Hírmorzsák 2016-03-11 (21:45)

Pippen szerint van alapja annak, hogy Kawhi Leonardöt hozzá hasonlítják, Tim Duncan minden idők legjobb erőcsatára, Steph Curry minden idők legjobb shootere, a Spurs pedig megverheti a PO-ban a Warriorst, de csak ha tökéletesen játszanak. Derek Fisher szerint nem a Matt Barnes-féle bunyó miatt rúgták ki a Knickstől, de JR Smith megnézné kettejük ketrecharcát. Byron Scott szerint Russell nem olyan jó scorer, mint Irving volt ligába érkezésekor, és nem olyan jó vezér, mint az újonc Chris Paul volt. Lance Thomas és Afflalo sem játszik ma a Knicksnél, Beal viszont visszatérhet a Wizardsnál. Megvannak az olimpiai csoportbeosztások: a Team USA könnyű hatosba került.

A Chicago Bulls egyik ikonja, Scottie Pippen hajnalban a twitteren válaszolt több kérdésre is. A San Antonio Spurs kiscsatáráról, Kawhi Leonardról annyit mondott, hogy sokan hasonlítják hozzá, és szerinte ennek van is alapja - mindig is kitűnő védő volt, most pedig már támadásban is vezér tud lenni. Pippen szerint Leonard egy domináns all-around játékos, aki a liga egyik legjobbja. Tim Duncan is szóba került 15.000 leszedett pattanója után - Pippen szerint minden idők legjobb erőcsatára Duncan, aki egyrészt rengeteg sikert ért el, másrészt mindig úgy játszott, ahogy kellett.

Steph Curryre is rákérdeztek, hogy szerinte is a történelem legjobb shootere-e a Golden State csillaga, Pippen pedig azt válaszolta, hogy nem látott még Currynél jobb dobót. Az egyetlen lehetőség szerinte az, ha nem hagyják labdához jutni, a csapattársaira kell rákényszeríteni, hogy hozzák a győzelmet. Az egykori kiváló kiscsatár szerint a San Antonio Spurs képes lehet megverni a Warriorst egy 4 győzelemig tartó párharcban, felállt védelem elleni játékra kényszeríthetik a bajnokot, de tökéletesen kell játszaniuk.

A New York Knickstől nem olyan rég menesztett Derek Fisher a Sports Illustratedben tisztázta a kirúgása részleteit - felmerült, hogy a Matt Barnes-balhé miatt küldték el, de az ex-tréner azt írta, hogy semmi köze nem volt ennek az esetnek ahhoz, hogy Phil Jackson megköszönte neki a részvételt. A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith azért a TMZ-nek elmondta, hogy ha egy UFC-ketrecharcban lerendezné egymással a dolgot Fisher és Barnes, azt szívesen megnézné. Barnes szerinte sokszor elszáll fejben, Fisher pedig sokat edz, erős, úgyhogy kifejezetten jó meccs lenne ez a bunyó.

Ha már a Knicks: a csapat bejelentette, hogy ma este sem Lance Thomas, sem Arron Afflalo nem lép pályára a Los Angeles Clippers elleni összecsapáson. A CSN Mid-Atlantic egy csapatnál dolgozó vezetőtől úgy értesült, hogy a Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal viszont ott lesz csapatával a ma esti, Utah Jazz elleni ütközetnél - Beal az előző három találkozót medencesérülés miatt hagyta ki.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Johan Buvával (ESPN) beszélgetett a kezei alá kerülő irányítókról - most D'Angelo Russell profi karrierjét indította útnak, korábban pedig Chris Paul és Kyrie Irving első "szárnypróbálgatásainál" is jelen volt. Scott elmondása szerint Russell kevésbé jó scorer, mint Irving volt a ligába érkezésekor, és nem annyira jó vezér, mint amennyire Paul volt a New Orleans Hornetses pályafutása kezdetén. Scott azt is elmondta, hogy nem sok problémája volt Irvinggel azzal kapcsolatban, hogy több munkára bírja, olyan volt mint a legtöbb mai játékos: nehéz volt beimádkozni az edzőterembe, de aztán onnan kicsalogatni is. Nem szeretett korán érkezni, de tréningek után 45 percet mindig a pályán töltött még.

A végére pedig az olimpiai csoportok beosztása maradt: a Team USA elég jó csoportba került, hiszen egyelőre Kínával, Ausztráliával és Venezuelával kerültek egy hatosba, de ide jönnek még az első és a második olimpiai selejtezőtorna győztesei. A másik csoportban van Spanyolország, Argentína és Litvánia is, tehát a világranglista második, harmadik és negyedik helyezettjei - mellettük még a harmadik selejtezőtorna győztese, Nigéria és a házigazda Brazília van abban a csoportban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus