Hírmorzsák 2016-03-11 (10:45)

Cousinst egy meccsre eltiltotta a Kings, mert összeveszett Karllal és Divaccal is - Karlt ma hajnalban már instagramon és twitteren is ekézte. Cauley-Stein is beszólt Karlnak. Duncan 15.000 lepattanónál, a Spurs történelmi számai. OJ Mayo eltörte a bokáját, befejezte az idényt. Chalmers Achillese elszakadt, szintén nem játszik már a szezonban - helyére Ray McCallum megy a Grizzlieshez. JR Smith palánkos passza LeBronnak (videó). Kobe utoljára iskolázta kicsit Jamest (videó). A Raptors abban reménykedik, hogy DeMarre Carroll 10-13 meccsel az alapszakasz vége előtt visszatérhet. Jimmy Butlernél nem tudni, mikor játszhat újra. Jövőre is Ryan McDonough lesz a Suns GM-je, a tulajdonos kiállt mellette.

A Sacramento Kings tegnap este bejelentette, hogy DeMarcus Cousinst egy meccsre eltiltották, mert viselkedésével kárt okozott a csapatnak - a center tegnap hajnalban, a Cleveland Cavaliers elleni mérkőzésen veszett össze George Karl vezetőedzővel, majd a találkozó után is folytatódott a vita az öltözőben, később pedig Vlade Divac elnökkel is összeszólalkozott állítólag. Cousins a hírek szerint azt sérelmezte, hogy nem állt ki mellette Karl a játékvezetőkkel szemben - erre egyébként már korábban és többen is panaszkodtak a csapatból, csak nem ilyen vehemenciával, már Rajon Rondónak kellett közéjük állni.

Nem állt meg itt Cousins, nekiment Karlnak instagramon is - kirakott egy képet, amelyen a "kényelmes hazugságoknál" állnak sorba az emberek, míg a "kellemetlen igazság" résznél nincs senki, egy olyan fotót is posztolt, amire az van írva, hogy "egy hazugság nem lesz igazság, a rossz nem lesz helyes, az ördög pedig nem lesz jó attól, mert a többség elfogadja", majd azt írta twitteren, hogy "utálnak, ha színlelsz, de még jobban, ha az igazat mondod". Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy megmondjuk: vagy Karl, vagy Cousins vagy mindketten távoznak a nyáron az együttestől.

Nemcsak Cousinsnak, hanem Willie Cauley-Steinnek is problémája van Karllal - a magasember elég hektikusan kap játékidőt mostanában. A tréner azt nyilatkozta Leo Beasnek (Cowbell Kingdom), hogy nem kell túlreagálni az előző 3-4 összecsapást. Szerinte a matchupok és a mérkőzések felépítése sem kedvezett Cauley-Steinnek, de biztos abban, hogy az újonc játékos rengeteg lehetőséget fog kapni az utolsó 20 meccsen. WCS nem volt túl kedves válaszában: szerinte ez egy érdekes és elég gyenge magyarázkodás, mivel 5 poszton tud védekezni, ezért draftolták. Pont ezért nem érzi úgy, hogy matchup-problémái lennének bármelyik csapat vagy szerkezet ellen, úgyhogy szerinte ez csak kifogás, nem ő az edző azonban, úgyhogy ez van.

A nap statisztikáját a San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan szállította - megszerezte 15.000. lepattanóját is, ezzel a hatodik játékos lett a liga történetében Wilt Chamberlain, Bill Russell, Kareem Abdul-Jabbar, Elvin Hayes és Moses Malone után, akinek sikerült ez. A Spurs megszerezte zsinórban 40. hazai győzelmét is, ezzel az All-Time listán holtversenyben harmadikok a 94-96-os Orlando Magic-kel. 55-10-re módosult Gregg Popovich-ék mutatója - az 1976-os NBA-ABA összeolvadás óta ez a 19. szezonjuk, hogy elérnek legalább 55 győzelmet, csak a Los Angeles Lakersnek van ennél több, nekik is mindössze 1-gyel.

Két játékosnak is befejeződött a szezon tegnap. Egyrészt a Milwaukee Bucks hátvédjének, OJ Mayónak, aki saját otthonában leesett véletlenül a lépcsőn, eltört a bokája, így már nem léphet pályára ebben az idényben - lehet, hogy műteni kell, ez egyelőre még nem biztos. Másrészt bejött, amitől tartottak a Memphis Grizzliesnél - elszakadt Mario Chalmers jobb Achillese, így neki még a következő idény eleje is veszélybe került. Ki is teszik waiverre Chalmerst, és Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy valószínűleg Ray McCallumot fogja leigazolni a Memphis - a San Antonio Spurstől február legvégén elküldött irányító a Houston Rockets-cel és a New York Knicksszel is tárgyalt, de egyik együttes sem szerződtette.

A mérleg másik nyelvében van a Toronto Raptors kiscsatára, DeMarre Carroll, aki tegnap New Yorkban járt, hogy zöld utat kapjon attól az orvostól, aki január elején megműtötte jobb térdét. Carroll hamarosan teljes intenzitással edzhet, úgyhogy még az alapszakasz vége előtt visszatérhet a kanadaiakhoz - a csapat abban reménykedik, hogy 10-13 mérkőzést tud játszani Carroll a PO előtt. Arról tegnap este volt már szó, hogy jó híreket kapott a Chicago Bulls Dr. James Andrewstól, nincs semmilyen komolyabb gondja Jimmy Butler térdének - egyelőre annyi biztos, hogy Butler edz, és amennyiben a fájdalom elmúlik, akkor pályára fog lépni, de hogy ez mikor fog megtörténni, azt nem lehet tudni, ma hajnalban például nem játszott a San Antonio Spurs elleni összecsapáson.

Az Arizona Republicnak adott hosszabb interjút Robert Sarver, a Phoenix Suns tulajdonosa, amelyben elmondta, a következő idényben is a jelenlegi GM, Ryan McDonough irányítja majd a gárdát - Sarver bízik McDonough munkájában, és vele akarja folytatni annak ellenére is, hogy idén pocsék szezont futnak.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith ritkán passzol, ha kosarat is dobhat (és erre saját észjárása szerint valószínűleg az élet minden pillanata alkalmas), pedig...

A végére pedig Kobe Bryant utolsó iskolai órája maradt LeBron James számára - a Lakers ikonja 26 ponttal (11/16 mezőny, 3/4 tripla) vett búcsút a Cleveland sztárjától:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus