Hírmorzsák 2016-03-15 (21:45)

Phil Jackson és a Knicks is kiléphet az elnök szerződéséből jövő nyáron. Jackson kapcsolata Derek Fisherrel közel sem volt olyan szoros, mint gondolná az ember. LeBron fiai Westbrook és Steph Curry mezszámait viselik, Jamesnek semmi gondja nincs ezzel. Nyerj jegyet Kobe utolsó meccsére! DeRozan és Lowry gyerekei a két apát utánozták. Bosh újra ott volt a Heat kispadján. Joe Lacob beszélt Bob Myers GM és Jerry West kinevezéseiről. Porzingis a Steph Curry-féle folyosói triplával (videó). James bemutatta a LeBron 13 Elite-et, ebben játszik majd a PO-ban (videó). Porzingis holnap este visszatér, ma este a Phillynél sem Covington, sem Jerami Grant, sem Richaun Holmes nem játszik. Jeff Ayres a szezon végéig a Clippersnél, Henry Sims 10 napra Brooklynban.

Ne feledjétek, Kobe Bryant utolsó meccsére jegyeket lehet nyerni - a részleteket ezen a linken megtaláljátok!

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) jelentette, amit egyébként pár héttel korábban is lehetett már hallani: Phil Jackson és a New York Knicks is kiléphet jövő nyáron az elnök szerződéséből. Jackson eredetileg azért rakatta bele ezt az opciót a kontraktusába, mert jövőre lockout lehet megint, de mindkét félnek előnyös lehet ez a szituáció, amennyiben nem akarnak együtt dolgozni. Arról már reggel írtunk, hogy Shelburne Jacksonhoz közeli forrásokra hivatkozva úgy tudja, nem reális a trénerlegenda visszatérése Los Angelesbe, de Mitch Kupchak és Jim Buss sorsának függvényében mégis lehet rá esély.

Azt is Sherlburne jelentette, hogy Derek Fisherrel nem volt olyan szoros a kapcsolata Jacksonnak, ahogyan azt remélte - többször is megosztotta gondolatait a Knicks előző vezetőedzőjével, amire egyszavas válaszokat kapott, pedig azért nevezte ki Fishert, mert azt gondolta, a segítségével majd az általa kigondolt dolgokat a pályán is meg tudják valósítani, ebben pedig segítségére lesz a tréner. Jackson múlt héten, Los Angelesben azt nyilatkozta, hogy próbált szabad teret engedni Fishernek, mert a médiában sok kritikát kapott, hogy az ő bábja, de pont emiatt nem volt elég szoros a kapcsolatuk - szerinte a GM, Steve Mills többet beszélt Fisherrel, mint ő. Azt akarta, hogy a saját döntéseit hozza meg az edző, és nem akart túlságosan rátelepedni.

Tegnap raktunk ki egy videót LeBron James két fiáról. LeBron James Jr. 0-s, Bryce James pedig 30-as mezszámban játszik, méghozzá Russell Westbrook és Steph Curry miatt. LeBron annyit mondott erről Dave McMenaminnek (ESPN), hogy semmi gondja nincs ezzel, örül neki, hogy a fiai a saját útjukat járják.

Ha már gyerekek, akkor a DeRozan és Lowry családokat sem lehet kihagyni: a gyerekek a két édesapát próbálták utánozni:

A Miami Heatnél volt egy nagy visszatérő: Chris Bosh ott ült már a kispadon a többiekkel a ma hajnali Denver Nuggets elleni sikernél. Erik Spoelstra és Dwyane Wade is elmondták, hogy sokat számított nekik, hogy ott volt velük Bosh - a vezetőedző szerint az erőcsatár vezér minden szempontból, Wade szerint pedig Bosh kosár IQ-ja nagyon magas, mindig segít nekik egy-két dologban, amit ő lát, de esetleg a többiek nem.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob adott hosszabb interjút Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News), amelyben beszélt több dologról is. Lacob elmondása szerint a jelenlegi GM, Bob Myers interjúztatása után leült még beszélgetni Danny Ferryvel és legalább egy másik magasan jegyzett vezetővel - Ferryt akkor menesztették a Cleveland Cavalierstől. Saját elmondása szerint senki nem tetszett neki igazán - Myersen gondolkodott, de nem akarta GM-nek, mert nem volt még ilyen jellegű tapasztalata, hiszen korábban játékosügynök volt. Larry Riley így maradt GM, Myers pedig a segédje, egy év múlva történt meg a "hatalomátvétel" - eredetileg annyit beszélt csak meg Lacob Myersszel, hogy nézzék meg, hogyan alakul a munkakapcsolatuk, és sokaknak nem is tetszett, hogy Riley-t megtartotta GM-nek.

Lacob arról is mesélt, hogyan szerződtették Jerry Westet szintén 2011-ben - ekkor csatlakozott a csapathoz Myers is -, aki akkoriban a Memphis Grizzliesnél dolgozott. West egyébként Arn Tellem jó barátja, aki Myers főnöke volt az ügynökségénél. Lacob szerint Peter Guberé, a másik tulajdonosé az érdem West megszerzése miatt, mert mindig is mondta neki Guber, hogy West nagyszerű tanácsadó lehet számukra, de maga a jelenléte is rengeteg előnnyel járhat, mindenkinek könnyebb lehet a dolga. Westnek rengeteg kapcsolata van a ligán belül, és nagy segítség lehet azzal kapcsolatban, merre és hogyan induljanak el - ez meg is történt, ahogy a csapat folyamatos fejlődése és a tavalyi bajnoki cím mutatja is.

Két igazolásról számolt be a mai napon Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports). Egyrészt a Los Angeles Clippers a szezon végéig leszerződött Jeff Ayresszel - kétszer 10 nap erejéig már volt a csapatnál. Másrészt a Brooklyn Nets 10 napos kontraktust fog adni Henry Simsnek.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown bejelentette, hogy ma este, a Brooklyn Nets ellen Robert Covington, Jerami Grant és Richaun Holmes sem fog pályára lépni - Covingtonnak még mindig agyrázkódásos tünetei vannak, Grant pedig a hétvégéig biztosan nem lesz bevethető. A New York Knicksnél Kristaps Porzingis meggyógyult, holnap este pályára fog lépni a Golden State Warriors elleni összecsapáson.

Porzingis meg is mutatta, hogy amit Steph Curry tud (folyosóról kosarat dobni), azt tudja ő is:

A végére pedig LeBron James új cipője, a LeBron 13 Elite maradt - ebben játszik majd James az idei rájátszásban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus