Hírmorzsák 2016-03-12 (10:30)

Okafornak elszakadt a meniscusa, befejezte az idényt. Harden túl sokat bulizott a 2012-es nagydöntő alatt, ezért cserélte el a Thunder? Lillard újra elmondta, hogy ne hasonlítsák Curryhez. Triplarekordot döntött a Warriors és a Blazers. Bosh jó állapotban van mentálisan, de nem biztos, hogy játszik ebben az idényben. Phil Jackson szerint Melo csalódott, de továbbra is a franchise alapköve, Kurt Rambis pedig alkalmas arra, hogy hosszútávon is a Knicks trénere legyen. Conley határozatlan ideig nem játszhat Achilles-sérülése miatt. Jimmy Butler hétfőn visszatérhet. Sérültlista: Rose (ágyék/combizom), McLemore (gyűrűsujj), Payton (könyök), Vucsevics (ágyék), Iguodala (boka), Covington (nyak, videó). Steve Kerr szeretné, ha eltörölnék a játékvezetők visszanézési lehetőségét. Monty Williams idén nem tér vissza a Thunderhez. Robert Upshaw-t a D-Ligából is kidobták droghasználat miatt.

A Philadelphia Sixers centere, Jahlil Okafor befejezte újoncidényét, miután a csapat tegnap este bejelentette, hogy meniscus-szakadás van a jobb térdében, emiatt artroszkópos műtéten kell átesnie. Legalább 6 hetet lesz kénytelen kihagyni Okafor, ez pedig azt jelenti, hogy nem kiveszik a sérült részt, hanem megpróbálják helyrehozni. Az előző draft 1/3-asa 53 meccsen 30 percet, 17.5 pontot, valamint 7.0 pattanót átlagolt.

Szintén nem lesz már ebben a szezonban csapatával az Oklahoma City Thunder segédedzője, Monty Williams - mint ismert, múlt hónapban hunyt el a felesége autóbalesetben. Sam Presti GM közleményében annyit írt, hogy Williams számára most a legfontosabb az, hogy a családjával legyen, nekik pedig az a dolguk, hogy minden lehetséges módon segítsék őt. Presti szerint ugyan a tréner nem lesz a csapattal, mégis érezhető lesz hatása a gárdán. Billy Donovan vezetőedző elmondása szerint nagyon élvezte a munkát Williamsszel, de elmondta, amit Presti is - segédjének a családja mellett a helye most. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a USAB is közölte Williamsszel, annyi időt kap, amennyit csak akar, hogy eldöntse, ott lesz-e a riói olimpián - a Team USA-nél is segédedző Williams Mike Krzyzewski mellett.

A befejezett szezonokról ugorjunk át a sérülésekre. A Memphis Grizzliesnél Mike Conley határozatlan ideig nem játszhat Achilles-sérülése miatt - március 7-e óta nem lépett pályára az irányító, ám az újabb hírek alapján ez a sérülés nem mostanában fog rendbe jönni. A Sacramento Kingsnél Ben McLemore továbbra is törött jobb gyűrűsujjával bajlódik, ezért nem volt bevethető ma hajnalban, az Orlando Magic ellen - a floridaiaknál Elfrid Payton (könyök) és Nik Vucsevics (ágyék) nem játszott, így is nyerni tudtak.

A Chicago Bullsnál Derrick Rose-nak ezúttal az ágyékánál húzódott meg az egyik combizma, emiatt hagyta ki a Miami Heat elleni meccset, jó hír viszont, hogy Fred Hoiberg vezetőedző elmondása szerint reményeik szerint hétfő este, a Toronto Raptors ellen visszatérhet Jimmy Butler. A Golden State Warriorsnél Andre Iguodala bal bokája ficamodott ki - egyelőre annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett. A Philadelphia Sixersnél pedig Robert Covingtont hordágyon kellett levinni, miután kapott egy véletlen rúgást saját csapattársától, Jerami Granttől. Covingtont kórházba szállították egy lehetséges nyaksérülés miatt, állapotáról egyelőre több nem ismert.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Michael Wallace-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy Chris Bosh a jövő héttől együtt edz majd a szakmai stábbal, az azonban továbbra is kérdéses, hogy a magasember visszatérhet-e még ebben az idényben. Bosh jelenleg Miamiben tréningezik, és ha a csapat is hazautazik, dolgozhatnak majd vele. Spoelstra szerint mentálisan nagyon jó állapotban van Bosh, de nincs előre meghatározott időpont, amikorra újra pályán akarják tudni, most csak egyszerűen örülnek annak, hogy egészséges.

Közvetve a Heathez, illetve a korábban említett Thunderhez tartozik az a pletyka is, amelyet Steve Kyler (Basketball Insiders) dobott be a köztudatba tegnap este: az újságíró információi szerint James Hardent azért cserélte el az Oklahoma City, mert túl sokat bulizott már a 2012-es nagydöntő alatt is. Kyler szerint ez a hozzáállás látszik a dobóhátvéden most Houstonban is, és ettől tartott a Thunder korábban. Harden anno a fináléban árnyéka volt csak önmagának, méghozzá a hírek szerint azért, mert Miamiben, a South Beach-en elég sűrűn megfordult az éjszakában.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson több újságírónak elmondta, hogy beszélt Carmelo Anthonyval az utóbbi három napban, és a kiscsatár továbbra is a franchise alapkövének számít. Jackson szerint Melo csalódott, és kérdések merültek fel benne azzal kapcsolatban, hogy jó irányba halad-e a gárda, de ez is mutatja szerinte, hogy a játékost nagyon is érdekli, mi lesz a Knicksszel, itt szeretne nagy dolgokat véghez vinni. Jackson szerint az, hogy Anthony el lesz-e cserélve, csak rajta múlik, hiszen no-trade lehetőség van a szerződésében, bármilyen cserét megvétózhat, amiben benne van a neve.

Az elnök arról is beszélt, hogy szerinte Kurt Rambis ideiglenes vezetőedző teljesen alkalmas a tréneri poszt betöltésére hosszútávon is, viszont látni szeretne fejlődést a szezon hátralévő részében. Jackson szerint Rambis Minnesotában hozott mérlege az, ami miatt ebben a legtöbben kételkednek, ő viszont úgy gondolja, hogy Rambis jól kezeli az állományt, nyugodt, és mégis rá tudja bírni a játékosokat arra, hogy koncentráltan játszanak. Azt is hozzátette Jackson, hogy Rambis ért a védekezéshez, 2007-2009 között ő volt a védekezésért felelős segédedzője a Los Angeles Lakersnél. A nyáron kiderül, hogy mi lesz Rambis sorsa, de Jackson egyáltalán nem mondta, hogy az off-szezonban új edző után nézne, James Dolan tulajdonosnak azonban rá kell bólintania, bárhogy is dönt az elnök az edző kilétével kapcsolatban.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a KNBR-nek azt mondta, hogy jobb lenne, ha törölnék a játékvezetők visszanézési lehetőségét. Kerr szerint 20.000 ember unatkozik, mindenki vár és általában nem történik semmi. Azt szeretnék persze, hogy minden jó legyen, de ilyen úgysem lesz - egy csomó olyan fújás van egy meccsen, ami mehet ide vagy oda is, ezeket miért nem nézik vissza? Szerinte ez az egész rendszer egy vicc, azt például nem érti, hogy ami nem számít az első 46 percben, az miért számít az utolsó 2-ben. Ha ő hozná a szabályt, akkor az utolsó dobásokat, a dudaszós kosarakat vissza lehetne nézni, hogy időben elengedték-e a labdát, ezek sorsdöntő dolgok, de más döntések teljesen szubjektívek.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard tegnap Joe Freemannek (The Oregonian) újra elmondta, hogy ne hasonlítsák őt Steph Curryhez. Lillard elmondása szerint tiszteli Curryt, mert amit a pályán művel, az hihetetlen, de neki megvan a saját személyisége, ezért szerinte tiszteletlenség, ha valaki azt mondja, hogy ő utánozza Curryt. Tisztelheti és szeretheti bárki, amit a Warriors irányítója csinál, de neki semmi köze nincs ehhez.

És akkor a két csapatról, a Warriorsről és a Blazersről térjünk át a nap statisztikájára: ma hajnalban találkozott ez a két együttes, és összesen 37 triplát dobtak (18-19 leosztásban), ez új NBA rekord az egy meccsen dobott hármasok számát tekintve.

Egy kisebb hír, hogy Robert Upshaw-nak valószínűleg befellegzett, ha az NBA-ről van szó, a D-Liga ugyanis felbontotta szerződését a Los Angeles D-Fendersnél, mert megszegte a drogellenes szabályokat. Már a drafton is ilyen jellegű problémái miatt nem kelt el, a Lakers viszont próbálkozott vele az edzőtáborban, úgy tűnt, hogy halad a neki meghatározott úton, viszont ezzel az újabb balhéval jó eséllyel lemondanak róla a ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus