Hírmorzsák 2016-03-12 (21:00)

Conley 3-4 hetes kihagyásra kényszerül (Achilles, lábfej), Chris Andersen határozatlan ideig nem állhat a Memphis rendelkezésére (váll). Phil Jackson szerint nincs szükségük elit irányítóra a Triangle miatt, Wroten valószínűleg nem játszik idén. Kobe meccsek előtti bemelegítése (videó). Rose reméli, hogy hétfőn már játszhat. Vasquez még ebben az idényben vissza akar térni. Alex Stepheson a Grizzliesnél, Greg Smith második 10 naposa a Timberwolvesnál.

A Memphis Grizzlies bejelentette, hogy Mike Conley Achilles-sérülése miatt 3-4 hétig biztosan nem játszik, tehát gyakorlatilag az alapszakasz hátralévő részét majdnem teljes egészében kihagyja az irányító - fáj egyébként a játékmester bal lábfeje is. A Memphisnél tovább hullanak a játékosok - Chris Andersen is sérült már pár napja, most pedig azt is elmondta az együttes, hogy ő is határozatlan ideig kénytelen az oldalvonal mellé szorulni - még vizsgálják, mennyire súlyos vállsérülése, amelyet a Phoenix Suns ellen szedett össze március 6-án, és várhatóan mennyit kell kihagynia.

A Memphis a sérülések miatt Alex Stephesont igazolja le az idény végéig a Hardship Exception segítségével - így nem kell kitenniük senkit, a 15 fős keretmaximum fölé mehetnek. A magasember kétszer 10 napot töltött a Los Angeles Clippersnél, de úgy döntöttek Doc Riversék, hogy nem tartják meg, a Grizzlies pedig már az edzőtáborból ismeri. Van még egy igazolás: a Minnesota Timberwolves egy második 10 napos kontraktussal is megkínálta Greg Smith-t - a center 2.8 pontot és 2.2 pattanót átlagolt eddig Sam Mitchelléknél.

A visszatérőkhöz, sérülésekhez tartozik, hogy a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose abban reménykedik, hogy hétfő este, a Toronto Raptors ellen már pályára tud lépni - mint arról reggel szó volt, Rose ágyékánál húzódott meg egy combizma. A Milwaukee Bucksnál Greivis Vasquez jobb bokáját még december közepén megműtötték, és úgy volt, hogy a teljes szezont kénytelen lesz kihagyni, de a venezuelai játékos rehabja saját elmondása szerint jobban halad az eltervezettnél, 4 héttel jobban, mint azt tervezték. Vasquez szerint hamarosan újra pályán lehet, jövő héten talán már a csapattal edzhet - sokan hitték azt, hogy kihagyja a teljes idényt, de nem fogja.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, szerinte nincs feltétlenül szükségük elit irányítóra, mivel ilyen a Triangle Offense-be amúgy se kell. Jackson szerint egyáltalán nem kell megszállottan egyest keresniük, mivel anélkül is tudnak játszani. Az elnök a Chicago Bullsnál és a Los Angeles Lakersnél elért sikereit hozta el, amikor két hátvéddel álltak fel legtöbbször, klasszikus játékmester nélkül - szerinte elég jól működött a dolog, és tudják, mitől lehet eredményes a rendszer. Jackson azt is elmondta, hogy Tony Wroten valószínűleg idén nem lép pályára, de szerződést fognak kötni vele, a következő szezonban számítanak rá.

A végére pedig Kobe Bryant mérkőzések előtti bemelegítése maradt ezúttal:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus