Hírmorzsák 2016-03-10 (21:30)

Bosh szervezetében már nincsenek vérrögök, még mindig reménykedik benne, hogy ebben az idényben visszatérhet. Lehet, hogy Okafor befejezte a szezont (térd). Attól tart a Memphis, hogy elszakadt Chalmers Achillese. Nincs gond Jimmy Butler bal térdével. George Karl már holnap este a Kings kispadján akar ülni. Nem biztos, hogy Kobe játszik ma este. Joey Crawford visszavonult. LeBronnak rosszul esik, hogy a régi nagyok lenézik őket. Kawhi Leonard a csapatok támadójátékát is tanulmányozza. Popovich szerint "be voltak sz*rva", amikor elcserélték George Hillt Leonardre. Chris Pault eltilthatják, amiért ágyékon ütötte Durantet (videó). Elhunyt a Hall of Famer Clyde Lovelette. Nate Robinson az NFL-ben akar játszani. Jorge Gutierrezt a szezon végéig megtartja a Hornets.

Jó hírek jöttek ki Chris Bosh-ról: a Miami Heat magasembere saját közleményében leírta, hogy már nincsenek vérrögök a szervezetében, és még mindig reménykedik abban, hogy ebben az idényben visszatérhet. Egyelőre a csapat nem adott ki semmiféle tájékoztatást az álláspontjukról - az orvosok ugyan zöld utat adhattak Bosh-nak, de egyáltalán nem biztos, hogy a trénerek is megadják ezt. Bosh közleménye szerint most a csapatorvosokkal keresik a legjobb megelőző gyógymódokat, hogy ne jöjjön elő újra ez a probléma, hiszen az előző idényben a tüdejében találtak vérrögöt. Ethan J. Skolnick (Miami Herald) forrásai szerint bármilyen kisebb aggály merül fel Bosh egészségével kapcsolatban, nem fogják erőltetni, hogy újra pályára lépjen.

A Philadelphia Sixersnél pont fordítva: elképzelhető, hogy Jahlil Okafor idő előtt befejezte az idényt, jobb térdét újra meg kellett vizsgálni - február 20-a óta nem lépett pályára az újonc center. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy jó a kérdés ezzel a kapcsolatban, de kijelenteni még semmit nem akarnak, várják a vizsgálatok eredményeit. A tegnapi állapotok szerint ma elvileg már ismertek ezek az eredmények, a döntést pedig ezek fényében fogják meghozni, valószínűleg a hét végén.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Memphis Grizzliesnél attól tartanak, hogy Mario Chalmers Achillese elszakadt, de egyelőre semmi biztosat nem tudni nála sem - mint arról délelőtt írtunk már, Chalmers jobb lábfeje sérült a Cleveland Cavaliers elleni találkozón, és saját elmondása szerint hallott egy pattanást, ami pont az Achilles-szakadások ismérve. Ken Berger (CBS Sports) úgy tudja, hogy a Chicago Bulls swingmanjének, Jimmy Butlernek nincs gondja a bal térdével, Dr. James Andrews vizsgálata tehát jó eredményt hozott a chicagóiak szempontjából - ez náluk ritka, ha sérülésről van szó. A Sacramento Kings trénere, George Karl Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt mondta, már a péntek esti találkozón ott lesz a csapat kispadján, úgyhogy nem kell kihagynia egyetlen mérkőzést sem a mai, torkán elvégzett beavatkozás után.

A ma esti meccsekhez tartozik, hogy Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt mondta, Kobe Bryantről semmit nem tud egyelőre, nem biztos, hogy játszani fog a sztár a Cleveland Cavaliers ellen.

Aki végleg befejezte, és nem csak az idényt, de a teljes pályafutását, az a legendás játékvezető, Joey Crawford, aki november óta nem vezetett mérkőzést, december elején pedig a jobb térdét egy meniscus-szakadás miatt meg is műtötték. Úgy volt, hogy március elsejére megpróbál felépülni az alapszakasz hátralévő részére és a rájátszásra, de nem jött rendbe, jelenlegi állapota alapján nem is fog, úgyhogy az ő utolsó mérkőzésén már túl vagyunk. A 64 éves szakember 39 szezont húzott le a ligában, 2561 mérkőzést vezetett, amivel a tavaly a Hall of Fame-be választott Dick Bavetta mögött második az örökranglistán, 374 PO-meccsel pedig csúcstartó.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James ezúttal nem a Cavsről, hanem arról beszélt, hogy a korábbi nagy játékosok leszólják a maiakat. Saját elmondása szerint ő mindig tisztelte az elődeit, nemcsak a sztárokat, hanem a kisebb szerepet betöltő kosarasokat is, mert ők taposták ki nekik az utat, pont ezért esik neki annyira rosszul, hogy ennyire lenézik őket. Hallotta, hogy Dennis Rodman szerint ő a 80-as, 90-es években csak egy középszerű játékos lett volna, meg azt is, hogy Steph Curryről sokan mondják, hogy fizikálisabbak lennének vele, és így meg úgy készítenék ki. Ők is próbálják átadni a stafétabotot az utánuk következő generációnak, szeretne a névjegyét ott hagyni a sportágon, de sosem szól le senkit - aki tud játszani, az tud játszani, ennyire egyszerű szerinte.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich megmondta Kawhi Leonardnek, hogy a liga legjobb védőjévé kell válnia. Leonard Lee Jenkinsnek (Sports Illustated) azt nyilatkozta, hogy semmi gond nem volt ezzel, ebben a mentalitásban nőtt fel, hogy a védekezés az első. Sokat filmezik, de nemcsak az egyéni dolgokat nézi meg, hanem azt is, hogyan épül fel egy csapat teljes támadójátéka. Próbál tendenciákat találni, így sokkal jobb százalékkal tud arra ráérezni, mi fog történni a pályán, a védekezésével jóval jobban bele tud nyúlni az ellenfél játékába.

Popovich is beszélt Jenkinsszel, méghozzá arról, hogy saját megfogalmazása szerint "be voltak sz*rva", mikor elcserélték George Hillt a draft napján Leonardre. Azt kérdezgették maguktól, hogy most ezt tényleg bevállalják? Nem ismerték Leonardöt, nem volt jó dobó, nem volt jó scorer, nem is periméterjátékos volt, hanem egy magasember, aki jól pattanózott. A tréner elmondása szerint próbálja könnyíteni Leonard terheit, de mostanában azért egyre többet mondogatja már neki, hogy most már az ő felelőssége, hogy minden meccsen húzza a csapatot, ahogy Kobe Bryant, Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson és Tim Duncan tette.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) értesülései szerint Jorge Gutierrezt a szezon végéig leigazolja a Charlotte Hornets - két 10 napos szerződés alatt meggyőzte Steve Cliffordékat a mexikói hátvéd.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul eltiltást vagy pénzbírságot kaphat, amiért ma hajnalban érzékeny pontot ütötte meg az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet:

Egy szomorú hír: a Los Angeles Lakers bejelentette, hogy egyik Hall of Famerjük, Clyde Lovelette 86 esztendős korában, tegnap éjszaka elhunyt - rákos beteg volt. Lovelette 1952-ben olimpiai aranyérmes lett az amerikai válogatottal, 1953-ban választotta ki a Minneapolis Lakers az első kör 9. helyén, 1954-ben pedig bajnok lett a csapattal. Később a St. Louis Hawksnál is kétszer lett All-Star, ahogy Minneapolisban is, karrierje végén pedig Bill Russell cseréjeként nyert még két bajnoki címet a Boston Celticsszel. 1988-ban választották be a Hírességek Csarnokába. Isten nyugosztalja!

A végére pedig Nate Robinson maradt, aki egy videóüzenetben azt mondta, szeretne az első sportoló lenni, aki az NBA-ben és az NFL-ben is szerepel. Robinson a középiskolában mindkét sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a Washington egyetemre pedig foci ösztöndíjjal került anno. 6 meccsen kezdett is a Huskiesnál cornerbackként, utána tért át a kosárra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus