Hírmorzsák 2016-03-06 (21:00)

LeBron már 14. a pontlistán, miután megelőzte Duncant, Jordan és Abdul-Jabbar örökébe lépett, de egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy biztosan marad a Cavsnél. Eric Gordon idényének jó eséllyel vége. Kobe játszik ma este - azt mondta Currynek, hogy írjanak történelmet. Curry szerint esélytelen, hogy eléri vagy megdönti egyszer Bryant 81 pontos csúcsát. Dwight Howard mutatta az utat E'Twaun Moore-nak, merre nem védekezik senki a Rocketstől (videó). Andre Drummondot is visszanyomta a New York-i gyűrű (videó). Clarkson pályára lép ma, Iguodala nem, Oladipo holnap visszatér. A Lakers "Kobe-zoknikban" lép ma pályára.

Az esti híreket LeBron Jamesszel kezdjük, mivel a napi statisztikák hozzá tartoznak. Ma hajnalban megelőzte Tim Duncant az örökranglistán, a Cleveland Cavaliers sztárja már a 14. legtöbb pontot szerezte a liga történetében. James azt nyilatkozta, hogy Duncan minden idők legjobb erőcsatára és egyik legjobb játékosa. Rengeteg alkalommal és sokféleképpen kapcsolódott karrierjük még akkor is, ha a San Antonio Spurs ikonja néhány évvel idősebb nála. James (2007. január 6-a óta) 700. alapszakasz mérkőzését játszotta zsinórban, amelyen elérte a 10 pontot - a harmadik ilyen játékos a liga történetében Kareem Abdul-Jabbar (787) és Michael Jordan (866) után.

Másrészt azzal is a hírek középpontjába került LeBron, hogy ezúttal róla beszélt Stephen A. Smith (ESPN) az ESPN Radio "Jorge & Izzy" című műsorában. Smith elmondása szerint a Jameshez közeli emberek folyamatosan azt mondogatják neki: egyáltalán ne higgye azt senki, hogy LeBron csapdába esett Clevelandben csak azért, mert vissszatért egykori csapatához. Smith ezektől a bizonyos emberektől úgy tudja, újra elhagyja a klubot a sztár, ha úgy érzi, biztosra veszik a maradását, ha beleállítják a földbe, annyit játszatják, illetve ha rosszul használják. Smith hozzátette a First Take-ben, hogy James sosem mondta azt, hogy a Cavsből fog visszavonulni, de nem hiszi, hogy elhagyná a csapatot azelőtt, hogy bajnoki címet nyerne velük - kivéve ha reménytelen lesz a helyzet, vagy történik valami közte és Dan Gilbert tulajdonos között.

Az Orlando Magic dobóhátvédje, Victor Oladipo tegnap már edzett, úgyhogy a csapat bejelentette, hogy a játékos holnap este, a Golden State Warriors ellen visszatér - pár nappal ezelőtt sérült meg a háta. A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon közben lehet, hogy befejezte a szezont - mint arról reggel írtunk, ugyanazt a gyűrűsujját törte el, amit ebben az idényben már egyszer, és akkor 16 mérkőzést kellett kihagynia. Alvin Gentry vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nagyon szerencsétlen dolog ez, mert Gordon rengeteget dolgozott azért, hogy újra játszhasson. Jól játszott, de könnyen elképzelhető, hogy 6-8 hetet kell kihagynia, akkor pedig befejezte erre az idényre - hozzátette a tréner, hogy egyelőre ő is csak spekulál ezzel a 1.5-2 hónappal. A Warriorsnél ma este, a Los Angeles Lakers ellen Andre Iguodala nem lép pályára combhajlítója miatt.

Ehhez a meccshez tartozik, hogy az aranysárga-lila alakulat idén, tehát Kobe Bryant pályafutása során utoljára találkozik a Warriorsszel ma este - Byron Scott vezetőedző azt nyilatkozta, hogy megpróbálkozik a játékkal Bryant vállsérülése ellenére is, Jordan Clarkson pedig szintén visszatér bal lábsérülését követően. A találkozó előtt Kobe azt mondta Steph Currynek, amit Michael Jordan is mondott az All-Star gálán Klay Thompsonnak: idén történelmet kell írniuk. Közben Curryt Bryanttel kapcsolatban kérdezték arról, hogy szerinte eléri vagy túlszárnyalja-e valaha a 81 pontos határt. A Warriors MVP-je azt mondta erre Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy kizárt dolog, nem véletlen, hogy az emberek mind a mai napig annyit beszélnek arról a teljesítményről, annyira különleges volt. Egy érdekes statisztika: Kobe a Warriors ellen átlagolta a legtöbb pontot (27.3) karrierje során.

A Houston Rocketsnek van gondja a védekezéssel, ezt az alábbi jelenet is bizonyítja: Dwight Howard mutatja az utat E'Twaun Moore-nak a ma hajnali, Chicago Bulls elleni találkozón:

Az a bizonyos gyűrű, ami Carmelo Anthonynak Shaqtin' A Fool tagságot ért a héten, most Andre Drummondot is visszanyomta:

A végére a Lakers maradt - ezekben a zoknikban fognak pályára lépni a bajnok ellen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus