Hírmorzsák 2016-03-09 (11:15)

Dwight Howard el fog gondolkodni a Knicksen a nyár folyamán. Melo ott szeretne lenni a riói olimpián a Team USA keretében, szerinte nem lesz probléma a térdével. Durant nem nagyon izgatta fel magát az újabb róla szóló pletyka miatt. Nagyot javult a Bucks támadójátéka, mióta Antetokounmpo irányít. Danny Ainge ajánlotta be Bob Myerst a Warriorshöz. Baron Davis 14 pontja második D-Ligás meccsén (videó). Film készül Caron Butler életéről. Eric Gordon befejezte az idényt műtétjével. Sérültlista: McLemore (gyűrűsujj), Bryant (váll), Sullinger (bőrfertőzés). Orlando Johnson a Pelicansnél, Briante Weber a Memphisnél.

Ian Begley (ESPN) Dwight Howard barátaitól úgy tudja, hogy a center a nyáron nagyon is el fog gondolkodni a New York Knicksen - bár azt nem tudni, hogy Phil Jacksonéknál egyáltalán felmerül-e a center neve, hiszen hátvédeket előbb kell szerezniük, mint ötöst, Robin Lopez pedig tavaly nyáron írt alá 4 évre.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony a Newsdaynek elmondta, szeretne ott lenni a Team USA riói keretében, hogy harmadjára is olimpiai bajnok legyen, és egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy gondjai lesznek egészségileg - műtött bal térde miatt többször is voltak problémái ebben az idényben. Melo szerint menni akar, mert nem sok ember mondhatja el magáról, hogy négy olimpián szerepelt és lehetősége volt három aranyat nyerni.

Mint arról tegnap délelőtt írtunk, Joel Meyers értesülései szerint Kevin Durant nyáron elhagyja az Oklahoma City Thundert, ha nem jutnak döntőbe idén. A kiscsatár Tim Danielsnek (Bleacher Report) annyit mondott erről mindössze, hogy semmi meglepő nem történt, a szezon ezen szakaszában ez általános, mindenki talál ki különböző pletykákat.

A Milwaukee Bucks Off Rtg-je (100 támadás alatt dobott pontok) 109.1 pont, mióta Giannis Antetokounmpo irányít, ez a liga harmadik legjobb mutatója lenne összességében - a görög 19.9 pontot, 10.9 pattanót és 7.9 gólpasszt átlagol az All-Star szünet óta. Jason Kidd vezetőedző azt mondta Jake Fischernek (Sports Illustrated), hogy jár a labda, gyorsabbak a támadásaik, így javultak a statisztikáik is. Szerinte Antetokounmpo olyan skillsettel rendelkezik, mint senki más - védelmet is tud bontani, próbálja folyamatosan fejleszteni a tempódobását, a palánknak háttal, centermozgásokból is képes dolgozni, és jól is passzol. Szerinte most érti meg játékosa, hogy nagy dolgok nem történnek egyik napról a másikra. Maga a kosaras annyit mondott, hogy tudta, amennyiben el tudja látni a feladatot, eljön ez a nap, amikor övé lesz az irányítás. Amíg Michael Carter-Williams kezdő volt, nála nem lehetett annyit a labda, mint MCW-nél, hiszen ő volt az irányító, ő volt a vezér. Most több lehetőséget kap Kiddtől, jóval többször szabhat fazont ő a támadásoknak.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) mesélt a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers kinevezéséről. Ainge elmondása szerint jóban volt a Celtics egyik akkori tulajdonosával, Joe Lacobbal - aki egyébként ma a Warriors tulaja -, sokat beszélgettek kosárlabdáról is, de ismerte Myerst is, aki többek között Kendrick Perkins és Brian Scalabrine ügynöke volt akkor. Tudta, hogy Myers ki akar szállni az ügynökösködésből, ezért felhívta Lacobot, amikor már a Golden State egyik tulajdonosa lett, és beajánlotta Myerst. Úgy érezte Ainge, hogy Myers annak ellenére is sok szemszögből látta már a ligát, hogy még elég fiatal, az ügynöki ideje alatt pedig nagyon sok mindent megtudott az NBA játékosokról és szokásaikról is, mivel rengeteg kosarasnak képviselte az érdekeit. Ainge szerint Myers legnagyobb erénye az, hogy kiegyensúlyozott, a siker sem szállt a fejébe, és érzelmileg sincsenek kilengései - ugyanolyan, mint ügynökként.

A New Orleans Pelicans kihasználja az Eric Gordon sérülése miatt kapott Hardship Exceptiont - Gordon egyébként befejezte az idényt tegnapi ujjműtétje után -, 10 napos kontraktust adnak Orlando Johnsonnak. Johnson két mérkőzésen szerepelt idén a Phoenix Sunsnál, egyébként a D-Ligában, az Austin Spursnél 29 találkozón 16.0 pont, 5.5 pattanó és 2.9 gólpassz voltak az átlagai. A Memphis Grizzliesnél Briante Weberrel kötnek 10 napos megállapodást - ő szintén a D-Ligában, a Sioux Falls Skyforce-nál 10.6 pontot, 5.3 pattanót és 4.1 gólpasszt hozott meccsenként.

Ha már szóba került Gordon sérülése, akkor folytassuk a sérültlistával, illetve a hiányzókkal. A San Antonio Spursnél Tony Parker a lábujjsérülése miatt hagyta ki a Minnesota Timberwolves elleni találkozót, Tim Duncan és Manu Ginobili viszont egyszerűen csak pihentek, semmi bajuk nincs. A Boston Celtics erőcsatárát, Jared Sullingert kórházba kellett vinni egy bőrfertőzés miatt, de már ki is engedték, Brad Stevens vezetőedző pedig reménykedik abban, hogy ma este, a Memphis Grizzlies ellen pályára léphet a magasember. Gordonhoz hasonlóan a jobb gyűrűsujját törte el a Sacramento Kings dobóhátvédje, Ben McLemore is, pont a Pelicans elleni meccsen - játéka kérdéses a Cleveland Cavaliers elleni, ma esti meccsen. A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a válla miatt nem játszott ma hajnalban, az Orlando Magic ellen.

Egy kicsit más: Caron Butler megírta önéletrajzi könyvét tavaly, a Tuff Juice-t, aminek a filmes jogait el is adták - Mark Wahlberg készít filmet Butler életéből. Mint ismert, a Sacramento Kings veterán kiscsatára drogot is árult, mielőtt elkezdett volna komolyan kosárlabdázni.

A végére pedig Baron Davis maradt, aki második D-Ligás meccsén 14 pontot dobott 21 perc alatt, a Delaware 87ers pedig 109-104-re verte az Iowa Energyt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus