. Amare szerint nem Anthonyról beszélt, amikor azt mondta, hogy nem mindenki örült Jeremy Lin sikerének anno. Baron Davis a Philly D-Ligás csapatához szerződik. Fredette nem kap második 10 napost a Knickstől, de a New York Ty Lawsont biztosan nem igazolja le. Meyers Leonard elnézést kért Fredette-től (videó). Ryan Hollinst csak idén ötödjére igazolja le a Memphis, James Ennist teszik ki a keretből. Bogut Louis Van Gaalja (videó). D'Angelo Russell jelezte, mennyire hidegvérű (videó). A Rockets szerződtette Goudelockot.

A Minnesota Timberwolves ideiglenes vezetőedzője, Sam Mitchell a Sirius XM NBA Radio "NBA Today" műsorában azt mondta, egyáltalán nem biztos, hogy Kevin Garnett ebben az idényben pályára lép még - a jobb térdével van gond most már huzamosabb ideje. Mitchell azt mondta, hogy hetek kérdése a legendás játékos visszatérése, de KG döntése lesz, hogy játszik-e még idén vagy sem. A következő idényre van ugyan egy 8 millió dolláros szerződése az erőcsatárnak, de nincs kőbe vésve, hogy játszani is fog Garnett - lehetséges, hogy az ő utolsó mérkőzését már láttuk...

Paul Coro (Arizona Republic) számolt be egy "majdnem-cseréről" - a Phoenix Suns azt hitte a 2007-es draft napján, hogy megszerezték az 1/7-es picket és ezzel Steph Curryt egy Amare Stoudemire-t is magában foglaló csomagért. A hírek szerint valósággal "felrobbant" a Suns draftszobája, amikor Johnny Flynnt és Ricky Rubiót választotta ki a Minnesota Timberwolves az 5-6. helyeken, de a Golden State Warriors visszalépett a cserétől, mikor kiderült, hogy Curry még bent van a 7. helyen - a Suns pedig állítólag azért draftolta Earl Clarkot a 14. helyen és nem Jrue Holiday-t, mert azt hitték, Curry az övék.

Dell Curry elmondása szerint a Minnesotának megmondták, hogy oda nem akar menni Steph, de nem tudtak arról, hogy közben a Warriors elcserélte a picket - ezt egyébként nem is hozhatták nyilvánoságra. Az akkori Suns GM, Steve Kerr felhívta Dellt másnap reggel, hogy ne menjenek sajtótájékoztatóra, mert van egy csere, amit a Golden State visszamondott, de Curryék mondták, hogy ezt a két vezetőségnek kell lerendezni, ők odamennek, ahova mondják nekik, mert nem csinálhatják meg, hogy nem ezt teszik.

Mint arról délelőtt beszámoltunk, Carmelo Anthony nem a kasszához, hanem James Dolan tulajdonoshoz küldte az egyik elégedetlen szurkolót, aki folyamatosan beszólogatott neki a Portland TrailBlazers elleni meccs közben. A New York Knicks sztárja ma közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy mind nagyon frusztráltak az elmúlt időszak eredménytelensége miatt - mindenki, beleértve őt, a csapattársait, az edzőket és a szurkolókat is. Tegnap este ő és az egyik drukker hagyták, hogy eluralkodjanak rajtuk az érzelmek, de nem lett volna szabad úgy válaszolnia, ahogyan azt tette.

Közben a már említett Amare Stoudemire Ian Begley-nek (ESPN) tisztázta a Melóval kapcsolatos félreértéseket - STAT pár napja sejtelmes nyilatkozatot tett, hogy nem mindenki örült anno Jeremy Lin sikerének. Stoudemire most Begley-nek elmondta, hogy egy szóval nem mondta, hogy Anthony ez a bizonyos illető. Közeli barátok, a gyerekeik pár hónap különbséggel születtek, és a feleségeik is nagyon közel állnak egymáshoz. Amare szerint Melo tudja, hogy nem róla volt szó. Anthony annyit tett ehhez hozzá, hogy nem akar már erre a témára időt pocsékolni.

A Knicksszel kapcsolatos az is, hogy Begley jelentette, amit eddig is lehetett tudni: Jimmer Fredette-nek nem adnak második 10 napos szerződést. Ray McCallum vagy Tony Wroten az új kiszemeltjük, de Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Ty Lawsonra nem fognak rámozdulni - volt szó a Houston Rocketstől kitett játékmesterről is a Knicksnél, de Brian Shaw-val nem ápolt túl jó viszonyt az irányító a Denver Nuggetsnél, Shaw pedig továbbra is bizalmi kapcsolatban van Phil Jacksonnal, a New York elnökével.

Ha már a Houston: Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint szerződtették Andrew Goudelockot, aki az idényt eddig Kínában töltötte.

Fredette egyébként ma hajnalban is kapott egy kisebb szerepet a Blazers elleni zakó legvégén: Meyers Leonard sózott neki oda egyet 0.8 másodperccel a vége előtt, amikor még próbált pontot szerezni a dobóhátvéd -21-nél. Leonard aztán twitteren elnézést kért a dologért, Fredette meg visszaírt neki, hogy nincs gond - a pályán azért nem volt ekkora az egyetértés:

Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a Memphis Grizzlies ebben a szezonban ötödjére is leszerződteti Ryan Hollinst - Brandan Wright kiesése miatt van szükségük megint centerre, és James Ennis az áldozat, őt teszik szabadlistára, hogy legyen hely Hollinsra. Szeptember 25-én (október 6-án rakták ki), december 29-én (január 7-én), január 21-én (első 10 napos) és február 1-jén (második 10 napos) igazolta le eddig ebben az idényben Hollinst a Memphis, ez lesz tehát az ötödik alkalom.

Egy másik igazolás kavarta fel azonban leginkább az állóvizet ma: Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Baron Davis visszatér, a Philadelphia Sixers D-Ligás csapatához, a Delaware 87ershöz szerződik. A Delaware-nek kell egy hátvéd, mert Jordan McRae-t (Cleveland Cavaliers) és Sean Kilpatricket (Brooklyn Nets) is elvesztették 10 napos szerződések miatt - ha formában érkezik meg a 2012-es ACL és MCL-szakadása óta sehol nem játszó Davis a csapathoz, akkor kerülhet aláírás a kontraktusra.

Louis Van Gaal után szabadon: Andrew Bogut.

A végére pedig a Los Angeles Lakers újonc irányítója, D'Angelo Russell maradt, aki a Brooklyn Nets elleni találkozó végjátékában dobott egyik hármasa után azonnal jelezte, hogy mennyire hidegvérű egy "Ice in my veins" mondattal:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus