Hírmorzsák 2016-03-08 (20:45)

LeBron és Irving között nincs kémia a pályán belül. James szerint nem állnak készen a rájátszásra, olyan hibákat vétenek, amiket nem lenne szabad. Barkley szerint nem lesz bajnok idén a Warriors. 1996/97 óta nem volt annyi tripla-dupla, mint idén. Porzingisnek védekezésben fejlődnie kell, hogy ötös poszton is játszhasson, szerinte Townstól már nehéz lesz elvenni az Év Újonca díjat. Eric Gordon gyűrűsujját megműtötték, a Pelicans megkapta a Hardship Exceptiont. Jimmy Butler térde és Olynyk válla is jobb állapotban van. Budinger aláírt a Sunshoz. Jordan McRae 2017 nyaráig szerződést kapott a Cavstől. Trajan Langdon a Nets új segéd GM-je.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) játékosmegfigyelőktől és edzőktől úgy tudja, hogy LeBron James és Kyrie Irving között tényleg nincs meg a kapcsolat a pályán - az egyik scout szerint a kettejük közötti kémia egyszerűen nem létezik a mérkőzés közben. Csapatközeli források jelentették Mannixnek, hogy ettől függetlenül jóban van a két játékos - James próbálja javítani Irving kosár IQ-ját, és senki nem dolgozik többet azon, hogy közös nevezőre kerüljenek, mint LeBron.

James egyébként a Memphis Grizzlies elleni, ma hajnali zakó után érthetően nem volt boldog - elmondása szerint állhatna úgy is a média elé, hogy azt mondja, egy olyan csapatuk van, amely készen áll a rájátszásra, de nem ez a helyzet. Még mindig nagyon sokat kell tanulniuk, mert vannak olyan dolgok a pályán, amelyek egyszerűen nem történhetnének meg. LeBron úgy fogalmazott, hogy sok a pick-six-ük - az NFL-ben használják ezt a kifejezést, amikor az elvesztett labdából touchdownt, tehát azonnal 6 pontot kap egy együttes. 25 eladott labdájukból 30 pontot szerzett a Memphis - szerinte teljesen mindegy, ki ellen játszik az ember, akár a fia gyerekcsapata is lehet az ellenfél, ha ennyi eladott labdájuk van csak figyelmetlenségből, mindenki ellen kikapnak.

A nap kijelentését újfent Charles Barkley-nak köszönhetjük, aki a Golden State Warriorsről beszélt a "The Late Show with Stephen Colbert" című műsorban. Sir Charles nem meglepő módon nem a pozitív oldaláról közelítette meg a bajnokot - szerinte borzasztóan jó csapatuk van, nagyon jót tett a ligának az elmúlt másfél évben nyújtott teljesítményük, de most kijelenti, hogy nem lesznek bajnokok idén. Más kérdés, hogy Barkley ezt tavaly is elmondta, mert szerinte egy olyan csapat nem lehet a végső győztes, amely tempódobásokra építi támadójátékát.

Egy érdekes statisztika ma hajnalról: a liga tájékoztatása alapján a Chicago Bulls magasembere, Pau Gasol a szezon 50. tripla-dupláját szerezte a Milwaukee Bucks elleni találkozón. Először fordul elő 1996/97 óta, hogy az NBA-ben félszáz tripla-duplát jegyeznek fel egy idény alatt.

Két szerződtetés volt a mai napon. Egyrészt a Phoenix Suns hivatalosan is megegyezett az Indiana Pacerstől a múlt héten kitett Chase Budingerrel. Másrészt a Cleveland az idény végéig szerződést kötött Jordan McRae-vel, plusz a következő idényre csapatopciója van az együttesnek - ez nagyjából 100.000 dollárt jelent a hátvéd számára erre a szezonra, akit nemrég a Delaware 87erstől hívtak fel a D-Ligából egy 10 napos kontraktus erejéig. Első 10 napos szerződése holnap jár le egyébként, 3 mérkőzésen pedig 13 pontot dobott eddig az ohióiaknál.

A Brooklyn Netsnél a vezetőségben volt váltás - Trajan Langdon lett az új segéd GM, aki pont a Cavstől teszi át székhelyét, ott 2015 szeptemberében nevezték ki a játékosokkal kapcsolatos adminisztrációs dolgok vezetőjének. Sean Marks hivatalos nyilatkozatában azt mondta, hogy Langdont ismeri a San Antonio Spurstől, és az egykori kiváló játékos egyedi tapasztaltokat szerzett Európában és az NBA-ben is. A CSZKA Moszkva egykori sztárja 2012 és 2015 között volt játékosmegfigyelő a Spursnél, profi kosarasok (tehát nem az egyetemisták és a fiatalok) scoutolásával foglalkozott.

A New York Knicks vezetőedzője, Kurt Rambis azt szeretné, ha Kristaps Porzingis ötös poszton is játszhatna, ha smallballra váltanak, de a lettnek egyelőre gondjai vannak a centerek védésével. Porzingis Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy négyesként és ötösként is szeret játszani, de mindkét poszton meg kell tanulnia védekezni. Ha ez megvan, akkor erőcsatárként és centerként is pályára küldhetik. Porzingis azt is elmondta, hogy szerinte Karl-Anthony Townst nem nagyon lehet megverni az Év Újonca díjért folyó versenyben, kitűnően játszik szerinte a Minnesota Timberwolves centere. Az egyetlen lehetőség az maradt neki és a csapatnak is, ha bejutnak a rájátszásba, ez a fő céljuk.

A New Orleans Pelicans play-by-play kommentátora, Scott Agness jelentette, hogy Eric Gordon újra eltört gyűrűsujját ma reggel megműtötték Los Angelesben - azt továbbra sem tudni, hogy játszhat-e még ebben az idényben, de a Pelicans megkapta a Hardship Exceptiont, 15 fő fölé mehetnek keretlétszámban. A Bullsnál Bobby Portis szeme még mindig fáj egy kicsit, Jimmy Butler térde viszont sokkal jobb állapotban van - egyelőre egyikőjüknél sem tudni, hogy játszanak-e a Spurs ellen. A Boston Celticsnél Kelly Olynyk is egyre jobban érzi magát, miután részleges szakadás volt jobb vállában február második felében - a kanadai magasember elmondása szerint azért még nem tart ott, ahol szeretne, de jó irányba halad egyértelműen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus