Hírmorzsák 2016-03-10 (10:30)

LeBron megmondta a Cavsnek és Joe Johnsonnak is, hogy hajlandó állandó jelleggel négyest játszani, ha JJ aláír hozzájuk - a saját anyját is elrabolná a végső győzelemért. Westbrook Magic Johnson nyomdokain, a Lakers negatív klubrekordot állított fel. Váltás a Spurs tulajdonosi körében, de csak családon belül. Bonnert a veteránokkal ápolt jó kapcsolata miatt nem tette ki a San Antonio. George Karl torkán egy beavatkozást végeznek el ma. MWP még egy pár évet le akar húzni a ligában. Giannis arrébb rakta Amare-t, utóbbi nem volt nyugodt (videó). Június végén lesz Team USA 12 fős kerethirdetés. Sérültlista: Chalmers (lábfej), Mozgov (betegség).

Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James tudatta a csapattal és a Brooklyn Netstől kivásárolt Joe Johnsonnal is, hogy hajlandó hosszútávon is négyes poszton játszani, ha JJ aláír hozzájuk - ezt korábban nagyon nem akarta James, de mivel Johnson a Heathez írt alá, így jelentősége már nem sok van. LeBron azt nyilatkozta, hogy csak a győzelem érdekli, semmi mással nem foglalkozik. Tudta, hogy mit nyerhet a csapat egy Johnson szintű játékossal, és ha amiatt aggódott volna a swingman, hogy mennyi játékideje lett volna vagy kezdő akart volna lenni, ő lemondott volna sok mindenről.

Egy olyan játékos megszerzéséért sok mindent feladott volna, akiről tudja, hogy segíthet nekik a bajnoki cím megnyerésében, elmondása szerint a saját anyját is elrabolná a végső siker érdekében. Megkérdezték tőle, hogy a múltban is hajlandó lett volna lemondani ilyen dolgokról a sikerért, amire azt mondta, hogy erre nem tud válaszolni, de annyi biztos, hogy most megtenné. Március van, itt vannak már a célegyenesben, és ha egy olyan játékost igazolhatnak, mint Johnson, akivel előrébb tudnak lépni, akkor egyértelműen hajlandó erőcsatárként játszani. Ha JJ őket választja és kezdeni akar, plusz JR Smith-t a kezdőben akarják tartani, Kevin Love-nak ötösbe kell mennie, Tyimofej Mozgovnak és Tristan Thompsonnak a padról érkezni, neki pedig négyesben kezdeni, akkor ezt tették volna.

A nap legbrutálisabb statisztikája Russell Westbrooké, aki 25 ponttal, 20 gólpasszal és 11 pattanóval ért el ezúttal tripla-duplát - a szezon során már a 11. TD-je volt ez a hátvédnek. Utoljára 25/20/10-et ebben a felállásban Magic Johnson hozott, méghozzá több mint 27 évvel ezelőtt, 1988. november 28-án. A nap másik statisztikája a Los Angeles Lakersé - a Houston Rockets győzelmével matematikailag is elszállt minden esélyük a PO-ra. A 82 meccses alapszakasz bevezetése óta ez a legkorábbi időpont, hogy kikerültek a rájátszásért folytatott küzdelemből.

A San Antonio Spursnél egy korszaknak vége van, a tulajdonosi kör vezetője, Peter Holt ugyanis lemondott elnöki és vezérigazgatói posztjáról, helyét felesége, Julianna Hawn Holt veszi át. Peter 1996 óta látta el a két tisztséget, miután a Holt család lett a franchise többségi tulajdonosa - ezentúl a csapat érdekeit a Board of Governors üléseken is a hölgy fogja képviselni. Mint ismert, Holt vezetése alatt 5 bajnoki címet nyert az együttes, idén 53-10-zel kezdték a szezont - a klub történetében ez a legjobb nyitány -, a 30-0-s hazai mérlegük pedig a liga történetének harmadik legjobb kezdése saját parketten. Sok minden egyébként nem fog változni valószínűleg ezt követően sem.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy mint arról tegnap este volt szó, végre leigazolták Kevin Martint, Rasual Butlert tették ki a keretből. Már majdnem egy hete tudni, hogy a Minnesota Timberwolvestól elengedett dobóhátvéd Gregg Popovichékhoz fog aláírni, de a San Antonio eddig gondolkodott azon, hogy Butlert vagy Matt Bonnert tegyék ki szabadlistára azért, hogy Martin beférjen. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Bonner és a csapat veterán játékosai, főleg Tim Duncan közötti jó kapcsolat miatt döntöttek úgy, hogy a magasember maradjon a keretben - Bonner 10 idényt húzott le eddig San Antonióban.

A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl a Sacramento Bee-nek elmondta, egy beavatkozást fognak elvégezni a torkán ma - mint ismert, Karl rákos beteg volt korábban. A tréner azt mondta, hogy nem komoly a baj, de Vlade Divac elnök elmondta, hogy természetesen annyi ideig lesz távol Karl, ameddig csak kell, a lényeg, hogy felépüljön, és egy pár napig valószínűleg nem fogják tudni az eredményeket - azt egyelőre nem tudni, hogy hány mérkőzést kell kihagynia a vezetőedzőnek.

Karlról térjünk át a sérültekre, felépülőkre. A Golden State Warriorsnél Andre Iguodala visszatérhetett combhajlító-húzódását követően, ma hajnalban játszott is a Utah Jazz ellen. A Memphis Grizzliesnél újabb sérült van, Mario Chalmers jobb lábfejével elég nagy gond lehet, a játékos saját elmondása szerint hallott egy pattanást - ez általában jót nem jelent, az MRI-t ma végzik el, akkor lehet többet tudni majd, de az sem jó hír, hogy Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint tolószékkel hagyta el az arénát az irányító. A Cleveland Cavaliersnél Tyimofej Mozgov beteg, ezért nem játszott a Memphis ellen

A Los Angeles Lakersnél Metta World Peace mindössze 23 találkozón lépett pályára, ezeken 4.3 pontot dobott 29.1%-kal, Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azonban elmondta, pár évig még szeretne játszani, és szeretne a PO-ban is pályára lépni. MWP elmondása szerint tudja, hogy a gyenge produkciója miatt nem használják annyit, de fizikailag jól van, pont azért, mert nem sokat került a parkettre - ráadásul amikor kezdett, akkor szerinte jól is játszott. Úgy érzi, hogy amikor megkapta a játékperceket, akkor hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, és látni szeretné, hogy képes-e még hasznos lenni ezen a szinten is.

A Team USA GM-je, Jerry Colangelo sajtótájékoztatót tartott, amelyen több kérdésre is válaszolt a válogatottal kapcsolatban. Colangelo elmondása szerint a riói olimpiára utazó 12 fős keretet június végén fogják kihirdetni, mikor vége a szezonnak, a rájátszásnak is. A vezető szerint Blake Griffin kéztöréses esete nem lesz hatással a válogatásra, a Los Angeles Clippers erőcsatárának is van esélye bekerülni az ötkarikás játékokra utazó csapatba. Mike Krzyzewski térdműtéten fog átesni, de Colangelo elmondása szerint ez nem befolyásolja majd riói szerepvállalását, ő irányítja a válogatottat - mint ismert, utoljára, helyét Gregg Popovich veszi át a világversenyt követően.

A ma hajnali Milwaukee Bucks - Miami Heat mérkőzés paprikás hangulatban indult, Giannis Antetokounmpo azonnal jelezte Amare Stoudemire-nek, hogy nincs helye a palánk alatt, mire Amare mondta neki, hogy nyugodjon le - 10-ból 9 orvos azért valószínűleg nem a görögnek írt volna fel egy adag lazító gyógyszert...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus