Hírmorzsák 2016-03-03 (10:30)

A Celtics rámozdult Jimmy Butlerre a deadline előtt, felajánlották érte a Nets első köröst is. Michael Beasley is a Rocketsnél folytatja. Thibodeau a Kingsnél tanácsadó egy pár napig. A Spurs zsinórban 19. alkalommal jutott be a PO-ba. A Rockets negatív NBA rekordot döntött. Westbrook kezébe sem adod a labdát szoros végjátékban. Bryant válla fáj, de mivel mindjárt itt a vége, nem akar hosszabb időt kihagyni. Marbury több Knickset érintő dologról is beszélt: szerinte a klub egy fejőstehén, csak a pénz a lényeg Dolannek. Michael Jordan újra a milliárdosok listáján. Kobe ezúttal kis srácokat ajándékozott meg (videó). Ginobili jövő héten visszatér, Mirotic 1-2 hétre még ettől. Lou Williams legalább egy hetet kihagy (combhajlító). További sérült-lista: Clarkson (térd), Gibson (combhajlító), Fournier (csukló), Okafor (sípcsont), Gay (váll).

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a Boston Celtics a deadline előtt rámozdult a Chicago Bulls swingmanjére, Jimmy Butlerre - pontos csomagról nincs hír, de állítólag a Celtics hajlandó lett volna feláldozni Butlerért az idei első körös Nets picket, illetve a szintén idei, Top7 védett Mavs első köröst is. KC Johnson (Chicago Tribune) úgy tudja, hogy a Bullsnál elég kevésnek értékelték az ajánlatot, komoly szintre nem jutottak el a tárgyalások. Bulpett egyébként hozzátette, hogy a Bulls nem árulta Butlert, de a Celtics megkereséseit mindenki meghallgatja a fiataljaik és a draftjogaik miatt. Az régóta ismert, hogy Ainge igazi húzóembereket szeretne a csapatnál tudni, és Bulpett forrásai szerint amiatt is aggódnak a klubnál, hogy túl sok a pickjük - az idei draftra 4 első és 4 második körösük van, ennyi helyük pedig az állományban nincs.

Tegnap este a Houston Rockets kettőt is igazolt - Andrew Goudelock szerződtetéséről már beszámoltunk, nem sokkal később azonban Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Michael Beasley-vel is leszerződött a csapat, ráadásul a teljes idényre és csapatopcióval a következő szezonra. Pár napja írtunk már arról, hogy Beasley-nek jól sikerült az idénye Kínában, hiszen a külföldi MVP-nek őt választották meg - kérdés, hogy sokadjára is megbukik-e az NBA-ben, vagy most meg tud ragadni.

A Sacramento Kingsnél már mindent megpróbálnak - James Ham (CSN Bay Area) információi szerint Tom Thibodeau is a csapattal volt a Memphis Grizzlies elleni mérkőzés előtti felkészülés során. A hírek szerint a Chicago Bulls előző trénere George Karl vezetőedző kérésére van az együttesnél pár napig, mint tanácsadó - messzemenő következtetéseket azért nem érdemes még ebből levonni, mert Thibodeau több más klubnál is járt ilyen minőségben a szezon folyamán, az idény elején például a Charlotte Hornetsnél.

Térjünk át a sérülésekre. A Los Angeles Lakers hátvédje, Lou Williams tegnap hajnalban, a Brooklyn Nets ellen sérült meg - legalább egy hetet ki kell hagynia combhajlító húzódása miatt. Nagyobb gond lehet a Lakers számára, hogy Kobe Bryant jobb válla megint fáj, a Denver Nuggets elleni ma hajnali találkozón pedig Jordan Clarkson is idő előtt szállt ki, neki a bal térde sérült meg - Bryant egyébként azt mondta, hogy mivel nagyjából 3 hét van a szezonból, hosszabb időt biztos nem fog kihagyni, annyit játszik, amennyit csak tud, hiszen mindjárt itt a vége számára.

Az Orlando Magicnél Evan Fournier vasárnap óta bajlódik jobb csuklójával, ma hajnalban sem játszott a Chicago Bulls ellen, és nem is tudni, mikor térhet vissza. A Bullsnál Taj Gibson combhajlító húzódása miatt nem játszott, a Philadelphia Sixersnél Jahlil Okafor jobb sípcsontja fáj, ezért nem volt ott a Charlotte Hornets ellen sem, a Milwaukee Bucksnál Michael Carter-Williams a hét eleje óta bajlódik a térdével, az Indiana Pacers elleni találkozót is kihagyta, a Sacramento Kingsnél pedig Rudy Gay vállával vannak gondok, ezért nem volt bevethető a Memphis Grizzlies ellen - Fournier-hez hasonlóan egyelőre egyikőjüknél sem tudni, mennyit kell kihagyniuk.

Jöjjenek a felépülők. A Los Angeles Clippersnél Austin Rivers kéztörése és egy 10 meccses kihagyás után visszatért ma hajnalban - saját elmondása szerint sokat segített neki, hogy hétfőn, a Nets ellen nem siettették játékát. A New Orleans Pelicansnél is játszott Anthony Davis - szerencsére lábfejsérülése miatt csak egy mérkőzést volt kénytelen kihagyni a sztár. A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg azt nyilatkozta, hogy Nikola Mirotic maximum 1-2 hét múlva léphet pályára vakbélműtétjét követően, nem korábban. A San Antonio Spurs legendája, Manu Ginobili viszont már nem érez fájdalmat hereműtétje után, és azt nyilatkozta, hogy bár előbb szeretné visszanyerni kondiját, jövő héten visszatér.

Ha már a Spurs: ma hajnalban hivatalosan is bejutottak a rájátszásba, miután megverték a Detroit Pistonst, a Utah Jazz pedig kikapott a Toronto Raptorstól. Gregg Popovichék zsinórban 19. alkalommal kerültek be a PO-ba, ezzel pedig Top5-ben vannak a liga történetében - a leghosszabb ilyen sorozat a Philadelphia Sixersé (22 szezon, 1949-1971), utánuk a Portland TrailBlazers (21 szezon, 1982-2003) és a Utah Jazz (20 szezon, 1983-2003) állnak, majd jön a Spurs és a Boston Celtics (19 szezon, 1950-1969).

Ha már történelmi számok, akkor lássuk a ma hajnal többi statisztikáját. A Houston Rockets ma hajnalban 3/34 volt a triplavonalon túlról a New Orleans Pelicans ellen. Ez a 8.8% a leggyengébb mutató a liga történetében, ha egy csapat legalább 30-szor kísérletezett egy mérkőzésen - eddig az idei Philly és a 2014/15-ös Mavs volt a csúcstartó 12.9%-kal. És ha már LeBron Jamesnél kiemeltük a clutch-mutatót nemrég, akkor Russell Westbrooknál sem lehet elhallgatni: a negyedik negyed vagy a hosszabbítás utolsó 10 másodpercében az egyenlítésért vagy a győzelemért 5/38-cal dobott eddig karrierje során az irányító (3/26 triplából).

Nincs ilyen idilli hangulat a New York Knicksnél, erről pedig volt játékosuknak, Stephon Marburynek is megvan a véleménye, aki twitteren válaszolt követői kérdéseire. Marbury szerint ha ő mondott volna hasonlót egy szurkolónak, mint amit Carmelo Anthony a minap, akkor sokkal jobban meghurcolták volna. Az irányító szerint fejétől bűzlik a hal - ha a vezetőségben és a tulajdonosoknál nem stimmel valami, akkor lentebb sem fog, és amíg a negatív energiákat nem engedik el, nem lesz változás a franchise-nál. Marbury úgy gondolja, hogy a Madison Square Garden nem más, mint egy pénzfejő - csak az a lényeg, hogy a helyek, a sör meg a popcorn el legyenek adva, a szurkolókat meg hülyének nézik. Azt is hozzátette, hogy szerinte James Dolan eladná a klubot, amennyiben megfelelő ajánlatot kapna érte.

Akkor még egy kis üzlet: a Charlotte Hornets tulajdonosa és minden idők legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan zsinórban másodjára került fel a Forbes éves "Milliárdosok" listájára - Jordan tavaly az 1741. volt, idén viszont 1.14 milliárd dolláros becsült vagyonával az 1577., és ő az egyetlen volt vagy jelenlegi sportoló a listán. A Hornets franchise-ban birtokolt 90%-os részesedését 500 millió dollárra becsüli a Forbes - 175 millió dollárért szállt be anno a csapatba, mondhatni megérte a befektetés.

A végére pedig Kobe Bryant maradt: a Los Angeles Lakers ikonja ezúttal Denverben ajándékozott oda néhány cipőt a meccsen, viszont nem ellenfeleinek, hanem gyerekeknek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus