Hírmorzsák 2016-03-13 (10:45)

Kobe azt mondta LeBronnak, hogy jelenleg még ne foglalkozzanak a Warriorsszel, Jamest most még csak az érdekli, hogy folyamatosan fejlődjenek. LeBron szerint Miamiben sokkal nagyobb volt rajta a nyomás, mint most, Clevelandben. Blake Griffin nem a keze, hanem a combizma miatt nem tért még vissza - március végén talán már játszhat. Iguodala legalább két hetet kihagy bokasérülése miatt. Westbrook ma hajnali öltözéke (videó). Covington legalább két találkozóról hiányzik (agyrázkódás). Wade-nek a combjával van gondja. Lou Williams ma este visszatér. DeAndre Daniels július után újra játékra kész.

Kobe Bryant azt mondta a Cleveland Cavaliers sztárjának, LeBron Jamesnek, hogy most még ne foglalkozzanak túl sokat a Golden State Warriorsszel. LeBron Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) a UCLA campusán azt nyilatkozta, hogy mindenkinek megvan a véleménye a játékról, Kobe-é pedig természetesen nagyon sokat számít. Ő most jelenleg arra koncentrál csak, hogy jó irányba haladjanak, márpedig szerinte ezt teszik. Szerinte ha valaki a mérlegre néz, akkor látható, hogy jól játszanak összességében még akkor is, ha voltak hullámvölgyeik. Nem készülnek elég kiegyensúlyozottan, és nem állnak hozzá minden mérkőzéshez ugyanúgy - ezekkel a problémákkal törődik jelenleg, aztán majd ha eljutnak odáig, hogy szembejön a Golden State, akkor foglalkozik velük.

LeBron Chris Haynesnek (Cleveland.com) azt is elárulta, hogy Miamiben sokkal nagyobb volt rajta a nyomás, mint most, Clevelandben - 1964 óta nem nyert a város bajnoki címét a major sportokat tekintve. James szerint a Miamiben töltött négy éve során minden szezonban egyértelmű volt a helyzet: vagy bajnoki címet nyernek, vagy csalódás az idény. Azt is hozzátette, hogy szerinte elég jól kezelték ezt a terhet, mert nem hagyták, hogy összenyomja őket. Tapasztalt keretük volt, akik kifejezetten kedvelték, hogy ekkora elvárások vannak feléjük. Ismeri a clevelandi sportágak történetét, de nem volt az egésznek része - az 58 idényből összesen 9-ben volt ott. Ugyanúgy áll hozzá, mint ahogy mindig: elvégzi a dolgát, próbálja összerántani a csapatot, kihozni belőlük a legjobbat, aztán olyan eredményt érnek el, amilyet.

A Los Angeles Clippersnél érdekes lehet még az idény hátralévő része, Dan Woike (Orange County Register) forrásai szerint ugyanis Blake Griffin nem a törött keze miatt nem játszik még, hanem a combizomszakadása miatt - eredetileg ez volt a gondja december vége óta, utána törte el a kezét a klub egyik alkalmazottján. Woike úgy tudja, hogy a keze nem akadályozná Griffint az edzésben, de a combja nem reagált jól az egyre intenzívebb tréningekre - nincs visszaesés állapotában, de annyira nem is javul, ahogyan ezt Doc Rivers elnök és vezetőedző remélte. Woike értesülései szerint az erőcsatár visszatérési időpontját március végére tolták - a múlt héten Rivers már azt nyilatkozta, hogy nagyon hamar újra pályán lehet Griffin, de úgy tűnik, túl hamar örült.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Golden State Warriorsnél Andre Iguodala újra az oldalvonal mellé kényszerül - alig épült fel comhajlítóhúzódásából, most két hetet kénytelen lesz kihagyni, miután a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson aláfordult a bal bokája, amikor Damian Lillarddel mentek egy szabadlabdáért. Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta Monte Poole-nak (CSN Bay Area), hogy mély keretük van, de azért ez nagy veszteség számukra, hiszen Iguodala nemcsak a dolgok megvalósításában játszik fontos szerepet a pályán, hanem emocionálisan is. Ő az egyik vezérük, aki mindig tudja, mi történik a pályán. Azt is hozzátette Kerr, hogy vannak olyan játékosok, akik képesek lehetnek átvenni a helyét a következő időszakban.

A Miaminél Dwyane Wade jobb combja zúzódott meg, emiatt nem volt ott a pályán a Toronto Raptors elleni mérkőzésen. A Philadelphia Sixersnél Robert Covingtonnál agyrázkódást diagnosztizáltak, miután Jerami Grant fejberúgta a Brooklyn Nets elleni találkozón - kiengedték már a kórházból, de mint ismert, ilyenkor végig kell mennie a liga protokollján, Tom Moore (Calkins Media) információi szerint legalább két meccset kihagy a kiscsatár. A Los Angeles Lakersnél Byron Scott vezetőedző azt mondta, hogy Lou Williams ma este, a New York Knicks ellen bevethető lesz - comhajlítójával voltak gondok. Kisebb jelentőségű dolog, de a Toronto Raptorsnél DeAndre Daniels játékra jelentkezett - neki még júliusban, a nyári ligában volt egy lábközépcsonttörése, abból épült fel mostanra.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook maradt, aki elég érdekes öltözetben érkezett meg (ezúttal is) a San Antonio Spurs elleni nyugati rangadóra:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus