Hírmorzsák 2016-03-04 (10:45)

James és Steph Curry a hónap játékosai, utóbbi Kobe nyomdokaiba lépett. LeBron szerint azért ment Miamibe nemrég edzeni, mert megteheti, akkor megy, amikor akar. Myles Turner és Towns a hónap újoncai. Gentry szerint hibázott, mikor kijelentette, hogy a Pelicans már nincs versenyben a PO-ért. A Warriors a 95/96-os Bulls egyik rekordját már beállította. A Pacers kirakta Budingert, leigazolta Lawsont. Steph Curry megetette Durantet (videó). Jerami Grant 10.000 dolláros büntetést kapott. Jimmy Butler szombaton, a Rockets ellen visszatér.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James, illetve a Golden State Warriors MVP-je, Steph Curry lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton. James mindössze 8-5-öt teljesített az ohiói együttessel, de 24.8 pontot, 7.3 gólpasszt, 7.4 pattanót és 1.7 szerzett labdát átlagolt, és megszerezte első tripla-dupláját is a szezonban. Curry 9-1-es mérleghez segítette februárban a bajnokot, ami alatt 36.1 pontot átlagolt - ez 2007 márciusa és Kobe Bryant (40.4 pont) óta a legtöbb, amit bárki egy hónap alatt teljesített (minimum 10 meccs). Volt két 50 pontos mérkőzése a hónapban, emellett 7.3 gólpasszt és 5.6 pattanót hozott meccsenként, 53.6%-os triplamutatóval. Beállított egy, illetve felállított két rekordot a hármasokhoz vonatkozóan.

LeBron mással is bekerült a hírekbe a napokban - amikor hiányzott a Clevelandnél, akkor épp Miamiben járt és Dwyane Wade-del edzett együtt. James Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, egyáltalán nem érdekli, ki mit szól ehhez, azért ment Miamibe, mert megteheti. Nagyon szívesen menne Los Angelesbe is, de az jóval messzebb van, sokkal több értelme van annak, hogy délre utazzon, minthogy nyugatra. LeBron szerint időben visszaért, ő az, aki legutoljára hagyja el az edzőtermet, úgyhogy teljesen rendben van, hogy megy, amikor akar.

James aztán twitterre kiírta, hogy nagyon jó érzés, mikor a barátaival van az ember, akik az élet minden területébe hasonló energiákat fektetnek, mint ő. Rákérdeztek, hogy itt mire gondolt, amire annyit írt, hogy szerinte teljesen rendben van, ha valaki hibázik, mert mindenki követ el bakikat. Együtt kell élni ezekkel és következményeikkel, és azokkal kell lenni, akik bármi áron megvédik az embert. LeBron azt mondta, hogy ezeknek a mondatoknak semmi köze nincs a Cavshez vagy a jelenlegi csapattársaihoz.

James és Curry mellett a hónap újoncait is díjazták, akik ezúttal az Indiana Pacers centere, Myles Turner, illetve a Minnesota Timberwolves magasembere, Karl-Anthony Towns lettek. Turner 13.4 pontot, 6.6 pattanót és 29.8 percet átlagolt - mindegyikkel harmadik volt keleten -, illetve 51%-kal dobott a mezőnyből, amivel második volt a keleti első évesek között. Két dupla-duplát jegyzett és 9-szer dobott zsinórban legalább 10 pontot. Towns negyedjére lett a hónap újonca (mindig ő nyert eddig ebben a szezonban), vezette az összes első évest pontokban (21.1), lepattanókban (11.8) és játszott percekben is (34.6), blokkokban (1.64) és mezőnymutatóban (53%) pedig harmadik volt. 11 meccsből 9-szer dupla-duplázott, volt 30/15-ös, 35/11-es és 26/17-es meccse is.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry a legutóbbi találkozójukat követően kijelentette, hogy nincs esélyük a rájátszásra - jelenleg 6 meccsre vannak a nyugati 8. helytől. Craig Sager jelentette a ma hajnali Pelicans-Spurs meccsen, hogy a tréner elnézést kért Dell Demps GM-től, majd Gentry Justin Verriernek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy eluralkodtak rajta az érzelmei, nem kellett volna ezt mondania. Nagyon ideges volt még - épp ezért jó, hogy szokott egy kicsit várni, míg beszél a médiával a meccsek után, de néha ez sem elég ahhoz, hogy lecsillapodjon. Az utolsó két vereségük nagyon fájó volt Gentry szerint. Jól játszanak az All-Star szünet óta, próbálnak egy hosszabb győzelmi sorozatot felépíteni, és ezzel kicsit elkapni a fonalat, mert bármi is történt eddig, még nincsenek annyira lemaradva a PO-helyektől.

Térjünk rá a nap statisztikájára: a Golden State Warriors beállította a Chicago Bulls 44 meccses hazai győzelmi sorozatát. Steph Curry azt nyilatkozta, hogy nagy elismerés ez számukra, a szakmai stáb, illetve a szurkolók számára is, hiszen utóbbiak teremtenek olyan hangulatot minden egyes mérkőzésen az Oracle Arenában, hogy ténylegesen élvezhetik a hazai pálya előnyét. A Warriors egyébként 55-5-tel áll jelenleg, ami természetesen a legjobb mutató a liga történetében az első 60 mérkőzést nézve - 17-5-öt kell teljesíteniük, hogy beállítsák a Bulls 72-10-es csúcsát, ez most már több mint reális.

A Warriorsról térjünk át a sérültekre, illetve ezúttal inkább a felépülőkre, hiszen Curry (boka) és Andre Iguodala (combhajlító) is visszatért a bajnoknál ma hajnalban, de Rudy Gay (váll) is megtette ugyanezt a Sacramento Kingsnél. Vincent Goodwill (CSN Chicago) úgy tudja, hogy Jimmy Butler rehabja olyan jól halad, hogy szombat este, a Houston Rockets ellen már játszhat is a swingman, aki egy hónapja dőlt ki térdsérüléssel, és elvileg pénteken már a csapattal edzhet.

A Philadelphia Sixersnél Jerami Grantnek nincs jó hete - egyrészt bekerült a Shaqtin' A Foolba, másrészt a liga 10.000 dolláros büntetést szabott ki rá, amiért egy vizes flakont dobott a nézők közé a Washington Wizards elleni összecsapáson.

Tegnap este Sean Deveney (Sporting News) jelentette, hogy az Indiana Pacers megegyezett Chase Budingerrel, Larry Birdék kivásárolták a kiscsatárt 5 millió dolláros, lejáró szerződéséből. Budinger így nem játszhat a PO-ban más csapatban, hiszen március 1. után tették ki a keretből, de a hírek szerint ez nem lényeges momentum a történetben - Candace Buckner (Indianapolis Star) értesülései szerint a Phoenix Suns a legesélyesebb Budinger leigazolására. Nem volt véletlen a Pacers döntése, ugyanis Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az Indiana leigazolta Ty Lawsont, aki George Hill cseréje lesz az idény hátralévő részében.

Steph Curryvel kezdtünk és vele is fejezzük be a ma délelőtti morzsát: ezért nem lehet "csak úgy" levédekezni, hogy kimegy rá az ember a hármasvonalra. Az áldozat Kevin Durant:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus