Hírmorzsák 2016-03-07 (10:30)

Történelmi meccsként indult a Lakers-Warriors, minden idők legnagyobb meglepetése lett belőle, a Golden State újabb triplalistára írta fel magát. Kerr szerint azt kapták, amit megérdemeltek. Kobe szerint elérhető a 81 pont, csak el kell hinni, hogy lehetséges - Walton szerint Curry képes lenne arra, hogy ennyit dobjon egy meccsen, de nem reális. Kobe aláírt mezt adott Klay Thompsonnak búcsúajándékul. Kawhi Leonard profi pályafutása elején több lehetőséget akart, de sosem kételkedett képességeiben. Bosh együtt edz a Heat szakmai stábjával. Antetokounmpo 4 labdaleütésből ér el egyik alapvonaltól a másikig (videó). Harden védekezése továbbra sem létezik (videó). Reggie Jackson hiába várt SVG pacsijára (videó). A kabalák "távolugrása" rossz véget ért (videó).

Tegnap este történelmet írt a Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers - soha korábban nem fordult még elő, hogy 50 mérkőzés után egy 90% fölött és egy 20% alatt álló együttes találkozzon, ez történt most meg a Lakers (19%) és a Warriors (91.7%) főszereplésével. Ennek megfelelően természetesen minden idők legnagyobb meglepetése volt a tegnap esti aranysárga-lila siker, és a fogadóirodák is ezt támasztották alá - 23 éve nem volt ekkora favorit a vendégcsapat, mint most, -18 volt a hendicap a bajnokra.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr a találkozó után ironikusan azt nyilatkozta, hogy jó móka volt ez. Szerinte nagyon könnyű megmagyarázni, mi történt: ez az NBA, és ha valaki nem áll készen a mérkőzésre, akkor bármi megtörténhet, ők pedig láthatóan valahol máshol jártak. Kerr hozzátette, hogy azt kapták, amit megérdemeltek. A csapat irányítója, Steph Curry annyit mondott, hogy végig nagyon gyengén játszottak, és ez tipikusan olyan nap volt, amit szeretnének minél inkább elkerülni. A Warriors egyébként 4/30 volt a triplavonalon túlról - minden idők (valószínűleg) legjobb tripladobó csapata minden idők negyedik legrosszabb százalékát hozta ezzel.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Curry azt nyilatkozta egy újságírói felvetésre, hogy kizárt dolog, hogy el tudja érni Kobe Bryant 81 pontját. A Lakers ikonja Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt mondta, hogy szerinte csak el kell hinni, hogy ez lehetséges. A Warriors segédedzője, Bryant egykori csapattársa, Luke Walton annyit mondott, hogy Curry elég tehetséges ahhoz, hogy a lehetőség meglegyen benne, de nem reális a dolog, mert ha valamelyik együttes ellen kiütéses győzelmet aratnak, akkor a mérkőzés végén már pihentetik az MVP-t.

A tegnap esti meccs után egyébként Kobe Klay Thompsonnak adta aláírt, mérkőzésen viselt mezét az alábbi szöveggel: "Klay, jó volt látni, ahogyan az a játékos lesz belőled, aki jelenleg vagy. Csak így tovább, Kobe Bryant.". Thompsonnak különösen sokat jelenhetett ez a búcsúajándék, hiszen Bryant volt a példaképe gyerekkorában.

A San Antonio Spurs jelene és jövője, Kawhi Leonard Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett. A kiscsatár elmondta, hogy úgy érezte, nem nagyon figyelnek rá, mert nem járt nagynevű, igazán kiemelkedő egyetemre, de már a középiskola óta úgy gondolta, hogy All-Star lehet, ha be tud kerülni az NBA-be. Nagy szerencsének érzi, hogy Gregg Popovich irányítása alatt játszhat - a csapat látta, mennyire keményen dolgozik, ezért egyre többet van a kezében a labda, egyre többször szerezhet pontot. Korábban is boldog volt a sikerek miatt, de saját bevallása szerint kicsit önző is volt, szeretett volna többet tenni a Spursért. Mindig is olyan ember volt azonban, aki az adott körülményekből próbálta kihozni a legtöbbet, úgyhogy bármilyen szerepet osztottak rá, abban akart a lehető legjobb lenni.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) azt nyilatkozta, hogy Chris Bosh a szakmai stábbal együtt dolgozik - a csapattal nem, de az edzőkkel igen. Spoelstra szerint Bosh továbbra is be van vonva a mindennapos dolgokba, és nagyon jó hangulatban van - bár utóbbi nem meglepő vele kapcsolatban. Az erőcsatár szombaton tett ki egy fotót instagramjára, amely mellé azt írta, hogy jó volt ma az edzés, majd egy válaszban azt írta, nagyszerűen érzi magát. Azt továbbra sem tudni, mennyit kell pontosan kihagynia, mikor térhet vissza, ezt a ma hajnali meccs előtt mondta el a csapat szóvivője.

A Milwaukee Bucks görög reménységének, Giannis Antetokounmpónak 4 labdaleütés kell alapvonaltól alapvonalig... hogy a végén még Serge Ibakát is áthúzza. Antetokounmpo egyébként 7 mérkőzés alatt a 3. tripla-dupláját hozta - mondhatni formába lendült.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden támadásban egészen parádés volt ma hajnalban, a Toronto Raptors ellen, védekezésben azonban...

A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson pacsit akart edzőjétől, Stan Van Gundytól. Hiába.

A végére pedig a Miami Heat maradt, illetve a kabalák, akiknek ezt nem kellett volna erőltetni két ember szerint sem:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus