Hírmorzsák 2016-03-05 (11:15)

A Timberwolves felajánlotta Rubiót és a védett 2016-os első köröst Middletonért, a Bucks nemet mondott. Kevin Martin a Spurshöz, Nazr Mohammed a Thunderhez szerződött. DeRozan új NBA rekordot állított fel. Silver szerint Curry minden korszakban nagy játékos lenne, szerinte nem téma egyelőre az, hogy hátrébb vigyék a triplavonalat. Draymond Green szerint nagyon is reális lehetőség, hogy idén már nem veszítenek otthon meccset. Steve Kerr szerint a kellő pihentetés fontosabb lesz, mint a 72-10 megdöntése. Granger szerint a Heat játékosai a 2012-es PO-ban meg akarták verni Stephensont. Steve Nash eljegyezte barátnőjét. Baron Davis 2012 után visszatért (videó). Ginobili valószínűleg ma este újra játszik. Sérültlista: Bryant (váll), Clarkson (térd), Noel (térd), Okafor (sípcsont), Oladipo (hát), CJ Miles (vádli).

Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Minnesota Timberwolves megkereste a Milwaukee Bucksot a deadline előtt, és felajánlották Ricky Rubiót, valamint egy védett 2016-os első köröst Khris Middletonért, a wisconsini alakulat azonban nemet mondott. A Timberwolves minden tőle telhetőt megtett Middletonért, de a hírek szerint a Milwaukee csak Michael Carter-Williamstől volt hajlandó megválni, ő viszont a Minnesotának nem kellett.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a San Antonio Spurs megegyezett Kevin Martinnal - a dobóhátvédet a hét elején vásárolta ki a Timberwolves. Pletykálták már, hogy Martinra Gregg Popovich-ék a legesélyesebbek, de azt egyelőre nem tudni, kit tesznek ki a keretből, hogy beférjen a veterán játékos. Martin Andre Miller után a második tapasztalt kosaras, akit a kivásárlása után megszerzett a Spurs, ráadásul Miller is a Timberwolvestól érkezett.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint az Oklahoma City Thunder a szezon végéig leszerződik Nazr Mohammeddel. A center 2010 és 2012 között két idényben is szerepelt már az együttesnél, 2012-ben pedig döntőt játszott a Thunderrel csereötösként. Mohammed az előző három szezont a Chicago Bullsnál töltötte, idén azonban még nem igazolta le senki - folyamatosan edzett, várva a lehetőséget, és most úgy tűnik, kap is még szerepet a ligában.

A nap statisztikáját a Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan szállította, aki 24 büntetőt dobott be zsinórban a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni találkozón, ez új NBA-rekord.

A liga komisszárja, Adam Silver tegnap a CSN SportsTalk Live műsorának vendége volt, ahol több dologról beszélt. Szerinte felismeri az ember, amikor az igazi nagyságokkal találkozik, mert teljesen egyedi a hozzáállásuk. Mindenki tudja, hogy Michael Jordan bármelyik korszakban nagy játékos lett volna, ahogy szerinte Steph Curry akkor is a legnagyobbak közé tartozna, ha korábban játszott volna, Bill Russell pedig akkor is bajnoki címeket nyerne, ha most lenne a karrierje. Silver azt is elmondta, hogy egyelőre szerinte nem túl komoly téma, hogy hátrébb vigyék a triplavonalat - a versenybizottságban szó sem esett erről, ahogy a Board of Governorsnál sem, márpedig a tulajdonosoknak kell megszavazniuk a változtatást, úgyhogy szerinte egyelőre ez nem aktuális téma.

Ha már Curry, akkor a Warriorshöz kapcsolódik még két dolog. Egyrészt Draymond Green Scott Howard-Coopernek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyon is elképzelhető, hogy ebben az idényben egyáltalán nem veszítenek mérkőzést hazai pályán. Másrészt Steve Kerr vezetőedző Marc J. Spearsnek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, pihentetni fogják a játékosaikat, ha ere van szükségük - ez a fontosabb, nem a 72-10-es rekord megdöntése.

Az Indiana Pacers egykori sztárja, Danny Granger érdekes történetet mesélt - állítása szerint a Miami Heat több játékosa megpróbálta megverni Lance Stephensont a 2012-es PO második körének harmadik meccse után. Granger a Sirius XM NBA Radio adásában azt mondta, hogy Chris Andersen, Juwan Howard és Udonis Haslem a meccs utáni szünnapon Stephensont keresték az öltözőben, és a biztonságiak állták útját a nagyobb balhénak - Granger egyébként valószínűleg nem emlékszik pontosan a részletekre, mert Andersen csak ezt követően lett a Heat játékosa. Állítólag LeBron Jamest akarták védeni Haslemék, mert Stephenson olyan dolgot tett, ami tiszteletlenség volt a sztár irányába - a fülbefújás csak később jött.

A sérültlistát két Lakers-játékossal kezdjük: Kobe Bryant a jobb válla miatt nem játszott az Atlanta Hawks elleni találkozón, de Jordan Clarkson sem léphetett pályára, neki a bal térdével vannak gondok. Az Orlando Magicnél visszatért ugyan Evan Fournier jobb csuklósérüléséből, de Victor Oladipo nem tudta vállalni a játékot ma hajnalban, a Phoenix Suns ellen, mert fáj a háta. A Philadelphia Sixersnél Jahlil Okafor mellett Nerlens Noel sem játszott a Miami Heat ellen - előbbi továbbra is a sípcsontjával bajlódik, utóbbi jobb térde pedig csütörtök hajnalban, a Charlotte Hornets ellen sérült meg. A Hornets elleni ma hajnali mérkőzést az Indiana Pacers swingmanje, CJ Miles hagyta ki vádlihúzódása miatt. A San Antonio Spursnél Manu Ginobili ma este valószínűleg játszani fog, ezt a csapat jelentette be. 

Egy kicsit könnyedebb téma: Steve Nash tegnap megkérte barátnője, Lilla Frederick kezét, aki igent is mondott, a kanadai zseni tehát házasodni fog.

A végére pedig Baron Davis maradt, aki tegnap este bemutatkozott a D-Ligában, a Delaware 87-ersnél - 19 perc alatt 8 pontot, 4 gólpasszt és 3 szerzett labdát jegyzett. A 2012 után ismét tétmeccset játszó B-Diddy a találkozó után azt mondta, "túléltem".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus