Hírmorzsák 2016-03-08 (10:30)

Melo szeretne nagyobb részt vállalni a szabadügynökök meggyőzésében, Rajon Rondónál már próbálkozik is. Billups szerint top irányító nem megy a Knicksbe a Triangle miatt. Ha nem jut döntőbe a Thunder, Durant távozik a nyáron (?). LeBron már a 13. a pontlistán. A Warriors újabb történelmet írt, Steph Curry soha nem látott magasságokban. James és Kawhi Leonard lettek a hét játékosai. Smartot 15.000 dollárra büntette a liga. Bogut tudta, mi következik Curry triplakísérlete után (videó). Jimmy Butler térde megint fáj. Beal legalább 3 meccset kihagy medencecsont-sérülése miatt, Conley még legalább egyet a lábfeje miatt. További sérültlista: Parker (lábujj), Lawson (lábfej), Vucsevics (ágyék). Blatt is szóba kerülhet a Knicksnél a nyáron. Weemst lehívta waiverről a Sixers, Woodot tették ki a keretből. A Suns leigazolta Alan Williamst.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, szeretne nagyobb részt vállalni nyáron a szabadügynökök meggyőzéséből, és el is kezdett már Rajon Rondo mellett kampányolni. Melo azt nyilatkozta, hogy nem szeretne tamperinget elkövetni, vagy semmi hasonlót, de hallotta, hogy Rondo úgy gondolja, nem illene a Triangle támadási rendszerbe, pedig szerinte tökéletes lenne az irányító náluk is. Melo szerint félreértés van a Triangle-lel kapcsolatban - a támadásaik jó része a betörésekre épül, úgyhogy tudnák használni Rondót is.

Gyorsindításoknál is lényeges a minél magasabb tempó, de egyébként is fontos, hogy bejussanak a festékbe, helyzetet kell teremteni magának, másoknak, a magasembereknek. Szerinte az irányítók többségének nagyon feküdne a Triangle, főleg azoknak, akik jól bontanak védelmet. Melo szerint nincs más választása, ha szeretné, hogy jobb csapat legyenek, csak az, ha ő is belevonja magát a nyári eseményekbe, és megpróbálja meggyőzni a kinézett játékosokat, hogy igazoljanak hozzájuk. Szerinte lényeges lehet az ő szerepvállalása, mert a szabadügynökök az ő szemszögéből is láthatják a dolgokat, nemcsak külső szemlélőként vagy az edzők, GM-ek nézőpontjából.

Van, aki nem ért egyet Melóval - volt csapattársa, Chauncey Billups Marc Bermannek (New York Post) adott telefoninterjút, amelyben elmondta, ha ő szabadügynök lenne és a liga egyik legjobb irányítója, nem akarna a Triangle-ben játszani. Billups szerint túlságosan kötött az a rendszer, több szabadságra van szüksége egy játékmesternek, több elzárás-leválás játékra. Szerinte hasznos lenne, ha kicsit nyitottabb lenne a Knicks és távolodna a Triangle-től, mert csak így szerezhetnek jó irányítót.

Az is Knickshez tartozik, hogy Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a csapat GM-je, Steve Mills David Blattet próbálhatja majd erőltetni a vezetőedzői posztra - mint ismert, Blattet januárban menesztette a Cleveland Cavaliers, és Millsszel csapattársak voltak a Princetonon. Az már egyébként köztudott, hogy Blatt azért nem a legesélyesebb jelölt, hiszen Phil Jackson elnök majd a saját emberei közül akar leginkább kinevezni valakit, a mostani ideiglenes trénert, Kurt Rambist, Brian Shaw-t vagy Luke Waltont.

Waltonról térjünk át a napi statisztikákra: a Golden State Warriors újabb csúcsot döntött ma hajnalban, miután zsinórban 45. győzelmüket szerezték meg hazai pályán - az 1995/96-os Chicago Bulls 44-nél megállt, az volt a leghosszabb ilyen jellegű streak eddig. Steph Curry 300. tripláját is bedobta a szezonban - természetesen ő érte el először ezt a határt egy idényen belül, hiszen saját csúcsát nemrég döntötte meg. Curry egyébként annyit mondott a sorozatban 45. hazai siker után, hogy nagy dolog ez, hiszen ennyi ideig még egyetlen csapat sem védte meg a hazai pályáját, és hozzátette azt is, hogy a 72-10 megdöntése továbbra is elérhető közelségben van hozzájuk.

A Cleveland Cavaliers kiscsatára, LeBron James és a San Antonio Spurs játékosa, Kawhi Leonard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. LeBron 3-0-s héthez segítette hozzá a Cavst, mialatt 26.7 pontot, 9.7 pattanót, 6.3 gólpasszt és 2.33 szerzett labdát átlagolt. Leonard szintén tökéletes, 3-0-s hetet ment a Spursszel - ez volt a nyugati konferencia egyetlen hibátlan mérlege a héten. A 2014-es döntő MVP 27.3 pontot, 10.0 pattanót, 4.7 gólpasszt és 1.7 szerzett labdát hozott a konyhára csapatának mérkőzésenként.

LeBron egyébként ma hajnalban újabb embert ugrott át az All-Time listán, már a 13. 26.406 pontjával, John Havliceket előzte meg - a 12. Dominique Wilkins is meglesz lesz neki nem sokára, hiszen 262 pont választja el őket egymástól, a 11. Oscar Robertsont pedig szintén ebben az alapszakaszban fogja valószínűleg lenyomni, tőle 304 pontra van.

A hét játékosai mellett még egy hivatalos bejelentés volt tegnap este a ligától: 15.000 dollárra büntették a Boston Celtics hátvédjét, Marcus Smartot, mert obszcén dolgot mutatott a New York Knicks elleni, szombat hajnali találkozón.

Az Oklahoma City Thunder körül nem csendesedik a légkör, és mivel egyre közelebb vagyunk a júliusi szabadügynökpiachoz, így ez várható a következő négy hónapban is. Most a New Orleans Pelicans play-by-play kommentátora, Joel Meyers mondta el a Sirius XM NBA Radio adásában, hogy forrásai szerint a Thundernek döntőbe kell jutnia, különben Kevin Durant távozik az együttestől a nyáron. Meyers azt is hozzátette, hogy értesülései szerint többesélyes a dolog ebben az esetben is, mert Durant "saját csapatot" szeretne, amit a Golden State-nél nem kaphat meg, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy a Warriorst választja, ha lelép Oklahoma Cityből.

Van gond a Chicago Bullsnál, Jimmy Butler térde ugyanis elkezdett fájni, miután szombat este, a Houston Rockets ellen visszatért. Jól játszott Butler, 34 percet töltött a parketten, ráadásul egy nappal a mérkőzés előtt még nagyszerűen érezte magát, de úgy tűnik, hétfőre rosszabbodott állapota. A Washington Wizardsnál Bradley Beal miatt lehet aggódni, miután szombaton a medencecsontja sérült. Annyi biztos, hogy a dobóhátvéd nem utazott el a csapat idegenbeli túrájára, és legalább három mérkőzést kénytelen lesz kihagyni. Az Orlando Magicnél Nikola Vucsevics már az All-Star szünet óta küzdött egy ágyéksérüléssel, állapota rosszabbodott, így a Warriors ellen nem is játszott.

Ma hajnalban is voltak sérülések. A San Antoniónál Tony Parker az egyik lábujja sérült meg az Indiana Pacers elleni találkozó negyedik negyedében, idő előtt fejezte be a meccset. Ugyanezen a mérkőzésen Ty Lawsonnak megsérült a lábfeje még az első félidőben - két gólpasszal és egy lepattanóval mutatkozott be az irányító új kenyéradójánál. A Memphis Grizzliesnél Mike Conley nemcsak ma hajnalban nem játszott a Cleveland ellen, hanem a következő találkozón sem léphet pályára, mert fáj a bal lábfeje - 3-5 napon belül vizsgálják majd újra.

A Philadelphia Sixers lehívta waiverről Sonny Weemst - mint ismert, a swingmant a Phoenix Suns tette szabadlistára, hogy le tudják igazolni Chase Budingert, ha utóbbi szabadon igazolhatóvá válik. Weems idén 36 mérkőzésen szerepelt az arizonai alakulatnál, ahol 12 perc alatt 3 pontot átlagolt. A Philly Christian Woodot tette ki keretéből, hogy legyen helyük Weemst behúzni, és a lényeg nem is Weems játéktudása, hanem az, hogy szerződésével a minimum fizetési határ fölé kerül a csapat. A Phoenix is lépett, ők 10 napos kontraktust kötöttek Alan Williamsszel, aki a tavalyi drafton nem kelt el, viszont a kínai liga legjobb lepattanózója volt.

A végére pedig ezúttal Andrew Bogut maradt, aki nem fecsérelte az idejét a támadópattanóra felkészülésre, mikor látta, hogy Curry dobja az üres hármast:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus