Hírmorzsák 2016-03-06 (10:45)

Chris Paul szerint Blake Griffin nélkül nincs esélyük a bajnoki címre. Ha nem jut PO-ba a Wizards, Randy Wittmant menesztik. Whiteside szeretne franchise player lenni, de nem egy gyenge csapatnál. Lue szerint bejött a Cavs smallballja a Wizards ellen, a továbbiakban is fognak ezzel kísérletezni. LeBron szerint itt volt az idő alacsonyabb szerkezetre váltásra. James és Irving szerint fontos lenne, hogy legyen egy igazi kemény gyerek a csapatukban, de jelenleg nincs. Budingert kitette a Pacers, a Sunshoz ír alá, a Phoenix Sonny Weemst tette szabadlistára. Anthony Brown legalább 4 hetet kihagy fáradásos törés miatt (jobb lábfej). További sérült lista: Eric Gordon (gyűrűsujj), Porzingis (láb), Beal (medencecsont). Justin Harper még 10 napra a Pistonsnál.

Scott Howard-Cooper (nba.com) kérdezett rá a Los Angeles Clippers irányítójánál, Chris Paulnál arra, hogy mi volt a helyzet az utolsó két hónapban, amikor Blake Griffin nélkül javultak a statisztikái és DeAndre Jordan játéka is. Paul azt válaszolta a felvetésre, hogy Griffin nélkül nincs esélyük a bajnoki címre, márpedig ez az egyetlen céljuk. Azt is megkérdezte Cooper, hogy nem aggódik-e amiatt, hogy az erőcsatár túl későn tér vissza, így nem lesz elég idejük arra, hogy ritmusba lendüljenek a rájátszás előtt. Paul azt mondta erre, hogy az sem érdekli, ha a PO előtt egy nappal tér vissza Griffin - ezt követően elismételte, bajnoki címet akarnak nyerni, a magasember nélkül pedig nincs végső siker számukra.

J. Michael (CSN Mid-Atlantic) információi szerint Randy Wittman napjai meg vannak számlálva a Washington Wizards élén, és amennyiben a fővárosiak nem jutnak be a PO-ba, úgy meneszteni fogják a nyáron a vezetőedzőt - a Washington jelenleg 10. keleten, de csak 1.5 meccs a hátrányuk a 8. Chicago Bullsszal szemben.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside Ira Windermannel (South Florida Sun-Sentinel) beszélgetett arról, hogy egy csapat franchise playere lehet-e a jövőben. Whiteisde azt mondta erre, hogy természetesen nagyon jó lenne, sok mindenki akar ilyen szintre jutni, de mindennél fontosabb számára a győzelem. Nem akar egy gyenge csapat első számú játékosa lenni, egy nyerő csapat arca viszont igen. Azt is hozzátette, hogy Miamibe sokkal könnyebb odacsábítani az embereket, mint más együtteshez. Szerinte érdekes nyár elé néz, mert egyáltalán nem biztos, hogy júliusban is úgy gondolkodik majd, ahogy most. Elképzelhető, hogy másképp tekint majd a dolgokra, mert azóta is sokat változott a nézőpontja, mióta először a ligába került.

A Cleveland Cavaliers a Washington Wizards legyőzésekor smallballt játszott Kevin Love pihentetése miatt - Iman Shumpert került be a kezdőbe és LeBron James ment négyes posztra. Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer), hogy szerinte jól játszottak, hittek abban, hogy működni fog ez a dolog. LeBron jó munkát végzett, lepattanó után nehezen értek vissza vele a négyesek, de az elzárásokat is folyamatosan adta James a csapattársainak. Védekezésben rendszeresen tudtak váltani, egy-egyekre tudták kényszeríteni ellenfelüket. Bár Love-val vissza fog térni a tradicionális felállás, továbbra is kísérletezni fognak a smallball-lal, mert Lue szerint ezzel még veszélyesebbek tudnak lenni, és a keret úgy van felépítve, hogy mindkét "formációban" tudnak játszani.

LeBron Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt mondta, hogy ez a megfelelő időpont arra, hogy kipróbálják az alacsonyabb szerkezetet - korábban a Miami Heatnél játszott már négyes poszton, és kifejezetten jól is ment neki a játék erőcsatárként. James szerint a támadójátékuk sokkal gyorsabb és talán pontosabb is azzal, ha ő játszik négyest, jóval több elzárást ad felállt védelmek ellen, ami rendben is van. Tudja, hogy üres helyzeteket tud teremteni másoknak így is, vagy ha két védőt küldenek a labdás emberre, akkor ő maga is megcsinálja a helyzetet, mint egy irányító.

Pár napja az előbb említett Chris Haynes által felmerült, hogy a Cavs játékosai ki voltak akadva, hogy Kendrick Perkinst nem igazolta újra az együttes. LeBron arról beszélt Haynesnek, hogy nincs egy igazán kemény gyerek a csapatukban, pedig ez létfontosságú lenne - Chris Andersenék, Udonis Haslemék után tudja, mennyit számít ez. Perkinsnek fontos szerepe volt az együttesnél az előző idényben akkor is, ha csak keveset játszott, az öltözőben számított igazán a jelenléte. Kyrie Irving szerint kellene legalább egy hasonló stílusú játékos, aki ráadásul tudja, milyen bajnoknak lenni. Abban nem biztos, hogy akartak ilyet szerezni, de minden bajnokcsapatban van egy ilyen kosaras, akit be tudnak küldeni a pályára, ha szükség van a keménységére. Irving szerint például a tavalyi, Boston Celtics elleni széria nagyban megváltozott csak attól, hogy Perkins pályára lépett

A Detroit Pistons egy második 10 napos szerződést adott Justin Harpernek - az első 10 nap során 3 meccsen 7.5 percet, 3.3 pontot és 0.3 pattanót átlagolt.

Tegnap hivatalosan is kitette keretéből az Indiana Pacers Chase Budingert - tegnap hajnalban még játszott a kiscsatár, most azonban már nem a Pacers játékosa. Ahogy azt lehetett hallani már korábban, a Phoenix Sunshoz fog szerződni a kiscsatár, amit lekerült a szabadlistáról 2 nap után, az arizonai alakulat pedig waiverre tette ennek érdekében Sonny Weemst.

A Los Angeles Lakersnél Anthony Brownnak jó eséllyel véget ért a szezonja - a csapat bejelentette, hogy az újonc swingman legalább 4 hetet kihagy, mivel fáradásos törésre utaló jeleket fedeztek fel a jobb lábfejében. Mivel az aranysárga-lilák PO-ba nem fognak jutni, az alapszakasz pedig nagyjából 5 hét múlva befejeződik, valószínűleg nem látjuk már a pályán Brownt ebben az idényben. A New Orleans Pelicansnél Eric Gordon megsérült a Utah Jazz elleni találkozón - ugyanaz a gyűrűsujja tört el megint, amelyik miatt 16 meccset már kihagyott a szezonban. A Washington Wizardsnál Bradley Beal medencecsontjával van gond, emiatt idő előtt fejezte be az Indiana Pacers elleni, ma hajnali mérkőzést. A New York Knicksnél pedig Kristaps Porzingis a bal lába miatt nem játszott - egyelőre annyit tudni nála, hogy a röntgen negatív lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus