Hírmorzsák 2016-03-09 (21:45)

Wojnarowski szerint LeBron biztosan nem hagyja el még egyszer a Cavst, Melo és Phil Jackson közül viszont előbbi fogja tovább húzni a Knicksnél. Draymond Green szerint a támadójátékuk miatt esett össze a védekezésük az utóbbi időben. Jimmy Butler térdét újra megvizsgálják, de elvileg nincs vele gond. Waiters öccsét megölték Philadelphiában. Brook Lopez megverte a Raptors kabaláját (videó). Alex Ovechkin és Novak Djokovic is a helyszínen látta a Lakers ma hajnali meccsét - előbbit minden idők egyik legjobb jégkorongosának tartja Kobe. A Wizards kitette Nealt, leigazolta Marcus Thorntont. A Nets második 10 napos szerződést adott Kilpatricknek. A Spurs Rasual Butlert rakta waiverre, Kevin Martin hivatalosan is aláírt hozzájuk.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) szerint egészen biztos, hogy LeBron James nem hagyja el még egyszer a Cleveland Cavalierst. Az újságírót kérdezték, hogy hol köthet ki James, ha mégis így tesz, amire azt mondta Wojnarowski, hogy becstelen lenne James ebben az esetben, márpedig ezt soha többet nem tudná magáról lemosni. Wojnarowski szerint épp ezért nem kell odafigyelni azokra a híresztelésekre, miszerint az egyéves szerződése miatt elhagyhatja a Cavst, mert LeBronnál jobban senki nem tudja, mik lennének ennek a következményei - ezért vehetik őt biztosra az ohióiak.

Wojnarowski beszélt a New York Knicksről is. Az újságíró szerint tévedés, ha valaki azt gondolja, hogy Phil Jackson kezében van a franchise sorsa, hiszen Carmelo Anthonynak no-trade vétójoga van a szerződésében - Wojnarowski szerint ezért fog Melo tovább maradni a Knicksnél, mint Jackson. A szakíró szerint az elnök sokkal nagyobb csalódást okozott a klubnak, mint a játékos - minden lehetősége megvolt arra, hogy egy top vezetőedzőt szerződtessen, de nem tudott kimozdulni a saját kis környezetéből, és már megbukott vagy még semmit nem bizonyított trénereket alkalmazott. Wojnarowski szerint ez azért van, mert Jackson világában egyetlen dolog érinthetetlen: a Triangle Offense. Melo nagyon jól fogadta Kristaps Porzingist és nemrég jelezte, hogy szeretne nagyobb részt vállalni a szabadügynökök meggyőzéséből - ez Wojnarowski szerint egyértelmű üzenet, hogy Jackson és James Dolan ne is számítson rá, hogy eltekint a vétójogától, de ha így is tesz valaha, csak nagy piacra lesz hajlandó menni

A Golden State Warriors védekezése visszaesett az utóbbi időben - az All-Star szünet óta eltelt 10 meccsen 100.4-ről 106.4-re nőtt a 100 támadásonként kapott pontjaik száma. Draymond Green Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicles) azt mondta, hogy szerinte a támadójátékuk miatt szenvednek védekezésben - nem tudnak felállni normálisan hátul, faultolnak, jönnek a büntetők és elveszítik így a ritmust. Green szerint addig nem is lesznek jobbak védekezésben, amíg nem javulnak elöl - az utóbbi 10 meccsen 112.1-ről 107.1-re csökkent a 100 támadásonként dobott pontjaik száma. Az erőcsatár úgy gondolja, hogy támadásban pocsékul játszanak (nem figyelnek oda annyira, nem olyan jó a spacing és kevesebbet jár a labda is), és leginkább ennek köszönhető az is, hogy neki nincsenek meg a dobásai. Nem fogja megcsinálni, amit Steph Curry vagy Klay Thompson, ez az ő dolguk - ő akkor vállal, ha megvannak a helyzetei, de jelenleg nincsenek.

A Chicago Bulls dobóhátvédjét, Jimmy Butlert, illetve térdét még egyszer meg fogja vizsgálni Dr. James Andrews, mielőtt újra pályára lépne a játékos. Fred Hoiberg vezetőedző KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy ez Butler ötlete volt, de mindannyian jó döntésnek tartják, hogy a világ egyik legjobb orvosa is véleményt mondjon Butler állapotáról. A Chicago csapatorvosa megvizsgálta a kosarast és sem szalagszakadást, sem törést nem talált, tegnap és ma is edzett Butler, jóval kevésbé fáj a térde, mint hétfőn, de biztosra akarnak menni, ezért jön a vizsgálat.

Három szerződéskötés történt a mai napon. Egyrészt a Washington Wizards kitette keretéből a lábsérüléssel bajlódó Gary Nealt, és leigazolták Marcus Thorntont - Bradley Beal medencesérülése miatt nagy szükségük van egy azonnali segítségre a hátvédsorba. A San Antonio Spurs szabadlistára tette Rasual Butlert, és leigazolták Kevin Martint - napok óta lehetett már erről a lépésről tudni, a kérdés csak az volt, kitől szabadulnak meg Gregg Popovichék. A Brooklyn Nets pedig második 10 napos szerződést adott Sean Kilpatricknek - a dobóhátvéd 5 meccsen 16.6 perc alatt 9.4 pontot átlagolt 50%-os triplamutatóval.

Sztárparádé volt a ma hajnali Los Angeles Lakers - Orlando Magic találkozón. A helyszínen tekintette meg a mérkőzést a tenisz világranglista vezetője, az Ausztrál Opent és korábban számos Grand Slam tornát nyerő Novak Djokovic, valamint a Washington Capitals NHL csapat orosz csillaga, Alex Ovechkin is. Utóbbi kapott egy aláírt mezt és egy pár cipőt is Bryanttől, amire azt írta Kobe, hogy "a valaha volt egyik legnagyobbnak".

Egy szomorú hír: Dion Waiters testvérét kedden megölték Philadelphiában - három különböző esetnél hat embert gyilkoltak meg a városban aznap. Waiters természetesen nem lesz a csapattal ma este, a Los Angeles Clippers elleni találkozón. A Thundernek nincsenek könnyű hetei, hiszen február elején hunyt el autóbalesetben az egyik segédedző, Monty Williams felesége, az egyik kisebbségi tulajdonos, Aubrey McClendon pedig egy hete halt meg, szintén autóbalesetben.

A végére pedig Brook Lopez maradt - ezúttal nem testvére, Robin, hanem ő nyomott le egy kabalafigurát:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus