Hírmorzsák 2016-03-14 (21:15)

Kobe szerint Phil Jackson többet tud a kosárlabdáról, mint az összes New York-i ember együttvéve, és szerinte minden sportot figyelembe véve Jackson minden idők legjobb edzője. Kemba Walker és Steph Curry lettek a hét játékosai. Gordon Hayward nem játszik ma a Cavs ellen (talpínszalag), Jimmy Butler visszatér. Afflalo még nem tudja, kilép-e szerződéséből. Nate Robinson Izraelben folytatja. A Kings szezonja egy kisgyerekeknek rendezett gyorsasági versenyben "lemodellezve" (videó).

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a ma hajnali, New York Knicks elleni vereség után azt nyilatkozta Ian Begley-nek (ESPN), hogy a New York-iaknak meg kell bízniuk Phil Jacksonban, mert többet tud a kosárlabdáról, mint az összes New York-i együttvéve. Kobe szerint Jackson minden idők legnagyobb edzője az összes sportot figyelembe véve. Az aranysárga-lilák dobóhátvédje úgy gondolja, Jackson most még csak próbálja megismerni az alkalmazottait, kiválasztani közülük azokat, akikkel hosszútávon érdemes együtt dolgozni, de ez ugyanaz a munka, amit edzőként is csinált anno. Szerinte egyetlen bajnoki címet sem nyertek volna Jackson nélkül és a Chicago sem. Hallott olyan butaságokat, hogy azért nyert egykori edzője ennyi gyűrűt, mert kiváló játékosai voltak, de szerinte akik ezt mondják, csak Nyílvánvaló Kapitányt játszanak, hiszen gyenge kosarasokkal ki nyerne bajnokságot?

A trénerlegenda még pénteken elmondta, hogy megvannak a tervei arra, hogyan lépjen előre a csapat - a szabadügynökpiacon akarnak erősíteni -, de nincsenek nagy titkok és csodák. A Knicks elnöke szerint rengeteg ügynök keresi őket, megpróbálják a játékosokat eladni nekik - úgy gondolja, rendben lesznek, nem kell értük aggódni.

A New York dobóhátvédje, Arron Afflalo kiléphet a nyáron szerződéséből - 8 millió dollárt garantálna a következő szezonra jelenlegi kontraktusa, de Afflalo Marc Bermannek (New York Post) elmondta, fogalma sincs még, mit fog csinálni. Jól sikerült az első idénye a csapatnál, voltak persze hullámvölgyei is, de majd akkor ül le az ügynökével beszélni ezekről a dolgokról, ha eljön ennek az ideje. Többször volt már szabadügynök, úgyhogy tudja, mire számíthat - próbálja majd megtalálni a játékának leginkább fekvő csapatot, illetve a legjobb anyagi lehetőséget is egy időben, de pillanatok alatt fordulhat a kocka, változhat a helyzet sok fronton. Afflalo szerint ha csak nem ér az ember maximum szerződést és várnak a válaszára, bármi megtörténhet.

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker, valamint a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Walker 27.8 pontot, 5.0 pattanót és 6.8 gólpasszt átlagolt 51.6%-os triplamutatóval és meccsenként 4.0 bedobott hármassal úgy, hogy csapata 4-0-s hetet futott. A bajnok szintén 4-0-s hetet produkált, Curry pedig ez idő alatt 30.8 pontot, 5.5 pattanót, 5.8 gólpasszt és 2.5 szerzett labdát hozott mérkőzésenként.

A Utah Jazz egyik húzóembere, Gordon Hayward kihagyja a ma esti, Cleveland Cavaliers elleni összecsapást, mert meghúzódott a jobb talpínszalagja - elég kellemetlen és elhúzódó sérülésről van szó, egyelőre csak annyit tudni, hogy pár napon belül fogják újra vizsgálni a swingmant. A Chicago Bullsnál közben bejelentették, hogy Jimmy Butler egészen biztosan visszatér ma este, a Toronto Raptors ellen - mint ismert, Pau Gasol biztosan nem lép pályára térdproblémái miatt, Derrick Rose-ról pedig egyelőre továbbra sem tudni biztosat, hogy rendbe jött-e a combizom-/ágyékhúzódása ahhoz, hogy vállalni tudja a játékot.

David Pick (eurobasket.com) információi szerint Nate Robinson megegyezett az izraeli első osztályban szereplő Hapoel Tel-Avivval. Kryptonate legutóbb azzal került a hírekbe, hogy az NFL-ben is meg akarja magát mérettetni, de ott jelenleg áll a szezon - úgy néz ki, azért ebben az idényben még kosarazni szeretne, majd a nyártól próbálkozik maximum újra az amerikai focival.

A végére pedig a Sacramento Kings szezonja maradjon. Nem először rendeztek kisgyerekeknek versenyt egy NBA mérkőzés egyik szünetében, de ennél szemléletesebben még nem jellemezték DeMarcus Cousinsék idei produkcióját: szoros csata után az egyik kisgyerek egyszerűen lefeküdt pihenni - a Kings is valahogy így szállt ki a PO-ért folytatott küzdelemből pár héttel ezelőtt...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus