Hírmorzsák 2016-03-14 (10:45)

Cousins szerint Karltól kapta az eltiltást, nem a csapattól - nem beszélt Karllal az eset óta. Antetokounmpo történelmet írt a Bucksnál. A Warriors megnyerte a Pacific divíziót. Eric Gordonnal nem hosszabbít a Pelicans. Doc Riversék nem tudják, mikor térhet vissza Blake Griffin. Elhúzódik a Timberwolves tulajváltása, veszélyben az adásvétel? Egy igazi troll-póló a Minnesota kárára. Ben Simmons érdekeit a Klutch Sports képviseli majd. Bazemore photobombja Korver interjújánál (videó). Baron Davis vádlija megsérült. Porzingis beteg.

A Sacramento Kingsnél nem csillapodnak az indulatok, az egy mérkőzésről eltiltott DeMarcus Cousins ugyanis a ma hajnali, Utah Jazz elleni 108-99-es vereség után azt mondta Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy nem a csapat, hanem a vezetőedző, George Karl tiltotta el, ez pedig lényeges különbség szerinte - Vlade Divac GM egyébként közleményében úgy fogalmazott, hogy ő szabta ki ezt a büntetést. Cousins azt is hozzátette, hogy nem beszélt Karllal az eset óta.

A nap statisztikáját a Milwaukee Bucks görög csillaga, Giannis Antetokounmpo szállította, aki negyedik tripla-dupláját érte el ebben az idényben (11 mérkőzésen belül egyébként), ez pedig soha korábban nem sikerült egyetlen Bucks-játékosnak sem. Érdemes megemlíteni a Golden State Warriorst is, akik a Los Angeles Clippers tegnap esti vereségével már nemcsak a rájátszásban vannak ott biztosan, de a Pacific divíziót is megnyerték. Ez önmagában még semmit nem jelentene, hiszen ettől az idénytől kezdve nincsenek kiemelve a divíziógyőztesek, de a mérleg miatt az matematikailag is biztossá vált, hogy a Warriors harmadiknál rosszabb biztos nem lesz nyugaton.

Nem túl nagy meglepetés, de John Reid (The Times Picayune) információi szerint a New Orleans Pelicans nem fog hosszabbítani Eric Gordonnal - a dobóhátvéd a nyáron szabadügynök lesz. Gordon az öt New Orleansban töltött idénye alatt nem kevesebb, mint 173 mérkőzésről hiányzott összesen - ennek a szezonnak még hivatalosan nincs vége, de neki már igen, mivel másodjára is eltörte gyűrűsujját. 2012 nyarán a Phoenix Suns adott neki egy 4 éves, 58 millió dolláros offer sheetet, de Gordon RFA volt, az akkor még Hornets néven futó franchise tartotta az ajánlatot, de csalódást nyújtott a játékos - legjobb évében is 17.0 pontos átlaga volt, de csak 42 meccsen tudott pályára lépni (2012/13).

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Blake Griffin a combizma miatt nem tud még pályára lépni, nem a keze miatt, és ezt megerősítette Doc Rivers elnök és vezetőedző is. A Los Angeles Clippers trénere azt nyilatkozta Andrew Hannek (ESPN), hogy nem tudják, mikor léphet újra pályára az erőcsatár, reményeik szerint minél előbb. Jól van Griffin, de nem áll még készen a játékra. A keze rendben van, de még nem teljesen egészséges, és Rivers úgy fogalmazott, hogy Griffin keze jobb állapotban van, mint a combja - legalábbis előrébb tart a rehabszakaszban.

A New York Knicks magasemberénél, Kristaps Porzingisnél nincs ekkora gond - nem játszott ma hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen, mert beteg lett. Azt nem tudni, mi baja van, de nincs nagyobb baja.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosváltása húzódik - mint ismert, Steve Kaplan szeretné megvásárolni a franchise 30%-át azzal az opcióval, hogy később felvásárol annyi részesedést, hogy ő legyen a többségi tulajdonos is. Kaplan azonban a Memphis Grizzlies 14%-át birtokolja jelenleg, ezt pedig el kell adnia, mielőtt egy másik klubba is beszállna. Brian Windhorst és Zach Lowe (mindketten ESPN) értesülései szerint Robert Perával, a Memphis többségi tulajdonosával nem tud megegyezni Kaplan - ő 100 millió dollárt akar a részéért, tehát 700 millió dollár környékére becsüli a Grizzliest, de Perával nem tudnak dűlőre jutni. Kaplan odáig jutott, hogy arbitrátorral fenyegette meg Perát, de mivel hónapok óta húzódik ez az ügy, veszélybe került a Timberwolves adásvétele is közben - a hónap elején Minnesotába is utazott Kaplan, hogy beszéljen Glen Taylorral, a Minnesota jelenlegi többségi tulajával a kialakult helyzetről és a hogyantovábbról.

Ha már Minnesota, egy igazi troll-póló a 2009-es draftról:

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint az idei draft 1/1-esének várt Ben Simmons a LeBron James alapította Klutch Sports-cal fog leszerződni, Rich Paul lesz az ügynöke. Simmons befejezte az idei egyetemi idényt, miután a March Madnessre nem hívták meg az LSU-t, a NIT-meghívót pedig nem fogadták el. Jamesék jó előre terveztek, Simmons nővére ugyanis 2014 óta a Klutch Sports alkalmazottja marketing vonalon.

A Delaware 87ers bejelentette, hogy Baron Davis vádlisérülést szenvedett pénteken, a Bakersfield Jam elleni találkozón - a már említett Marc J. Spears úgy tudja, hogy még ebben az idényben visszatér Davis.

A végére pedig az Atlanta Hawks swingmanjei maradtak, Kent Bazemore photobombja Kyle Korver interjúja közben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus